Miten koiran saa lopettamaan ulosteen syömisen?

Onko koirallasi epämiellyttävä tapa syödä ulosteita? Ei hätää, tähän yleiseen ongelmaan on ratkaisuja. Vaikka koirasi saattaa testata hermojasi tällä vastenmielisellä tavalla, se ei tarkoita, että sinun täytyy hyväksyä tämä epämiellyttävä tapa. Tässä artikkelissa käsitellään tapoja saada koira lopettamaan ulosteiden syöminen kerralla ja lopullisesti.

On tärkeää ymmärtää, että ulosteiden syöminen voi johtua monista syistä, kuten ravinnepuutoksesta, stressistä tai terveysongelmista. Siksi on tärkeää ottaa yhteyttä eläinlääkäriin, joka voi auttaa selvittämään tämän käyttäytymisen syyn.

Lisäksi on muutamia muutoksia, joita voit tehdä kotona auttaaksesi koiraa lopettamaan tämän epämiellyttävän tavan. Näihin kuuluvat täydellisen ruokavalion tarjoaminen, jatkuva valvonta ulkona, lelut ja palkinnot sekä koulutuksen aloittaminen.

Koirien ulosteiden syömistä koskevan käyttäytymisen ymmärtäminen

Koirien ulosteiden syöminen voi olla hämmentävä käyttäytyminen monille omistajille. On tärkeää ymmärtää, että tämä käyttäytyminen voi olla peräisin koirien esi-isiemme ajoilta, jolloin ravinnon saanti oli haastavampaa. Koirat ovat luonnostaan opportunistisia ruokailijoita, ja ulosteiden syöminen voi olla tapa täyttää ravinnon tarvetta tai saada lisäravintoa.

Koirien ulosteiden syönnin terveysvaikutukset

Vaikka koirat voivat selviytyä ulosteiden syömisestä ilman välittömiä terveysongelmia, se voi silti aiheuttaa riskejä niiden terveydelle. Ulosteet voivat sisältää bakteereita, loisia tai muita patogeenejä, jotka voivat aiheuttaa ruoansulatusongelmia ja jopa tartuntatauteja koiralle. Lisäksi ulosteiden syöminen voi johtaa ravinnon epätasapainoon ja ravinteiden puutteeseen, mikä voi vaikuttaa koiran yleiseen terveyteen ja hyvinvointiin.

Yleisimmät syyt koirien ulosteiden syömiseen

On useita syitä, miksi koirat saattavat syödä ulosteitaan tai muiden eläinten ulosteita. Näitä syitä voivat olla:

 1. Ravinnepuutos: Koirat voivat syödä ulosteitaan ravinnepuutoksen takia, kun ne yrittävät täyttää tarpeensa puuttuvista ravinteista.
 2. Käyttäytymisongelmat: Koirat voivat syödä ulosteitaan stressin, ahdistuksen tai tylsyyden vuoksi.
 3. Pennun oppiminen: Pennut voivat oppia syömään ulosteitaan jäljittelemällä emoaan tai muita koiria.

Vinkkejä koirien ulosteiden syömisen estämiseksi

Vaikka koirien ulosteiden syömisen estäminen voi olla haastavaa, se ei ole mahdotonta. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua estämään koirasi syömästä ulosteita:

 1. Täydellinen ruokavalio: Varmista, että koirasi saa tasapainoisen ja ravinteikkaan ruokavalion, jotta se ei yritä täyttää ravinnon tarvettaan ulosteilla.
 2. Jatkuva valvonta ulkona: Pidä koirasi valvonnassa ulkona ja estä sen pääsy ulosteisiin.
 3. Lelut ja palkinnot: Tarjoa koirallesi riittävästi leluja ja palkintoja, jotta se saa tarpeeksi virikkeitä ja tyydytystä.
 4. Koulutus: Aloita koirasi kouluttaminen käytöksen korjaamiseksi. Opeta sille käskyjä kuten ”jätä se” tai ”ei kosketa”.
 5. Hyvinvointi: Varmista, että koirallasi on riittävästi liikuntaa, sosiaalista kanssakäymistä ja henkistä stimulaatiota, jotta se ei tylsisty tai stressaannu.

Nämä vinkit voivat auttaa koiraa lopettamaan ulosteiden syömisen, mutta muista olla kärsivällinen ja johdonmukainen. Jos ongelma jatkuu tai pahenee, on aina hyvä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin tai koiran käyttäytymiseen erikoistuneeseen ammattilaiseen saadaksesi lisäapua.

