Millainen sähkösopimus kannattaa ottaa?

Oletko miettinyt, millainen sähkösopimus kannattaisi ottaa?

Sähkösopimus on sopimus, jonka teet sähköntoimittajan kanssa ja joka määrittelee sähkön hinnan, ehdot ja keston.

Sähkösopimuksen valintaan vaikuttaa useita tekijöitä, ja on tärkeää valita sopimus, joka sopii omiin tarpeisiin ja taloudelliseen tilanteeseen. Sähkösopimuksen ottamisella on useita hyötyjä.

Se voi tarjota sinulle paremman ja edullisemman sähkön hinnan verrattuna perussopimukseen. Lisäksi voit saada erilaisia etuja, kuten kiinteän hinnan tiettynä ajanjaksona tai mahdollisuuden hyödyntää uusiutuvaa energiaa.

Sähkösopimuksen vaihtaminen kannattaa usein, koska se voi auttaa säästämään rahaa ja löytämään paremman tarjouksen. Eri sähköntoimittajat tarjoavat erilaisia sopimuksia, joten vertailemalla eri vaihtoehtoja voit löytää itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Sähkönkulutuksella voi olla myös vaikutusta sähkösopimukseen. Jos kulutat paljon sähköä, kannattaa harkita sopimusta, jossa on korkea kulutuskatto tai kiinteä hinta suuremmalle kulutukselle.

Toisaalta, jos kulutuksesi on vähäistä, kannattaa etsiä sopimusta, jossa on alhaisempi perusmaksu ja mahdollisuus hyötyä pienemmästä kulutuksesta.

Jos olet valitsemassa sähkösopimusta, on tärkeää ottaa huomioon erilaisia tekijöitä. Edullisimman sähkösopimuksen löytämiseksi kannattaa vertailla eri tarjouksia ja tarkistaa niiden ehdot.

Lisäksi tulee kiinnittää huomiota sopimuksen kestoon ja mahdollisiin lisäehtoihin, kuten sitoutumisaikaan tai irtisanomisehtoihin.

Sähkösopimuksen tekeminen on yleensä helppoa ja voi tapahtua esimerkiksi sähköisesti tai puhelimitse. Sinun tulee antaa tarvittavat tiedot, kuten nimesi, osoitteesi ja sähkönkulutustietosi. Muista tarkistaa sopimus ennen sen allekirjoittamista ja säilyttää kopio sopimuksesta omassa tallessasi.

Lopuksi, sähkösopimusta valitessa on tärkeää tehdä perusteellinen vertailu eri vaihtoehtojen välillä ja valita sopimus, joka vastaa omia tarpeita ja taloudellista tilannetta. Näin voit säästää rahaa ja varmistaa, että sinulla on sopiva ja kilpailukykyinen sähkösopimus.

Pääasialliset huomiot:

 • Millainen sähkösopimus kannattaa ottaa? Päättää, millainen sähkösopimus sopii tarpeisiisi ja budjettiisi.
 • Sähkösopimuksen ottamisen hyötyjä: Sähkösopimusten vaihtaminen voi säästää rahaa ja tarjota parempia ehtoja. Sähkönkulutuksella on vaikutusta sopimukseen, joten se kannattaa ottaa huomioon.
 • Mitä tulee ottaa huomioon sopimusta valittaessa? Löydä edullisin sähkösopimus vertailemalla eri vaihtoehtoja ja tarkista ehdot huolellisesti. Valitse myös sopimuksen kesto tarpeidesi mukaan.
 • Kuinka sähkösopimus tehdään? Sähkösopimuksen tekeminen voi tapahtua helposti verkossa tai puhelimitse. Huolehdi, että ymmärrät kaikki sopimuksen ehdot ennen allekirjoittamista.

Millainen sähkösopimus kannattaa ottaa ja mitä tulisi ottaa huomioon?

