Mihin käyttää ranskankermaa?

Ranskankerma on monipuolinen ainesosa ruoanlaitossa, ja sen käyttö avaa lukuisia mahdollisuuksia erilaisten ruokien valmistamiseen. Se tarjoaa pehmeän ja kermaisen maun, jonka ansiosta ruoasta tulee herkullista ja täyteläistä.

Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä, miten käyttää ranskankermaa ruoanlaitossa, jotta voit hyödyntää tätä monipuolista ainesosaa täysimääräisesti.

Ranskankermaa voi käyttää monin tavoin kastikkeissa. Sen kermainen koostumus tekee siitä täydellisen lisäyksen erilaisiin kastikkeisiin, kuten pastakastikkeisiin, salaatinkastikkeisiin ja dippikastikkeisiin. Voit myös käyttää ranskankermaa leivonnassa, jolloin se antaa leivonnaisille mehevyyttä ja pehmeyttä.

Jos haluat valmistaa herkullisia jälkiruokia, ranskankerma on erinomainen valinta. Se sopii täydellisesti esimerkiksi kakkujen, piirakoiden ja jäätelön lisäksi. Ranskankermaa voi myös käyttää monipuolisesti erilaisten ruokien valmistamiseen, kuten keittoihin, paahtoleipiin ja pannukakkuihin.

Ranskankerma tarjoaa myös terveysvaikutuksia. Vaikka se sisältää tyydyttyneitä rasvoja, siitä voi silti nauttia osana tasapainoista ruokavaliota. Ranskankerma on myös hyvä kalsiumin lähde, mikä on tärkeää vahvojen luiden ja hampaiden kannalta. Sen runsas koostumus voi tehdä siitä myös hyvän vaihtoehdon laktoositonta ruokavaliota noudattaville.

Nämä vinkit auttavat sinua hyödyntämään ranskankermaa monipuolisesti ruoanlaitossa. Kokeile rohkeasti erilaisia reseptejä ja anna ranskankerman tuoda ruokiisi pehmeyttä ja makua.

Artikkelin pääkohdat:

 • Mihin käyttää ranskankermaa?: Ranskankermaa voi käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa kastikkeiden, leivonnaisten ja jälkiruokien valmistuksessa.
 • Vinkit ranskankerman käyttöön ruoanlaitossa: Ranskankermaa voi käyttää kastikkeissa, leivonnassa ja jälkiruoissa erilaisten ruokien valmistuksessa.
 • Mitä muita ruokia voi valmistaa ranskankerman avulla?: Ranskankermaa voi käyttää esimerkiksi dippien ja salaattikastikkeiden valmistukseen sekä sen avulla voi lisätä ruokiin kalsiumia ja valita laktoosittoman vaihtoehdon.

Mihin käyttää ranskankermaa?

Ranskankerma on monipuolinen aines ruoanlaitossa ja sitä voi hyödyntää monella eri tavalla. Tässä muutamia vinkkejä siitä, mihin käyttää ranskankermaa ruoanlaitossa:

1. Kastikkeet: Ranskankerma toimii erinomaisesti erilaisten kastikkeiden pohjana. Voit käyttää sitä esimerkiksi pastakastikkeissa, gratiineissa tai uuniruoissa. Sen kermainen ja pehmeä rakenne antaa ruoalle täyteläisyyttä.

2. Leivonnaiset: Ranskankerma voi olla hyvä vaihtoehto perinteiselle kermalle leivonnassa. Voit käyttää sitä esimerkiksi juustokakkujen tai muffinssien valmistuksessa. Se lisää kosteutta ja mehevyyttä leivonnaisiin.

3. Salaatit: Ranskankermaa voi käyttää myös salaattien kastikkeena. Voit sekoittaa siihen erilaisia mausteita ja yrttejä saadaksesi herkullisen ja täyteläisen kastikkeen. Lisää ranskankermaa esimerkiksi perunasalaattiin tai coleslaw-salaattiin.

