Mistä löytyy IMEI-koodi Samsung-puhelimissa?

Samsung-puhelimet ovat tunnettuja edistyksellisistä ominaisuuksistaan ja huippuluokan teknologiastaan. Mutta oletko koskaan miettinyt, miten löydät Samsung-puhelimesi IMEI-koodin? Etsintäsi voi päättyä tähän, sillä tämä kattava englanninkielinen opas opastaa sinua vaihe vaiheelta.

IMEI (International Mobile Equipment Identity) -koodi on puhelimesi ainutlaatuinen tunniste. Se on tarpeellinen moniin tarkoituksiin, kuten laitteesi seurantaan, matkapuhelinverkon rekisteröintiin ja takuun käyttämiseen. Kun tiedät, mistä löydät tämän koodin Samsung-puhelimestasi, voit helposti käyttää ja suojata laitteesi tietoja.

Olipa sinulla sitten Samsung Galaxy S21, Note20 tai mikä tahansa muu malli, tämä opas tarjoaa kaiken tarvitsemasi. Käsittelemme useita tapoja löytää IMEI-koodi, aina yksinkertaisen koodin valinnasta puhelimen asetusten käyttämiseen. Opit myös tulkitsemaan IMEI-numeroa ja ymmärtämään sen merkityksen.

Miten löydän Samsung-puhelimeni IMEI-koodin?

On olemassa useita tapoja löytää IMEI-koodi Samsung-puhelimestasi. Seuraavaksi käymme läpi muutamia yleisimpiä tapoja.

1. IMEI-koodin etsiminen puhelimen asetuksista

Jos haluat löytää IMEI-koodin Samsung-puhelimestasi helposti, voit tehdä sen puhelimen asetuksista. Noudata seuraavia vaiheita:

 1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
 2. Selaa alaspäin ja napauta ”Tietoja puhelimesta” tai vastaavaa vaihtoehtoa.
 3. Etsi kohta ”IMEI” tai ”IMEI-koodi”.
 4. Napauta IMEI-koodia ja se tulee näkyviin näytölle.

2. IMEI-koodin etsiminen puhelimen pakkauksesta

Toinen tapa löytää IMEI-koodi on tarkistaa puhelimen pakkauksessa oleva tieto. Noudata seuraavia vaiheita:

 1. Etsi puhelimen alkuperäinen pakkauksesta.
 2. Etsi pakkauksessa olevaa tietoa, jossa mainitaan IMEI-koodi.
 3. Katso tarkasti ja löydät IMEI-koodin numeroina tai viivakoodina.

3. IMEI-koodin etsiminen valitsemalla koodi puhelimen näppäimistöltä

Joissakin Samsung-puhelimissa voit myös löytää IMEI-koodin valitsemalla koodin puhelimen näppäimistöltä. Noudata seuraavia vaiheita:

 1. Avaa puhelimen näppäimistösovellus.
 2. Syötä seuraava koodi: *#06#
 3. IMEI-koodi tulee näkyviin näytölle.

4. IMEI-koodin tarkistaminen SIM-korttipaikasta tai akkutilasta

Joskus voit löytää IMEI-koodin myös tarkistamalla SIM-korttipaikasta tai akkutilasta. Noudata seuraavia vaiheita:

 1. Sammuta puhelin.
 2. Poista SIM-kortti varovasti puhelimen SIM-korttipaikasta tai avaa akkutila.
 3. Etsi IMEI-koodi SIM-korttipaikan tai akkutilan läheltä.
 4. Kirjoita ylös IMEI-koodi tai ota siitä valokuva.

Mitä IMEI-koodi on ja miksi se on tärkeä?

IMEI-koodi on puhelimesi ainutlaatuinen tunniste, joka toimii sen ”sormenjälkenä”. Se koostuu 15-17 numerosta ja sitä käytetään tunnistamaan puhelimesi matkapuhelinverkossa. IMEI-koodi on tärkeä moniin tarkoituksiin, kuten puhelimen seurantaan varkaustapauksissa, laitteen rekisteröintiin matkapuhelinverkossa ja takuun käyttämiseen.

IMEI-koodin tärkeys

IMEI-koodilla on useita tärkeitä käyttötarkoituksia. Yksi niistä on puhelimen lukituksen avaaminen, jos olet unohtanut salasanan tai kuviolukon. Voit myös käyttää IMEI-koodia puhelimen jäljittämiseen, jos se varastetaan tai katoaa.

Lisäksi IMEI-koodi on tärkeä matkapuhelinverkon tarjoajille, jotka käyttävät sitä puhelimen rekisteröimiseen verkossa ja tarjoavat parhaan mahdollisen palvelun. Tämä koodi voi myös auttaa sinua varmistamaan, että puhelimesi on aito ja alkuperäinen.

Yhteenveto

Samsung-puhelimesi IMEI-koodin löytäminen voi olla hyödyllistä useista syistä, olipa kyse sitten puhelimen lukituksen avaamisesta tai sen jäljittämisestä. Opas tarjosi useita tapoja löytää IMEI-koodi, kuten puhelimen asetusten käyttäminen, pakkauksen tarkistaminen, koodin valitseminen näppäimistöltä ja tarkistaminen SIM-korttipaikasta tai akkutilasta.

Muista, että IMEI-koodi on tärkeä tieto, joten pidä se tallessa ja suojaa puhelimesi asianmukaisesti. Näin voit käyttää kaikkia sen tarjoamia ominaisuuksia ja nauttia Samsung-puhelimen huippuluokan teknologiasta täysin rinnoin.

Jätä kommentti