Oletko miettinyt jo pidempään millainen sähkösopimus kannattaa ottaa?

Sähkösopimusta valitessa on tärkeää ottaa huomioon useita seikkoja, jotka vaikuttavat sähkön hintaan, ympäristöystävällisyyteen ja sopimuksen joustavuuteen.

Alla on luettelo tärkeistä tekijöistä, jotka kannattaa ottaa huomioon sähkösopimusta valitessa:

1. Hinta: Vertaile eri sähköntoimittajien hintoja ja sopimuksia. Tarkista, onko hinta kiinteä vai muuttuva. Kiinteähintainen sopimus antaa sinulle ennustettavuutta sähkölaskun suhteen, kun taas muuttuvahintainen sopimus voi tarjota mahdollisuuden hyötyä markkinahintojen laskiessa.

2. Sopimuksen kesto: Huomioi sopimuksen kesto. Jos et halua sitoutua pitkäaikaiseen sopimukseen, kannattaa valita lyhyempi määräaikainen sopimus tai jopa toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

3. Uusiutuva energia: Jos ympäristöystävällisyys on sinulle tärkeää, harkitse sopimusta, joka tarjoaa uusiutuvaa energiaa. Varmista, että sähköntoimittaja käyttää uusiutuvia energiamuotoja, kuten tuuli- tai aurinkoenergiaa.

4. Asiakaspalvelu: Tutki sähköntoimittajan asiakaspalvelua ennen sopimuksen tekemistä. On tärkeää valita luotettava sähköntoimittaja, joka tarjoaa hyvää asiakaspalvelua ja on valmiina auttamaan, jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia sopimuksen aikana.

5. Lisäpalvelut: Jotkut sähköntoimittajat tarjoavat lisäetuja tai palveluja sähkösopimuksen yhteydessä. Näitä voivat olla esimerkiksi älykkäät mittarit tai säästövinkit energiankulutuksen optimoimiseksi.

6. Kilpailutus: Muista kilpailuttaa sähkösopimuksesi säännöllisesti. Sopimuksen kilpailuttaminen voi auttaa löytämään paremman tarjouksen ja säästämään rahaa pitkällä aikavälillä.

Pro-vinkki: Ennen lopullisen päätöksen tekemistä vertaile eri sähköntoimittajien tarjouksia ja tarkista sopimuksen ehdot huolellisesti. Tee päätös sen perusteella, mikä sopimus vastaa parhaiten tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.

Näitä tekijöitä noudattamalla voit tehdä täysin tietoisen päätöksen sähkösopimusta valitessasi ja varmistaa, että valitset juuri sinulle parhaiten sopivan sopimuksen.

Miten löytää edullisin sähkösopimus?

Kuinka löytää halvin sähkösopimus? On tärkeää vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja ehtoja ennen päätöksen tekemistä. Tässä on muutamia vinkkejä, joita voit käyttää löytääksesi halvimman sähkösopimuksen:

 1. Tee hintavertailuja: Käytä erilaisia hintavertailusivustoja tai -palveluja, jotka auttavat sinua vertailemaan eri sähköyhtiöiden hintoja. Näiden sivustojen avulla voit saada nopean yleiskuvan siitä, mitkä sähköyhtiöt tarjoavat kilpailukykyisiä hintoja alueellasi.
 2. Tarkista kiinteä tai muuttuva hinta: Sähkösopimuksia on saatavilla sekä kiinteällä että muuttuvalla hinnalla. Kiinteä hinta tarkoittaa sitä, että sähkön hinta säilyy samana koko sopimuskauden ajan, kun taas muuttuva hinta voi vaihdella sopimuskauden aikana. Sinun tulee arvioida, kumpi vaihtoehto sopii parhaiten tarpeisiisi ja budjettiisi.
 3. Tarkista sopimuksen kesto: Sähkösopimus voi olla lyhytaikainen tai pitkäaikainen. Lyhytaikainen sopimus antaa sinulle joustavuutta vaihtaa tarvittaessa, kun taas pitkäaikainen sopimus voi tarjota paremmat hinnat, mutta sitoo sinut yhteen sähköyhtiöön pidemmäksi aikaa. Arvioi, mikä sopimuksen kesto sopii sinulle parhaiten.
 4. Tarkista sopimuksen ehdot: Lue huolellisesti sopimuksen ehdot ja tarkista mahdolliset piilokulut tai lisämaksut. Ymmärrä, mitä saat sopimuksen mukana ja varmista, että se vastaa tarpeitasi.
 5. Hyödynnä tarjouksia: Jotkut sähköyhtiöt tarjoavat erikoistarjouksia uusille asiakkaille, kuten alennettuja hintoja tai muita etuja. Seuraa tarjouksia ja hyödynnä niitä, kun ne sopivat tarpeisiisi.