4. Keitot: Ranskankermaa voi käyttää myös keittojen joukossa. Se tuo keittoihin kermaisuutta ja pehmeyttä. Voit sekoittaa ranskankermaa esimerkiksi perunakeittoon tai sienikeittoon.

5. Marinadit: Ranskankerma voi olla hyvä ainesosa myös erilaisten marinadien valmistuksessa. Sen avulla voit saada lihaan mehevyyttä ja lisätä makua. Kokeile esimerkiksi marinoimista ranskankerman, sitruunan ja erilaisten mausteiden avulla.

6. Jälkiruoat: Ranskankermaa voi käyttää myös erilaisten jälkiruokien valmistuksessa. Se sopii hyvin esimerkiksi erilaisten piirakoiden täytteeksi tai pohjalle. Voit myös sekoittaa siihen marjoja tai hedelmiä saadaksesi raikkaan jälkiruoan.

On tärkeää muistaa, että ranskankermalla on korkea rasvapitoisuus, joten sitä kannattaa käyttää kohtuudella. Ranskankermaa voi löytää elintarvikeliikkeistä eri rasvaprosentteina, joten voit valita oman mieltymyksesi mukaan.

Näissä käyttötavoissa voit hyödyntää ranskankermaa monipuolisesti ruoanlaitossa. Kokeile rohkeasti eri reseptejä ja löydä omat suosikkisi!

Vinkit ranskankerman käyttöön ruoanlaitossa

 • Kastikkeet: Ranskankerma on erinomainen ainesosa erilaisten kastikkeiden valmistuksessa. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi pasta- tai kanakastikkeiden pohjana. Ranskankerma tuo kastikkeisiin täyteläisyyttä ja kermaisuutta.
 • Leivonnaiset: Ranskankermaa voidaan käyttää myös leivonnassa. Se tekee leivonnaisista meheviä ja antaa niille pehmeän rakenteen. Voit lisätä sitä esimerkiksi muffinsien tai piirakoiden taikinaan.
 • Salaatit: Ranskankerma toimii mainiosti myös erilaisten salaattien kastikkeena. Voit sekoittaa ranskankermaasalaatinkastikkeeseen yhdessä mausteiden ja yrttien kanssa. Tämä antaa salaatille kermaisen ja täyteläisen maun.
 • Pääruoat: Ranskankermaa voi käyttää myös erilaisten pääruokien valmistuksessa. Sitä voi lisätä esimerkiksi kanakääryleisiin tai uuniperunaan. Ranskankerma antaa ruoalle lisämakua ja tekee siitä mehevän.
 • Jälkiruoat: Ranskankermaa voi hyödyntää myös jälkiruoissa. Voit käyttää sitä esimerkiksi kakkujen tai juustokakkujen täytteenä. Ranskankerma tekee jälkiruoista kermaisen ja herkullisen.

Saat parhaan lopputuloksen käyttäessäsi korkealaatuista ranskankermaa, kuten suomalaista luomuranskankermaa. Muista säilyttää ranskankerma viileässä ja käyttää se ennen päiväyksen umpeutumista. Näillä vinkeillä voit hyödyntää ranskankermaa monipuolisesti ruoanlaitossa.

Miten ranskankermaa voi käyttää kastikkeissa?

Ranskankermaa voi käyttää monipuolisesti erilaisissa kastikkeissa. Sen kermainen koostumus ja mieto maku tekevät siitä erinomaisen ainesosan erilaisten ruokien maustamiseen. Tässä vinkkejä kastikkeiden valmistukseen:

1. Pohjusta kastikkeet rypsiöljyllä. Rypsiöljyä käyttämällä ranskankermaa voi lisätä kastikkeen kermaisuutta ja pehmeyttä.

2. Lisää ranskankermaa loppuvaiheessa. Kastikkeen valmistuksen loppuvaiheessa voi varovasti lisätä ranskankermaa kastikkeeseen luodakseen täyteläisen ja samettisen tekstuurin.

