Mitä tarkoittaa bootcut-farkut?

Bootcut-farkut ovat yksi suosituimmista farkkutyyleistä, mutta mitä termi ”bootcut” todella tarkoittaa?

Tässä artikkelissa tutkimme bootcut-farkkujen historiaa, niiden ominaisuuksia ja niiden sopivuutta eri vartalotyypeille.

Bootcut-farkkujen ominaisuudet

Bootcut-farkut tunnistaa niiden ominaisesta leikkauksesta: ne ovat normaalit vyötäröltä ja reisistä mutta levenevät pohkeista, jotta ne mahtuisivat saappaiden päälle. Tämä leikkaus on pysynyt samana vuosien ajan.

1. Lahkeiden leveys

Bootcut-farkkujen tunnistaa niiden lahkeiden leveydestä. Ne ovat normaaleja farkkuja leveämmät pohkeista, jotta ne mahtuvat saappaiden päälle. Lahkeiden leveys vaihtelee merkistä ja mallista riippuen.

2. Vyötärön korkeus

Bootcut-farkut ovat saatavilla eri vyötärökorkeuksilla. Jotkut mallit ovat matalavyötäröisiä, toiset taas korkeavyötäröisiä. Vyötärön korkeus riippuu merkistä ja mallista.

3. Istuvuus

Bootcut-farkut ovat usein normaalisti istuvia vyötäröltä ja reisistä mutta leveämpiä pohkeista. Tämä leikkaus tekee farkuista mukavat ja sopivat erilaisiin tilanteisiin.

Bootcut-farkkujen historia

Bootcut-farkkujen tarina alkaa 1800-luvulta, jolloin tämä farkkutyyli nousi suosioon cowboyiden keskuudessa. He tarvitsivat farkut, jotka olisivat tarpeeksi tiukat ratsastamiseen mutta tarpeeksi laajat sääristä mahtuakseen cowboy-saappaiden päälle.

1. 1800-luvun cowboyit

Bootcut-farkut olivat suosittu valinta 1800-luvun cowboyien keskuudessa. Cowboyit tarvitsivat farkut, jotka oli helppo pukea saappaiden päälle, mutta jotka olisivat myös mukavat ja kestävät. Bootcut-farkut täyttivät nämä vaatimukset: ne olivat tiukat reisistä ja levenivät sääristä, jotta ne mahtuisivat saappaiden päälle.

2. 1900-luvun merimiehet

Bootcut-farkut olivat myös osa 1900-luvun merimiesten työasua. Kuten cowboyit, merimiehet tarvitsivat farkut, jotka olisivat mukavat ja kestävät, mutta jotka mahtuisivat myös saappaiden päälle. Merimiesten bootcut-farkut korvattiin myöhemmin kellohelmaisilla housuilla.

3. 1960- ja 70-luvun kukkaislapset

1960- ja 70-luvun kukkaislapset ottivat bootcut-farkut osaksi tyyliään. Heidän ultralaajat lahkeensa olivat esikuva nykyajan bootcut-farkuille. Kun 1980-luku koitti, kellohelmaiset farkut hylättiin tiukkojen ja kapealahkeisten farkkujen hyväksi. Mutta 1980-luvun lopulla kellohelmaiset farkut tekivät paluun nimellä ”flared jeans”. Bootcut-farkut esiteltiin uudelleen 1990-luvun alussa.

Kenelle bootcut-farkut sopivat?

Bootcut-farkut sopivat monenlaisille vartalotyypeille. Ne ovat hyvä valinta esimerkiksi niille, jotka haluavat peittää vartalonsa muotoja tai tasapainottaa vartalon mittasuhteita.

1. Muodokkaat vartalotyypit

Bootcut-farkut sopivat erityisen hyvin muodokkaille vartalotyypeille. Ne korostavat vyötäröä ja peittävät reisiä ja pohkeita, mikä luo tasapainoisen ja mairittelevan siluetin.

2. Hoikat vartalotyypit

Vaikka bootcut-farkut sopivat monille vartalotyypeille, ne eivät välttämättä ole paras valinta erittäin hoikille vartaloille. Hoikilla vartaloilla bootcut-farkut saattavat näyttää liian leveiltä ja epäsuhtaisilta.

3. Lyhyet vartalotyypit

Bootcut-farkut voivat olla hyvä valinta lyhyille vartalotyypeille, sillä ne voivat luoda illuusion pidemmistä jaloista. Tämä johtuu siitä, että farkut levenevät pohkeista, mikä voi saada jalat näyttämään pidemmiltä.

Kuinka yhdistää bootcut-farkut?

Bootcut-farkut ovat monipuoliset ja sopivat monenlaisiin asukokonaisuuksiin. Ne voi yhdistää esimerkiksi rentoihin t-paitoihin, naisellisiin puseroihin tai tyylikkäisiin bleisereihin.

1. Casual-tyyli

Bootcut-farkut ovat täydelliset rentoihin asukokonaisuuksiin. Yhdistä ne esimerkiksi t-paitaan ja tennareihin luodaksesi rennon ja mukavan asun.

2. Toimisto-tyyli

Bootcut-farkut sopivat myös toimistotyyliin. Yhdistä ne esimerkiksi tyylikkääseen puseroon ja korkokenkiin luodaksesi ammattimaisen ja tyylikkään asun.

3. Illanvietto-tyyli

Bootcut-farkut ovat myös hyvä valinta illanviettoon. Yhdistä ne esimerkiksi naiselliseen topiin ja korkokenkiin luodaksesi tyylikkään ja juhlavan asun.

Yhteenveto

Bootcut-farkut ovat klassinen ja monipuolinen farkkutyyli, joka sopii monenlaisille vartalotyypeille. Ne ovat täydelliset niille, jotka haluavat farkut, jotka sopivat sekä arkeen että juhlaan. Bootcut-farkkujen historia, ominaisuudet ja monipuolisuus tekevät niistä ajattoman valinnan, joka kestää aikaa ja trendejä.

Jätä kommentti