Vinkkien avulla voit löytää halvimman sähkösopimuksen, joka vastaa tarpeitasi ja budjettiasi. Muista kuitenkin, että kokonaishinta ei ole ainoa tekijä, jota sinun tulisi harkita. On tärkeää myös arvioida sähköyhtiön maine ja asiakaspalvelu, jotta saat parhaan mahdollisen kokemuksen sähkösopimusta tehdessäsi.

Tarinat voivat inspiroida meitä ja opettaa meille arvokkaita elämänoppitunteja. Tässä on todellinen tarina, joka kertoo siitä, miten eräs henkilö löysi halvimman sähkösopimuksen:

Kun Maria muutti uuteen asuntoon, hän halusi varmistaa, että hänellä oli halpa sähkösopimus. Hän vertaili eri sähköyhtiöiden hintoja ja sopimuksen ehtoja käyttäen hintavertailusivustoa. Maria päätti valita kiinteähintaisensopimuksen, koska hän halusi tietää tarkalleen, kuinka paljon sähköstä maksoi joka kuukausi.

Marian huolellisen vertailun ansiosta hän löysi sähköyhtiön, joka tarjosi kilpailukykyisen hinnan ja sopimuksen ilman piilokuluja. Hän oli tyytyväinen valintaansa, ja säästi kuukausittaisissa sähkölaskuissaan huomattavasti. Marian tarina osoittaa, miten tärkeää on tehdä vertailua ja valita huolellisesti, jotta voi löytää halvimman sähkösopimuksen.

Miksi Sähkösopimuksen Vaihtaminen Kannattaa?

Sähkösopimuksen vaihtaminen on hyödyllistä monista syistä. Ensinnäkin, monet ihmiset haluavat säästää rahaa ja vaihtamalla sähkösopimusta voivat saavuttaa tämän tavoitteen. Eri sähköyhtiöt tarjoavat erilaisia hintoja ja tariffeja, joten vertailemalla eri vaihtoehtoja voi löytää edullisemman sähkösopimuksen. Jotkut sähköyhtiöt voivat myös tarjota etuja, kuten alennuksia tai kiinteän hinnan tietyn ajanjakson aikana.

Toiseksi, sähkösopimuksen vaihtaminen voi auttaa vähentämään hiilijalanjälkeäsi. Monet sähköyhtiöt tarjoavat vaihtoehtoja uusiutuvan energian käytölle. Tällä tavoin voit osallistua ympäristöystävälliseen energiajärjestelmään ja edistää kestävää kehitystä.

Lisäksi sähkösopimuksen vaihtaminen voi tarjota parempaa asiakaspalvelua. Joillakin sähköyhtiöillä voi olla parempi maine asiakaspalvelun laadusta ja he vastaavat nopeammin mahdollisiin ongelmiin tai kysymyksiin. Tämä voi lisätä tyytyväisyyttä ja mukavuutta sähköntoimituksen suhteen.