3. Mausta ranskankermalla. Ennen ranskankerman lisäämistä kastikkeeseen, voi sitä maustaa erilaisilla yrteillämausteilla tai sitruunamehulla tuodakseen raikkautta ja makua kastikkeeseen.

4. Korvaa osa muista nesteistä ranskankermalla. Esimerkiksi kerman tai maitotuotteiden osan voi korvata ranskankermalla kastikkeen valmistuksessa, jolloin kastike saa kermaisemman maun.

5. Käytä ranskankermaa viimeistelyyn. Ennen tarjoilua voi lisätä hieman ranskankermaa valmiin kastikkeen päälle, jolloin se saa kauniin kiillon ja viimeistellyn ulkonäön.

On tärkeää huomata, että ranskankerma voi olla vaihtoehtoinen ainesosa, jos haluaa keventää kastikkeen rasvapitoisuutta. Vähärasvaista ranskankermaa voi käyttää tai osan ranskankermasta voi korvata esimerkiksi turkkilaisella jogurtilla.

Ranskankerma sopii erinomaisesti erilaisten kastikkeiden valmistukseen, kuten valkosipulikastikkeeseensitruunakastikkeeseen tai currykastikkeeseen. Sen kermainen maku ja monipuolisuus tekevät siitä arvokkaan ainesosan keittiössä.

Pienen totuushistoriapläjäyksenä mainittakoon, että ranskankerma on peräisin Ranskasta ja sitä on käytetty ruoanlaitossa jo satojen vuosien ajan. Siitä tuli suosittu ainesosa varsinkin 1800-luvulla, kun ranskalainen keittiö alkoi saavuttaa mainetta ympäri maailmaa. Nykyään ranskankermaa käytetään laajalti eri maiden keittiöissä lisäämään kermaisuutta ja pehmeää makua erilaisiin ruokiin.

Muista kokeilla erilaisia reseptejä ja löytää oma tapasi käyttää ranskankermaa kastikkeissa. Sen avulla voit luoda herkullisia ja kermaisia kastikkeita eri ruokalajeihin.

Miten ranskankermaa voi käyttää leivonnassa?

Ranskankerma on monipuolinen ainesosa leivonnassa, joka voi lisätä kremaisuutta ja kosteutta leivonnaisiin. Tässä on muutama tapa, miten voit käyttää ranskankermaa leivonnassa:

1. Taikinan kostuttaminen: Voit käyttää ranskankermaa taikinan kostuttamiseen, esimerkiksi pullataikinassa tai muffinssitaikinassa. Ranskankerma tekee taikinasta mehevän ja pehmeän.

2. Voiteet ja täytteet: Ranskankermaa voi käyttää voiteiden ja täytteiden valmistamiseen. Esimerkiksi ranskalaisen pähkinäkakun täytteeseen voit sekoittaa ranskankermaa, sokeria ja rouhittuja pähkinöitä. Tämä täyte antaa kakulle kermaista makua ja rakennetta.

3. Gluteenittomat ja vegaaniset vaihtoehdot: Ranskankermaa voi käyttää myös gluteenittomien tai vegaanisten reseptien valmistuksessa. Voit korvata perinteisen vehnäjauhoilla tehdyn kakun tai muffinssin gluteenittomilla jauhoilla ja käyttää ranskankermaa taikinan kosteuttamiseen ja sitomiseen.

4. Kastikkeet ja kuorrutteet: Ranskankermaa voi käyttää myös kastikkeiden ja kuorrutteiden valmistuksessa. Sitruunaisen kuorrutteen voit esimerkiksi tehdä sekoittamalla ranskankermaa, tomusokeria ja sitruunamehua. Tämä kuorrute sopii hyvin esimerkiksi mustikkamuffinssien päälle.

5. Maustaminen ja koristelu: Voit maustaa ranskankermaa erilaisilla mausteilla tai lisätä siihen hedelmiä tai marjoja. Näin voit tarjota ranskankermadippiä leivonnaisten kaveriksi tai käyttää sitä kakun tai piirakan koristeena.