Ruokavalion muutokset ulosteiden syömisen estämiseksi

Ruokavalion muutokset voivat olla tehokas keino estää koiria syömästä ulosteita. Tässä muutamia vinkkejä, joita voit kokeilla:

 1. Lisää ravinteikasta ruokaa: Tarjoa koirallesi tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää tarvittavat ravinteet. Varmista, että ruoka on korkealaatuista ja sopii koirasi ravitsemustarpeisiin.
 2. Kuidun lisääminen: Lisää ruokavalioon kuitupitoisia ruokia, kuten vihanneksia, kauraa tai kurpitsaa. Kuitu voi auttaa vähentämään koiran nälkää ja tarvetta syödä ulosteita.
 3. Lisäravinteet: Keskustele eläinlääkärin kanssa mahdollisista lisäravinteista, kuten probiooteista tai ruoansulatusentsyymeistä, jotka voivat auttaa tasapainottamaan koiran ruoansulatusta.

Muista, että ruokavalion muutokset voivat vaatia aikaa ja kärsivällisyyttä, joten ole johdonmukainen ja seuraa koiran vointia ja käyttäytymistä.

Luonnolliset kotihoitokeinot ulosteiden syömisen estämiseksi

Jos etsit luonnollisia keinoja estää koiran ulosteiden syöminen, tässä on muutamia kotihoitokeinoja, joita voit kokeilla:

 1. Ananastuotteet: Ananaksessa on bromelaiinia, joka voi tehdä ulosteista epämiellyttäviä koiralle. Voit lisätä ananaksen paloja koiran ruokaan tai käyttää ananaksen makuista lisäravinnetta.
 2. Kurpitsansiemenet: Kurpitsansiemenet voivat auttaa estämään koiran ulosteiden syömistä. Voit jauhaa kurpitsansiemeniä ja sekoittaa ne koiran ruokaan.
 3. Omenaviinietikka: Omenaviinietikka voi auttaa tasapainottamaan koiran ruoansulatusta ja vähentämään ulosteiden houkuttelevuutta. Lisää muutama tippa omenaviinietikkaa koiran ruokaan.

Nämä kotihoitokeinot voivat auttaa vähentämään koiran halua syödä ulosteita, mutta muista, että niiden tehokkuus voi vaihdella yksilöittäin. Jos ongelma jatkuu tai pahenee, on aina hyvä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin saadaksesi lisäohjeita.

Yleiset virheet, joita kannattaa välttää koiran ulosteiden syömisen estämisessä

Kun yrität estää koiran ulosteiden syömistä, on joitain yleisiä virheitä, jotka kannattaa välttää. Näitä ovat:

 1. Rankaiseminen: Älä rankaise koiraa fyysisesti tai verbbaalisesti, kun se yrittää syödä ulosteita. Rankaisu voi pahentaa tilannetta ja aiheuttaa stressiä koiralle.
 2. Väkivaltainen korjaaminen: Vältä käyttämästä väkivaltaisia korjaustoimenpiteitä, kuten lyömistä tai kuristamista, kun koira yrittää syödä ulosteita. Tämä voi aiheuttaa pelkoa ja ahdistusta koiralle.
 3. Epäjohdonmukaisuus: Ole johdonmukainen koulutuksessa ja säännöissä. Epäjohdonmukaisuus voi hämmentää koiraa ja vaikeuttaa käyttäytymisen korjaamista.

Milloin hakeutua ammattiavun piiriin koiran ulosteiden syömisessä

Vaikka useimmissa tapauksissa voit käsitellä koiran ulosteiden syömisen ongelmaa omatoimisesti, on tilanteita, joissa kannattaa hakea ammattiapua. Harkitse ammattiavun hakemista, jos:

 1. Ongelma jatkuu tai pahenee huolimatta omatoimisista toimenpiteistä.
 2. Koirasi kärsii terveysongelmista, joihin liittyy ulosteiden syöminen.
 3. Koiran käyttäytyminen on aggressiivista tai häiritsevää ulosteiden syönnin yhteydessä.

Ammattilaiset, kuten eläinlääkärit ja käyttäytymisongelmien asiantuntijat, voivat tarjota lisäohjeita ja hoitaa mahdollisia taustalla olevia terveysongelmia tai käyttäytymishäiriöitä.

Johtopäätökset ja loppuajatukset

Koiran ulosteiden syöminen voi olla epämiellyttävä ja huolestuttava ongelma, mutta se ei ole toivoton tilanne. Omatoimisilla toimenpiteillä, kuten oikealla ruokavaliolla, koulutuksella ja valvonnalla, voit auttaa koiraa pääsemään eroon tästä ei-toivotusta käyttäytymisestä.

Muista, että johdonmukaisuus, kärsivällisyys ja rakkaus ovat avainasemassa koiran kouluttamisessa. Jos tarvitset lisäapua tai ohjeita, älä epäröi ottaa yhteyttä eläinlääkäriin tai koiran käyttäytymiseen erikoistuneeseen ammattilaiseen.

Jätä kommentti