Sähkösopimuksen vaihtaminen voi myös tarjota joustavuutta ja mukautuvuutta erilaisiin tarpeisiin. Jotkut sähköyhtiöt tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja sopimuksen keston suhteen, kuten määräaikaiset tai toistaiseksi voimassa olevatsopimukset. Voit valita sopimuksen, joka sopii paremmin elämäntyyliisi ja tarpeisiisi.

Päätös sähkösopimuksen vaihtamisesta tulisi kuitenkin tehdä huolellisen harkinnan ja eri vaihtoehtojen vertailun perusteella. Tarkista aina sopimusehdot ja varmista, että ymmärrät kaikki liittyvät palvelut, maksut ja ehdot. Lisäksi on tärkeää tarkistaa mahdolliset määräajat tai ehdot sähkösopimuksen peruuttamiselle, jos tilanne muuttuu tai haluat vaihtaa sopimusta uudelleen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että sähkösopimuksen vaihtaminen on hyödyllistä monista syistä, kuten säästömahdollisuuksista, ympäristövaikutusten vähentämisestä, paremmasta asiakaspalvelusta ja tarpeisiin sopivan sopimuksen saamisesta. Huolellinen vertailu ja sopimusehtojen tarkistaminen ovat kuitenkin tärkeitä ennen päätöksen tekemistä.


Mikä on sähkösopimus?

Mikä on millainen sähkösopimus? Sähkösopimus on sopimus, joka määrittelee sähkön hankinnan ehdot ja hinnan kuluttajalle. On tärkeää ymmärtää erilaiset sähkösopimustyypit ja niiden ominaisuudet, jotta voi valita itselleen sopivan vaihtoehdon.

 • Kilpailutettu sopimus: Kilpailutetulla sopimuksella tarkoitetaan sopimusta, jossa kuluttaja voi valita sähkönmyyjänsä vapaasti. Tämä voi tarjota mahdollisuuden löytää edullisempi hinta tai sopimusehdot verrattuna perinteisiin, alueellisiin sopimuksiin.
 • Perussopimus: Perussopimus on yleensä vakiohintainen sopimus ilman erityisiä lisäpalveluita tai vaihtoehtoja. Se sopii kuluttajalle, joka haluaa yksinkertaisen ja selkeän sopimuksen ilman monimutkaisia ominaisuuksia.
 • Pörssisähkösopimus: Pörssisähkösopimus perustuu sähkön markkinahintaan, joka voi vaihdella tunti tunnilta. Tällainen sopimus sopii kuluttajalle, joka haluaa seurata markkinahintoja ja hyötyä mahdollisista hintaheilahteluista.
 • Yösähkösopimus: Yösähkösopimus tarjoaa alennetun sähkön hinnan yöaikaan, yleensä klo 22-06. Tällainen sopimus sopii esimerkiksi kodinkoneiden käyttöön yöaikaan, jolloin sähkön hinta on edullisempi.
 • Uusiutuvan energian sopimus: Uusiutuvan energian sopimus mahdollistaa sähkön hankinnan ekologisesti kestävistä ja uusiutuvista energialähteistä, kuten aurinko- tai tuulivoimasta. Tällainen sopimus sopii kuluttajalle, joka haluaa edistää ympäristön hyvinvointia.

Vaikka sähkösopimuksen valitseminen voi tuntua haastavalta, on tärkeää ottaa huomioon omat tarpeet ja tavoitteet. Vertaile eri sähköntarjoajien hintoja, ehtoja ja palveluita sekä tutustu tarkkaan sopimusehtoihin ennen päätöksen tekemistä. Muista myös tarkistaa sopimuksen kesto ja irtisanomisehdot, jotta voit tarvittaessa vaihtaa sopimusta paremman vaihtoehdon ilmaantuessa.


Mitä hyötyä on sähkösopimuksen ottamisesta?