Miten ranskankermaa käytetään leivonnassa riippuu täysin omista mieltymyksistäsi ja reseptistäsi. Kokeile erilaisia tapoja käyttää ranskankermaa leivonnassa ja löydä oma suosikkisi!

Fun fact: Ranskankerma on perinteinen ranskalainen tuote, jota käytetään monissa herkullisissa ranskalaisissa leivonnaisissa, kuten croissanteissa ja rutabagoissa.

Miten ranskankermaa voi käyttää jälkiruoissa?

Ranskankerma on monipuolinen ainesosa, jota voi käyttää monissa erilaisissa jälkiruoissa. Se tuo pehmeyttä, kermaisuutta ja lisää makua makeisiin herkkuihin.

RanskankermaKäyttö jälkiruoissa
Tuoreet marjatKorvaa kermavaahto tai jäätelö ranskankermalla ja tarjoa marjojen kanssa. Ranskankerma toimii erinomaisesti esimerkiksi mansikoiden, vadelmien tai mustikoiden kanssa.
PannacottaLisää ranskankermaa pannacottaan kokonaan tai osittain kermavaahdon sijaan. Saat herkullisen ja täyteläisen jälkiruoan, joka sopii monenlaisiin tilaisuuksiin.
SuklaakakkuVoit käyttää ranskankermaa suklaakakun täytteessä tai kuorrutteessa. Ranskankerma tekee suklaakakusta mehevän ja antaa sille upean suutuntuman.
PiirakatRanskankerma sopii täyteläisten piirakoiden täytteisiin. Voit käyttää sitä esimerkiksi omenapiirakan tai mustikkapiirakan täytteessä. Se antaa piirakalle kermaisen maun.
JälkiruokakastikkeetRanskankermaa voi käyttää myös erilaisten jälkiruokakastikkeiden pohjana. Voit sekoittaa siihen esimerkiksi hunajaa, marjasosetta tai sulatettua suklaata. Tarjoa kastike esimerkiksi vaniljajäätelön tai pannacotan kanssa.

Ranskankerma sopii monipuolisesti erilaisiin jälkiruokiin, ja sen avulla voit luoda herkullisia makuelämyksiä. Kokeile rohkeasti ranskankerman käyttöä jälkiruoissa ja anna makujen ihastuttaa.

Mitä muita ruokia voi valmistaa ranskankerman avulla?

Mitä muita ruokia voi valmistaa ranskankerman avulla?

 • Nyhtöpossu: Ranskankerma toimii täydellisenä lisukkeena nyhtöpossulle. Sen kermainen ja hieman hapan maku tasoittaa possun suolaisuutta ja antaa ruoalle raikkaan säväyksen.
 • Perunamuusi: Ranskankermaa voi käyttää perunamuusin valmistuksessa. Se tekee muusista pehmeän ja kermaisen. Lisää vain haluamasi määrä ranskankermaa perunoiden joukkoon ennen soseuttamista.
 • Lämmin salaatti: Valmista herkullinen lämmin salaatti käyttämällä ranskankermaa kastikkeena. Voit yhdistää ranskankerman erilaisiin raaka-aineisiin, kuten paistettuihin kanafileisiin tai kasviksiin. Se antaa salaattiin täyteläisyyttä ja pehmeyttä.
 • Kastikkeet: Ranskankermaa voi käyttää myös erilaisten kastikkeiden valmistuksessa. Kokeile esimerkiksi valmistaa savupaprikainen tai valkosipulinen kastike ranskankerman avulla. Se antaa kastikkeelle kermaista makua ja rakennetta.
 • Leivonnaiset: Ranskankermaa voi käyttää myös leivonnassa. Se tuo leivonnaisiin mehevyyttä ja kermaisuutta. Kokeile esimerkiksi valmistaa ranskankermakakkua tai muffinsseja ranskankerman avulla.

