Mitä tarkoittaa ”FAX”?

Nykyajan sosiaalisen median maailmassa slangit ja lyhenteet ovat yleisiä. Yksi uusimmista tulokkaista on ”Fax, No Printer”.

Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä tämä termi tarkoittaa, mistä se on peräisin ja miten se on levinnyt TikTokin käyttäjien keskuudessa.

”Fax” -termin merkitys

”Fax” tarkoittaa käytännössä samaa kuin ”Olen samaa mieltä” tai ”Tuo on totta”. Alkuperäinen ilmaus oli ”all facts, no printer”, mutta sana ”facts” lyheni ”faxiksi”, joka viittaa faksiin. Faksin ja printterin välillä on yhteys, sillä ne löytyvät usein samasta paikasta, minkä takia tämä sanonta on saanut alkunsa.

Esimerkki:
"Hey, ajattelin että meidän pitäisi mennä road tripille tänä kesänä."
"Fax, no printer. Se on loistava idea!"

Tässä esimerkissä henkilö, joka vastaa ”Fax, no printer” on samaa mieltä ehdotuksesta ja pitää sitä hyvänä ideana.

”Fax No Printer” -trendin taustaa

Sanaa ”fax” käytettiin alun perin korvaamaan sana ”facts”, joka on englannin kielen sana ja tarkoittaa faktoja tai tosiasioita. Tämä johtuu siitä, että ”fax” ja ”facts” kuulostavat samalta. ”Fax, No Printer” on siis eräänlainen vahvistus sanalle ”fax”, jossa ”no printer” tarkoittaa suunnilleen samaa kuin ”no cap”, eli ”ei valehtelua” tai ”ei liioittelua”.

Tämä trendi sai alkunsa TikTok-käyttäjältä nimeltä @briaalanaa, joka julkaisi videon joulukuussa 2020. Videossa hän sanoi: ”Hey yo. This is for my girls with the little booty, the person that sent you this wants you to know that you cute as f***. No cap. Fax, no printer. Copy, no plagiarism.” Tämän jälkeen hän jatkoi samanlaisten videoiden tekemistä ja termi levisi TikTokissa.

”Fax No Printer” TikTokissa

TikTok on sosiaalisen median alusta, jossa käyttäjät voivat jakaa lyhyitä videoita. Tämä alusta on tullut tunnetuksi monenlaisista trendeistä ja haasteista, ja ”Fax No Printer” on yksi näistä trendeistä.

TikTokissa ”Fax No Printer” -ilmausta käytetään yleensä vahvistamaan jonkin asian olevan totta. Se on myös osa laajempaa trendiä, jossa käyttäjät lisäävät omia komediallisia sanojaan lauseeseen: ”Hey yo. The person who sent you this wants you to know___fax no printer___.”

”Fax No Printer” muualla sosiaalisessa mediassa

Vaikka ”Fax No Printer” -ilmaisu on saanut suurimman osan huomiosta TikTokissa, sitä käytetään myös muissa sosiaalisen median alustoissa, kuten Twitterissä. Siellä sitä käytetään samalla tavalla kuin TikTokissa, siis ilmaisemaan samaa mieltä olemista tai jonkin asian vahvistamista.

Lopuksi on syytä mainita, että vaikka ”Fax No Printer” on suosittu termi nuorten keskuudessa, se ei välttämättä ole yhtä tunnettu vanhempien sukupolvien keskuudessa. Siksi on tärkeää pysyä ajan tasalla uusimmista slangisanoista ja ilmauksista, jos haluaa ymmärtää nuorten viestintää sosiaalisessa mediassa.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että ”Fax No Printer” on TikTokissa käytettävä termi, joka tarkoittaa ”Olen samaa mieltä” tai ”Tuo on totta”. Se on osa laajempaa trendiä, jossa käyttäjät lisäävät omia komediallisia sanojaan lauseeseen ”Hey yo. The person who sent you this wants you to know___fax no printer___”. Termi on levinnyt myös muihin sosiaalisen median alustoihin, kuten Twitteriin.

Joten, seuraavan kerran kun näet jonkun käyttävän tätä termiä TikTokissa tai muualla sosiaalisessa mediassa, tiedät tarkalleen, mitä se tarkoittaa.

Jätä kommentti