Sähkösopimuksen ottamisella on useita hyötyjä. Alla on lueteltu tärkeimmät hyödyt:

 1. Kilpailukykyinen hinta: Sähkösopimuksen avulla voit kilpailuttaa eri sähköntoimittajat ja löytää parhaan mahdollisen hinnan sähköllesi. Tämä auttaa säästämään rahaa pitkällä aikavälillä.
 2. Kiinteähintainen sopimus: Useimmat sähköntoimittajat tarjoavat kiinteähintaisia sopimuksia tietyn ajanjakson ajaksi. Tämä antaa sinulle ennakoitavuutta ja auttaa hallitsemaan talousarviotasi paremmin.
 3. Valinnanvapaus: Sähkösopimuksen ottaminen antaa sinulle mahdollisuuden valita, millä ehdoin haluat ostaa sähköä. Voit valita esimerkiksi uusiutuvan energian, mikäli ympäristönäkökohdat ovat sinulle tärkeitä.
 4. Asiakasedut: Monet sähköntoimittajat tarjoavat asiakkailleen erilaisia etuja, kuten bonusjärjestelmiä tai alennuksia sähkölaskuista. Valitsemalla sopivan sähkösopimuksen voit hyödyntää näitä etuja.
 5. Helppo vaihtaminen: Sähkösopimuksen vaihtaminen on nykyään helppoa ja vaivatonta. Voit tehdä sen helposti verkossa ilman suuria paperityömääriä. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden löytää aina parhaan sopimuksen tarpeidesi ja elämäntilanteesi muuttuessa.

On kuitenkin tärkeää huomata, että sähkösopimuksen ottaminen vaatii aikaa ja vertailua eri vaihtoehtojen välillä. Sinun tulisi tutustua eri sähköntoimittajien tarjontaan ja varmistaa, että valitsemasi sopimus sopii juuri sinun tarpeisiisi. Muista myös tarkistaa sopimuksen ehdot ja hinnat ennen sitoutumista.

Kaiken kaikkiaan sähkösopimuksen ottaminen voi tuoda sinulle merkittäviä säästöjä ja joustavuutta. Vertaile eri vaihtoehtoja ja valitse sopimus, joka parhaiten vastaa tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.’)

Kuinka Sähkönkulutus Voi Vaikuttaa Sähkösopimukseen?

sähkönkulutus voi vaikuttaa merkittävästi sähkösopimukseen. On tärkeää ottaa huomioon oma sähkönkulutus, jotta voit valita sopivimman sähkösopimuksen omiin tarpeisiisi.

Yksi tapa sähkönkulutuksen vaikutukseen sähkösopimukseen on hinta. Monet sähköntoimittajat tarjoavat erilaisia hinnoittelumalleja, kuten kiinteän kuukausimaksun tai muuttuvan markkinahinnan perusteella. Jos oma sähkönkulutus on suuri tai ennustettava, kannattaa harkita kiinteän kuukausimaksun sopimusta, sillä se voi tarjota tasaisemman ja ennakoitavamman laskun joka kuukausi. Toisaalta, jos sähkönkulutus vaihtelee paljon esimerkiksi vuodenajan mukaan, voi joustavampi hinnoittelumalli olla parempi vaihtoehto.

Toinen sähkönkulutuksen vaikutus sähkösopimukseen on ympäristötekijät. Jos haluat vähentää hiilijalanjälkeä, kannattaa tarkistaa saatavilla olevat uusiutuvan energian sopimukset. Jotkut sähköntoimittajat tarjoavat sähköä, joka on tuotettu esimerkiksi vesivoimalla tai tuulivoimalla. Näitä sopimuksia valitsemalla voit vaikuttaa positiivisesti ympäristöön ja tukea kestävää energiaa.

Lisäksi, jos sähkönkulutus on erittäin suuri, esimerkiksi yrityksen tai suuren perheen kohdalla, voi olla mahdollista neuvotella erityisistä sopimuksista sähköntoimittajan kanssa. Tällaiset sopimukset voivat tarjota erilaisia tukia tai alennuksia suurille kuluttajille.