Muista, että ranskankerma on monipuolinen raaka-aine, joka voi antaa eri ruoille täyteläisyyttä ja kermaista makua. Kokeile rohkeasti erilaisia reseptejä ja anna ranskankerman parantaa ruoan makuelämystä!

Miten tehdä ranskankermasta dippiä?

Ranskankermaa voidaan hyödyntää monipuolisesti eri ruokalajeissa, ja tässä on joitakin ohjeita siitä, miten voit tehdä ranskankermasta herkullisen dipin:

 1. Aloita valmistus varmistamalla, että sinulla on tarvittavat ainekset. Tarvitset noin puoli kupillista ranskankermaa, yhden valkosipulinkynnen, ripauksen suolaa ja pippuria sekä halutessasi lisämakua voit lisätä esimerkiksi hienonnettua tuoretta yrttiä.
 2. Pilko valkosipulinkynsi hyvin hienoksi ja lisää se kulhoon ranskankerman joukkoon.
 3. Lisää ripaus suolaa ja pippuria maun mukaan. Voit säätää mausteiden määrää oman mieltymyksesi mukaan.
 4. Halutessasi voit myös lisätä hienonnettua tuoretta yrttiä, kuten tilliä tai persiljaa, dipin maun parantamiseksi.
 5. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään, jotta maut tulevat tasaisesti sekoittuneiksi.
 6. Laita dippi jääkaappiin viileänä hetken aikaa, jotta maut voivat syventyä ja seos voi jähmettyä hieman.

Pro-vinkki: Voit kokeilla erilaisia variaatioita muokkaamalla dipin makua lisäämällä muita mausteita tai ainesosia, kuten sitruunamehua, chilikastiketta tai juustoraastetta, joka tuo sille hieman lisää kermaisuutta ja makua. Tarjoile dippiä esimerkiksi vihannesten, perunalastujen tai leivän kanssa.

Muista, että ranskankermaa voi käyttää monissa eri ruoissa ja tämä dippi on vain yksi esimerkki sen monipuolisesta käytöstä. Ole rohkea kokeilemaan erilaisia reseptejä ja lisäämään oman persoonallisen twistin ruoanlaittoon ranskankerman avulla.

Miten tehdä ranskankermasta salaattikastiketta?

Ranskankermasta voi valmistaa monipuolisia ruokia, ja se sopii erityisen hyvin salaattikastikkeiden tekemiseen. Tässä on muutamia vaiheita, miten voit tehdä herkullisen salaattikastikkeen ranskankermasta:

1. Valitse sopiva ranskankerma: Valitse rasvapitoisuudeltaan mieleinen ranskankerma. Voit valita esimerkiksi tavallisen, kevyen tai vähärasvaisen vaihtoehdon.

2. Kerää tarvittavat ainekset: Lisäksi ranskankerman, tarvitset myös muita mausteita ja aineksia salaattikastikkeen valmistukseen. Voit käyttää esimerkiksi sitruunamehua, oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja erilaisia yrttejä. Määrät voit säätää oman maun mukaan.

3. Sekoita ainekset yhteen: Laita ranskankerma kulhoon ja lisää siihen haluamasi määrä sitruunamehua ja oliiviöljyä. Sekoita ainekset hyvin keskenään.

4. Mausta kastike: Lisää seokseen haluamasi määrä suolaa, pippuria ja muita mausteita. Voit kokeilla erilaisia yrttejä, kuten persiljaa, basilikaa tai minttua, saadaksesi omanlaisesi makuprofiilin.

5. Sekoita kastike tasaiseksi: Sekoita ainekset hyvin keskenään, kunnes kastike on tasainen ja kaikki mausteet ovat sekoittuneet kerman joukkoon. Voit säätää kastikkeen paksuutta lisäämällä tarvittaessa ranskankermaa tai oliiviöljyä.

6. Säilytä ja tarjoile: Kaada salaattikastike ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä sitä jääkaapissa ennen tarjoilua. Kun olet valmis tarjoilemaan salaatin, voit kaataa kastiketta salaatin joukkoon tai tarjota sen erillisessä astiassa.

Joitakin vinkkejä ranskankerman käyttöön salaattikastikkeissa:

 • Kokeile erilaisia makuyhdistelmiä lisäämällä muita aineksia kastikkeeseen, kuten hunajaa, sinappia tai valkosipulia.
 • Voit käyttää erilaisia yrttejä ja mausteita saadaksesi erilaisia makuja.
 • Muista säätää kastikkeen paksuutta oman maun mukaan lisäämällä tarvittaessa lisää ranskankermaa tai oliiviöljyä.

Nyt kun tiedät, miten tehdä ranskankermasta herkullinen salaattikastike, voit kokeilla erilaisia reseptejä ja löytää oman suosikkisi. Nauti salaateista ja herkullisista kastikkeista!

Millaisia terveysvaikutuksia ranskankermalla on?

Ranskankerma on monipuolinen ja maukas aines ruoanlaitossa. Ranskankerman terveysvaikutuksia ei ehkä usein tule ajatelleeksi, mutta tässä tekstissä kerromme millaisia terveysvaikutuksia ranskankermalla on.

1. Ravintoaineet: Ranskankerma sisältää tärkeitä ravintoaineita, kuten proteiiniarasvaa ja kalsiumiaProteiini on välttämätön lihasten rakentamiselle ja korjaamiselle. Rasva puolestaan antaa elimistölle energiaa ja auttaa rasvaliukoisten vitamiinien imeytymistä. Kalsium vahvistaa luita ja hampaita.

2. Ruuansulatus: Ranskankerma voi auttaa ruuansulatusta. Sen maitohappobakteerit edistävät suoliston terveyttä ja auttavat ruoansulatusjärjestelmää toimimaan optimaalisesti. Terve suolisto tukee yleistä hyvinvointia.

3. Immuunijärjestelmä: Ranskankerma voi vahvistaa immuunijärjestelmää. Se sisältää probiootteja, jotka edistävät hyvien bakteerien kasvua suolistossa. Terve suolisto on tärkeä osa immuunijärjestelmän toimintaa.

4. Proteiinin lähde: Ranskankerma on myös hyvä proteiinin lähde. Proteiini auttaa kehoa rakentamaan ja korjaamaan kudoksia. Se auttaa myös kylläisyyden tunteessa ja voi auttaa ylläpitämään terveellistä painoa.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että ranskankerman terveysvaikutukset ovat suhteellisia. Tämä tarkoittaa, että terveysvaikutuksia voi esiintyä, mutta niitä ei voi taata. Lisäksi hyvinvointiin vaikuttaa kokonaisvaltainen terveellinen elämäntapa, johon kuuluu monipuolinen ruokavalio ja liikunta.

Joten, vaikka ranskankerma voi tarjota joitain terveysvaikutuksia, on aina tärkeää nauttia sitä kohtuudella osana tasapainoista ruokavaliota.

Voiko ranskankermaa käyttää vähärasvaisessa ruokavaliossa?

Ranskankerma on monipuolinen raaka-aine ruoanlaitossa, ja sitä voidaan käyttää myös vähärasvaisessa ruokavaliossa. Vaikka ranskankerma sisältää kohtalaisesti rasvaa, sen käyttöä voi soveltaa terveellisellä tavalla.

Ensinnäkin, kannattaa valita vähärasvainen tai kevyt ranskankerma vaihtoehtona perinteiselle täysrasvaiselle ranskankermalle. Kevytversiossa on vähemmän rasvaa, mutta silti tarjoaa saman maun ja tekstuurin.

Toiseksi, ranskankermaa voi korvata osittain tai kokonaan muilla vähärasvaisilla vaihtoehdoilla, kuten maustamattomalla jogurtilla tai kermaviilillä. Nämä vaihtoehdot tarjoavat samankaltaisen koostumuksen ja maun, mutta vähemmän rasvaa.