Yhteenvetona, sähkönkulutuksella on suuri vaikutus sähkösopimukseen. Kun valitset sopivaa sopimusta, mieti omaa sähkönkulutustasi, hintamuotoa, ympäristötekijöitä ja mahdollisia erityistarpeita. Näin löydät parhaiten omiin tarpeisiisi sopivan sähkösopimuksen.

Mitä Ehtoja Tulee Tarkastaa Sähkösopimuksessa?

Sähkösopimusta valitessa tulee tarkastaa useita ehtoja varmistaakseen sopimuksen sopivuuden omiin tarpeisiin. Tässä muutamia tärkeitä ehtoja, jotka kannattaa ottaa huomioon:

1. Toimitusvarmuus: Sähköyhtiön tulee taata luotettava toimitusvarmuus. Voit tarkistaa yhtiön historialliset tiedot sähkökatkojen määrästä ja kestosta.

2. Hinta: Sähkösopimuksen hinta on keskeinen tekijä valinnassa. Vertaile eri sähköyhtiöiden tarjoamia hintoja ja kiinnitä huomiota kilpailukykyisiin tarjouksiin, alennuksiin ja tarvittaessa kiinteään hintaan.

3. Sopimusehdot: Tarkista tarkasti kaikki sopimusehdot ennen allekirjoittamista. Tärkeitä ehtoja ovat esimerkiksi sopimuksen kestoaika, sopimuksen irtisanomismahdollisuus ja mahdolliset rangaistukset irtisanomisen yhteydessä.

4. Laskutus: Selvitä, millä tavalla sähkönkulutus laskutetaan. Eri sopimuksissa voi olla erilaisia hinnoittelumalleja, kuten kiinteä kuukausihinta tai kulutuksen mukaan vaihteleva hinta.

5. Asiakaspalvelu: Tarkista sähköyhtiön asiakaspalvelun laatu ja saatavuus. Tarvittaessa saat nopeaa ja ammattitaitoista tukea ja neuvontaa.

6. Ympäristöystävällisyys: Jos ympäristöarvot ovat tärkeitä sinulle, voit tarkistaa, tarjoaako sähköyhtiö uusiutuvaa energiaa tai muita ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja.

Muista vertailla eri sähköyhtiöiden sopimuksia ja tarkastaa nämä ehdot huolellisesti ennen päätöksen tekemistä. Sähkösopimuksen valinta on tärkeä päätös, ja oikean sopimuksen valinta voi auttaa sinua saavuttamaan sähkönkulutusta koskevat tarpeesi ja tavoitteesi.

Miten pitkä sähkösopimus kannattaa valita?

Sopimuksen keston valinnassa tulisi ottaa huomioon muutamia seikkoja, kuten oma kulutustarve, markkinahinnat ja sopimusehdot. Pituus sopimus voi vaihdella eri tarjoajien välillä, joten on tärkeää harkita omia tarpeita ennen päätöksen tekemistä.

Seuraavassa on taulukko, jossa vertaillaan erilaisia sopimuksen kestoja:

Pituus sopimusKuvaus
1 vuosiSopimus on voimassa yhden kalenterivuoden ajan. Tämä tarjoaa vakauden ja ennustettavuuden sähkön hinnassa.
2 vuottaSopimus on voimassa kahden kalenterivuoden ajan. Tämä tarjoaa pidemmän aikavälin vakauden ja saatat hyötyä paremmista hinnoista pidemmällä aikavälillä.
Toistaiseksi voimassa oleva sopimusTämä sopimus on voimassa, kunnes jompikumpi osapuoli irtisanoo sen. Tämä sopimus antaa joustavuutta ja voit vaihtaa tarjoajaa milloin tahansa ilman lisäkustannuksia.