On myös tärkeää ottaa huomioon ranskankerman käyttötarkoitus. Jos ranskankermaa käytetään lisäämään makua tai koostumusta, pieni määrä vähärasvaista ranskankermaa ei merkittävästi vaikuta ruoan rasvapitoisuuteen.

Lisäksi, vähärasvainen ruokavalio on kokonaisuus, jossa rasvan määrän lisäksi kiinnitetään huomiota myös muihin ravintoaineisiin. Ranskankerma voi olla osa terveellistä ruokavaliota, jos se nautitaan kohtuudella ja yhdistetään monipuolisiin muihin ruoka-aineisiin, kuten vihanneksiin ja proteiininlähteisiin.

Yhteenvetona, ranskankermaa voi käyttää vähärasvaisessa ruokavaliossa, kunhan valitaan vähärasvainen tai kevyt vaihtoehto ja sitä käytetään kohtuudella osana ravitsemuksellisesti tasapainoista ruokavaliota. Voit nauttia sen mausta ja koostumuksesta ilman suurta huolta rasvapitoisuudesta, kun käytät sitä oikein ja harkiten.

Onko ranskankerma hyvä kalsiumin lähde?

Ranskankerma on hyvä kalsiumin lähde, kun pohditaan sen ravintoainekoostumusta. Sen kalsiumpitoisuus vaihtelee eri tuotemerkeissä ja rasvaprosenteissa.

Ranskankerma sisältää noin 100–200 milligrammaa (mg) kalsiumia per 100 grammaa kermaa.

Tässä on esimerkkejä eri rasvaprosenttien ranskankerman kalsiumpitoisuuksista:

 • Rasvaprosentti 10%:n ranskankerma sisältää noin 100 mg kalsiumia per 100 grammaa.
 • Rasvaprosentti 15%:n ranskankerma sisältää noin 120 mg kalsiumia per 100 grammaa.
 • Rasvaprosentti 20%:n ranskankerma sisältää noin 150 mg kalsiumia per 100 grammaa.

Ranskankerma voi tarjota osan päivittäisestä kalsiumin tarpeesta aikuisille, joiden suositeltu päivittäinen kalsiumin saanti on noin 1000 mg. Kalsium on tärkeä ravintoaine luiden terveyden ylläpitämiseksi.

Ranskankerma sisältää myös tyydyttyneitä rasvoja ja kaloreita, joten sen käyttöä tulisi harkita tasapainoisen ruokavalion osana. Jos sinulla on erityisiä ravitsemustarpeita, kuten vähärasvainen ruokavalio tai laktoosi-intoleranssi, on olemassa muita vaihtoehtoja kalsiumin saantiin.

Jos haluat lisätä kalsiumin saantia, suositellaan monipuolista ruokavaliota, joka sisältää muitakin kalsiumin lähteitä, kuten maitoa, juustoja, lehtivihanneksia ja palkokasveja. Tällä tavoin varmistat tarvittavan kalsiumin saannin ja monipuolisen ravitsemuksen kokonaisuudessaan.

Onko ranskankerma laktoositonta vaihtoehtoa etsivien sopiva vaihtoehto?

Ranskankerma on suosittu ainesosa ruoanlaitossa, mutta onko se sopiva vaihtoehto laktoosi-intoleranssista kärsiville henkilöille? Aktiivinen käyttö: Ranskankerma sopii erinomaisesti ruoanlaittoon ja leivontaan. Useimmissa tapauksissa ranskankerma sisältää laktoosia, joten se ei ole sopiva vaihtoehto laktoosi-intoleranssista kärsiville henkilöille. Laktoosittoman vaihtoehdon löytämiseksi kannattaa tutkia erilaisia maitotuotevaihtoehtoja kaupan valikoimasta. Ranskankerma voi kuitenkin olla sopiva vaihtoehto niille, jotka sietävät laktoosia pienissä määrin. Laktoosipitoisuus vaihtelee ranskankermassa, joten on tärkeää lukea tuoteseloste huolellisesti ja valita mahdollisimman vähälaktoosinen vaihtoehto. Joillakin tuotemerkeillä voi olla myös erityisiä laktoosittomia versioita. On myös huomattava, että ranskankerma voi sisältää muita maitotuotteita, jotka voivat aiheuttaa allergisia reaktioita herkille henkilöille. Tämän perusteella voi sanoa, että ranskankerma ei ole suoraan laktoositon vaihtoehto, vaan sen sopivuus riippuu yksilön laktoosinsietokyvystä ja mahdollisista allergioista. Parhaan vaihtoehdon löytämiseksi kannattaa tarkistaa tuoteselosteet ja kokeilla erilaisia maitotuotevaihtoehtoja. Onko ranskankerma sopiva vaihtoehto laktoosi-intoleranssista kärsiville henkilöille? Tämä riippuu yksilön toleranssista ja tarpeista. On suositeltavaa neuvotella lääkärin tai ravitsemusterapeutin kanssa, jos on epävarma omasta laktoosi-intoleranssista tai maitoallergiasta.