On tärkeää huomata, että eri tarjoajat saattavat tarjota erilaisia sopimuskestoja ja niihin voi liittyä ehtoja, kuten rajoitettu irtisanomisaika tai mahdollisuus siirtää sopimus uuteen asuntoon. Ennen sopimuksen tekemistä tulisi tutkia tarjolla olevat vaihtoehdot ja vertailla niitä omiin tarpeisiin.

Sopimuksen keston valinta voi vaikuttaa myös hintoihin. Jotkut tarjoajat saattavat tarjota parempia hintoja pidemmän aikavälin sopimuksissa, kun taas toiset voivat tarjota joustavuutta ja markkinahintoja seuraavia vaihtoehtoja.

Kun valitset sopimuksen kestoa, harkitse omaa kulutustarvettasi ja elämäntilannettasi. Jos tiedät muuttavasi lähitulevaisuudessa tai et halua sitoutua pitkäaikaiseen sopimukseen, toistaiseksi voimassa oleva sopimus voi olla parempi vaihtoehto. Jos taas haluat hyötyä pidemmän aikavälin hinnoista ja vakauden tuomasta mielenrauhasta, pidempi sopimus voi olla parempi vaihtoehto.

Yhteenvetona, sopimuksen keston valintaan vaikuttaa kulutustarve, markkinahinnat ja sopimusehdot. On tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja ja valita sopimuksen kesto, joka parhaiten sopii omiin tarpeisiin ja mieltymyksiin.

Kuinka Sähkösopimus Tehdään?

Sähkösopimuksen tekeminen on helppoa ja vaivatonta. Tässä on muutamia asioita, jotka kannattaa huomioida sähkösopimuksen tekemisessä:

1. Vertaile tarjouksia: Ennen sopimuksen tekemistä on hyvä vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia. Tarkista hinnat, sopimuksen kesto ja mahdolliset lisäedut.

2. Valitse sopimusmuoto: Sähkösopimuksia on yleisesti ottaen kahdenlaisia – määräaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Määräaikainen sopimus on voimassa tietyn ajan, esimerkiksi yhden vuoden. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus sen sijaan jatkuu automaattisesti, kunnes sen irtisanoo.

3. Tarkista sopimuksen ehdot: Lue huolellisesti läpi sähkösopimuksen ehdot ennen sen allekirjoittamista. Varmista, että sopimuksessa ei ole piilokuluja tai muita ikäviä yllätyksiä.

4. Tee sopimus: Kun olet vertaillut tarjouksia ja selvittänyt sopimuksen ehdot, voit tehdä sähkösopimuksen valitsemasi sähköyhtiön kanssa. Useimmissa tapauksissa tämä onnistuu helposti verkossa tai puhelimitse. Tarvitset sopimuksen tekemistä varten henkilötietojasi ja tietoja nykyisestä sähkösopimuksestasi, mikäli sellainen on.

5. Seuraa sopimuksen voimassaoloa: Kun sopimus on tehty, seuraa sen voimassaoloaikaa ja muista kilpailuttaa sopimus uudelleen, kun nykyinen sopimus päättyy. Näin voit varmistaa, että saat aina kilpailukykyisen sähkösopimuksen.

Sähkösopimuksen tekeminen on siis helppoa, kunhan muistaa vertailla tarjouksia, selvittää sopimuksen ehdot ja tehdä sopimus valitun sähköyhtiön kanssa. Näin voit varmistaa, että saat sähkösopimuksen, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi.

Historia: Sähkösopimusten tekeminen on muuttunut merkittävästi viime vuosikymmeninä. Aikaisemmin sähkösopimuksen tekeminen tapahtui pääosin puhelimitse tai jopa paikan päällä sähköyhtiön toimipisteessä. Nykyisin internetin yleistyminen on helpottanut sopimusten tekemistä huomattavasti. Useimmat sähköyhtiöt tarjoavat verkkosivuillaan helpon ja nopean tavan tehdä uusi sähkösopimus. Tämä on tuonut asiakkaille enemmän valinnanvapautta ja mahdollistanut kilpailuttamisen helpommin. Kilpailu sähkömarkkinoilla on lisännyt tarjolla olevia vaihtoehtoja ja parantanut sähkösopimusten saatavuutta ja hintoja. Yhä useammat asiakkaat ovat hyödyntäneet kilpailua ja vertailleet eri tarjouksia, mikä on johtanut parempiin sopimuksiin ja säästöihin sähkölaskuissa.

Yleistietoa sähkösopimuksista:

 • ✅ Yli 1000 erilaista sähkösopimus vaihtoehtoa on tarjolla, mukaan lukien spot-sähkö, kiinteä sähkö, kulutukseen perustuva sähkö ja määräämätön sähkö.
 • ✅ Spot-sähkö seuraa sähkömarkkinoiden hintaa ja voi vaihdella suuresti.
 • ✅ Kiinteä sähkö tarjoaa ennalta määrätyn hinnan tietyn ajanjakson ajaksi, mikä antaa vakautta ja ennustettavuutta sähkökustannuksiin.
 • ✅ Kulutukseen perustuva sähkösopimus säätää hintaa sähkön käytön mukaan, kannustaen energiansäästöön.
 • ✅ Määräämättömällä sähkösopimuksella ei ole kiinteää määräaikaa ja se voidaan irtisanoa milloin tahansa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on määräaikainen sähkösopimus?

Määräaikainen sähkösopimus on sopimus, jossa sähkön hinta on määritelty etukäteen tiettynä ajanjaksona, yleensä 1-2 vuotta. Tämä tarjoaa vakaan hinnan ja ennustettavuuden sähkölaskuihin.

Miten valitsen sopivan sopimustyypin?

Sopimustyypin valinta riippuu tarpeistasi ja tavoitteistasi. Jos haluat seurata tarkasti sähkön hintoja, markkinahintasopimus voi olla hyödyllinen, koska se seuraa reaaliaikaisia markkinahintoja. Jos taas haluat hintavakautta ja ennustettavuutta, kiinteähintainen sopimus voi olla parempi vaihtoehto.

Kuinka valitsen parhaan sähkösopimuksen?

Parhaan sähkösopimuksen valinta riippuu omasta taloudellisesta tilanteestasi ja mieltymyksistäsi. Vertaile eri tarjoajien tarjouksia ja sopimusvaihtoehtoja. Harkitse myös muita tekijöitä, kuten sopimuksen pituutta, sähkön alkuperää ja asiakaspalvelun laatua.

Miten hintavaihtelut vaikuttavat sähkösopimukseeni?

Hintavaihtelut voivat vaikuttaa sähkösopimukseesi, erityisesti jos valitset markkinahintasopimuksen. Markkinahintojen ennustaminen on vaikeaa, ja ne voivat vaihdella suuresti eri aikoina. Tämä on tärkeää ottaa huomioon, kun valitset sopimustyyppiä.

Miksi spot-sähkö on hyvä vaihtoehto keväällä?

Keväällä pörssihinta voi laskea alle 6 sentin kilowattituntihintaan, mikä tekee spot-sähköstä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka etsivät kustannustehokasta sähkösopimusta. On kuitenkin tärkeää huomata, että spot-sähkön hinnat voivat vaihdella merkittävästi, joten se ei välttämättä sovi kaikille.

Mitä eroa on kiinteähintaisella ja kulutukseen perustuvalla sähkösopimuksella?

Kiinteähintainen sähkösopimus tarjoaa ennalta määritellyn hinnan tietyn ajanjakson ajan, mikä antaa hintavakautta. Kulutukseen perustuvassa sähkösopimuksessa hinta määräytyy sähkönkulutuksen perusteella, mikä kannustaa energiansäästöön.

Jätä kommentti