Mihin käyttää ranskankermaa? Vinkit ranskankerman käyttöön ruoanlaitossa:

 • ✅ Ranskankermaa voi käyttää smetanan korvikkeena
 • ✅ Ranskankermaa käytetään usein ranskassa ruoanlaitossa, erityisesti dippikastikkeissa, hyytelöissä, moussessa ja kylmissä kastikkeissa
 • ✅ Ranskankerman voi korvata kreikkalaisella jogurtilla, turkkilaisella jogurtilla tai smetanalla
 • ✅ Ranskankermaa voidaan käyttää myös lämpimissä ruoissa, leivonnassa ja keittojen sekä patojen päällä
 • ✅ Ranskankermaa voi vaahdottaa ja käyttää koristeena suolaisissa leivonnaisissa tai kakuissa

Usein kysytyt kysymykset

Mihin käyttää ranskankermaa ruoanlaitossa?

Ranskankermaa voi käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa. Sitä voi käyttää dippien, hyytelöiden, moussejen ja kylmien kastikkeiden valmistukseen. Lisäksi ranskankermaa voi käyttää lämpimissä ruoissa, leivonnassa sekä keittojen ja kastikkeiden päällä tarjoiltavana lisukkeena.

Millä tavoin voi korvata ranskankerman?

Ranskankermaa voi korvata esimerkiksi smetanalla, kreikkalaisella jogurtilla tai turkkilaisella jogurtilla. Myös maustamaton jogurtti toimii korvaavana vaihtoehtona. Jos käytät maustamatonta jogurttia, voit lisätä siihen tarvittaessa hieman vettä saavuttaaksesi samanlaisen koostumuksen kuin ranskankermalla.

Miksi suomalainen smetana eroaa ranskankermasta?

Suomalainen smetana ja ranskankerma ovat molemmat hapankermoja, mutta niissä on eroja maun ja rasvapitoisuuden suhteen. Suomalainen smetana on yleensä rasvaisempaa, sisältäen noin 40% rasvaa. Ranskankerma on saatavilla 18% ja 28% rasvapitoisuuksilla. Näitä kermoja voidaan käyttää samankaltaisiin ruokiin, mutta niiden maku ja rasvapitoisuus eroavat toisistaan.

Miten Arla Lempi -tuotteet eroavat toisistaan?

Arla Lempi -tuotteisiin kuuluu Arla Lempi kermaviili, Arla Lempi smetana ja Arla Lempi crème fraîche. Nämä tuotteet eroavat toisistaan koostumuksen ja käyttötarkoituksen suhteen. Kermaviili on hapanta ja sopii esimerkiksi salaattien ja dippikastikkeiden valmistamiseen. Smetana taas soveltuu erityisesti lämpimiin ruokiin, kuten patoihin, kastikkeisiin ja kalaruokiin. Crème fraîche puolestaan toimii monipuolisena ruoanlaittoaineena, jota voi käyttää esimerkiksi alkupaloissa, kuumissa keitoissa ja kastikkeissa.

Jätä kommentti