Mitä tehdä Tampereella?

Tampere on suosittu matkakohde, joka tarjoaa monia mielenkiintoisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä matkailijoille.

Olipa sitten kyseessä kaupunkikierros, luontoretki tai herkutteluhetki, Tampereelta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Jos haluat tietää mitä tehdä Tampereella, tässä muutamia suositeltavia kohteita ja aktiviteetteja, jotka kannattaa ottaa huomioon siellä ollessasi:

 • Tutustu Tampereen nähtävyyksiin ja käy esimerkiksi NäsinneulassaTampereen Tuomiokirkossa ja Sara Hildenin taidemuseossa.
 • Harrasta ulkoilua ja käy retkellä Pyynikin kansallispuistossa tai Näsijärvellä.
 • Tutustu Tampereen historiallisiin kohteisiin, kuten Tammerkosken kuohuihin ja Tampereen vanhaan kaupunkiin.

Parhaat vinkit Tampereelle matkaaville:

 • Liiku Tampereella kätevästi joukkoliikenteen avulla tai vuokraa polkupyörä kaupunkikierrosta varten.
 • Kokeile paikallisia herkkuja ja lähiruokaa Tampereen lukuisissa ravintoloissa ja kahviloissa.
 • Osta matkamuistoja ja paikallisia tuotteita Tampereelta esimerkiksi Tammelantorilta ja Aleksanterin kellotornilta.
 • Paras aika vierailla Tampereella riippuu omista mieltymyksistäsi. Kesäkuukausina voit nauttia lämpimistä ulkoilma-aktiviteeteista ja talvella voit kokea Tampereen lumoavan talvimaiseman.

Tutustumalla näihin vinkkeihin voit suunnitella unohtumattoman matkan Tampereelle ja kokea kaiken, mitä kaupungilla on tarjota.

Pääkohdat:

 • Tampere tarjoaa monia nähtävyyksiä: Tampereella kannattaa vierailla erilaisissa nähtävyyksissä, kuten museoissa ja historiallisissa kohteissa.
 • Tampereella voi harrastaa erilaisia aktiviteetteja: Tampereella on tarjolla monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, kuten veneilyä ja ulkoilua kauniissa luontokohteissa.
 • Parhaat vinkit Tampereelle matkaaville: Tampereella kannattaa liikkua joukkoliikenteellä, kokeilla paikallisia ruokapaikkoja, ostaa paikallisia tuotteita ja vierailla kaupungissa eri vuodenaikoina, kuten kesällä tai talvella.

Mitä tehdä Tampereella?

Tampere on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki ja tarjoaa monia mielenkiintoisia aktiviteetteja vierailijoille. Tässä on lyhyt lista suosituimmista nähtävyyksistä ja aktiviteeteista kaupungissa:

1. Vieraile Särkänniemessä: Särkänniemi on suuri huvipuisto ja eläintarha Tampereen keskustassa. Voit nauttia hurjista huvipuistolaitteista, tutustua erilaisiin eläimiin ja käydä planetaariossa.

2. Tutustu Tampereen näköalapaikkoihin: Tampereella on useita paikkoja, joista voi ihailla kaupungin kaunista maisemaa. Näihin kuuluu esimerkiksi Näsinneula-torni, josta avautuu upea näköala yli kaupungin.

3. Koe Tampereen teatteri- ja kulttuuritarjonta: Tampereella on monia teattereita ja kulttuurikohteita, kuten Tampereen teatteri, Tampereen taidemuseo ja Tampereen tuomiokirkko. Näissä paikoissa voit kokea mielenkiintoisia esityksiä ja tutustua kaupungin kulttuurihistoriaan.

4. Vieraile Tampereen museoissa: Tampereella on useita mielenkiintoisia museoita, kuten Vapriikin museokeskus, joka esittelee Tampereen historiaa, tiedettä ja teknologiaa. Myös Sara Hildénin taidemuseo ja Lenin-museo ovat vierailun arvoisia.

5. Nauti Tampereen luonnosta: Tampere sijaitsee kauniin järvialueen ympäröimänä. Voit nauttia kävelyistä tai pyöräretkistä Rauhaniemen uimarannalla tai Pyynikinharjulla, josta avautuu upeat maisemat yli järvelle.

6. Tutustu Tampereen ruokakulttuuriin: Tampereella on laaja valikoima ravintoloita, joissa voit maistella perinteisiä suomalaisia ruokia ja paikallisia herkkuja. Kokeile esimerkiksi perinteistä mustamakkaraa tai Tampereen kuuluisaa munkkikahvia.

Vaikka Tampereella riittääkin paljon nähtävää ja koettavaa, kannattaa ottaa huomioon vuodenaika ja sääolosuhteet. Talvella voit esimerkiksi kokeilla luistelua Pyynikin järvellä tai hiihtää Kaupin urheilupuistossa. Kesällä taas voit rentoutua Tampereen järvien rannoilla ja nauttia ulkoilmakahviloista. Muista myös tarkistaa aukioloajat ja mahdolliset rajoitukset ennen vierailua.

Pro-vinkki: Suunnittele aikataulusi etukäteen ja tutustu eri nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin Tampereella. Näin varmistat, että saat mahdollisimman paljon irti vierailustasi kaupungissa.

Mitä nähtävyyksiä Tampereella kannattaa vierailla?

Tampereella kannattaa vierailla monissa mielenkiintoisissa nähtävyyksissä. Tässä on luettelo joistakin suosituista nähtävyyksistä Tampereella:

 1. Pyhäjärvi: Pyhäjärvi on Tampereen suurin järvi, joka tarjoaa upeita näkymiä ja lukuisia aktiviteetteja, kuten veneilyä ja kalastusta.
 2. Särkänniemi: Särkänniemi on suosittu huvipuisto Tampereella, joka tarjoaa jännittäviä huvilaitteita ja viihdettä koko perheelle. Siellä on myös eläintarha, planetaario ja näköalatorni.
 3. Tampereen Tuomiokirkko: Tampereen Tuomiokirkko on kaunis kirkko, joka tarjoaa upean näkymän kaupunkiin. Kirkko on myös suosittu paikka hääseremonioille.
 4. Museo Milena: Museo Milena on taide- ja kulttuurimuseo, jossa voi tutustua paikalliseen taiteeseen ja käsityöhön. Museo sijaitsee idyllisessä vanhassa tehdasrakennuksessa.
 5. Lenin-museo: Lenin-museo on ainutlaatuinen museo, joka kertoo Tampereen merkityksestä Suomen työväenliikkeelle. Museossa voi oppia lisää Suomen historiasta ja työväenliikkeestä.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä mielenkiintoisista nähtävyyksistä Tampereella. Kaupungissa on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, joten kannattaa ottaa aikaa tutustua kaikkeen mitä Tampereella on tarjottavana.

Mitä aktiviteetteja Tampereella voi harrastaa?

Tampere on täynnä erilaisia aktiviteetteja, jotka tarjoavat mielenkiintoisia kokemuksia kaikenlaisille vierailijoille. Tässä on lista aktiviteeteista, joita voit harrastaa Tampereella:

 • Käyvuorella. Voit kiivetä Pyynikin näkötorniin, josta avautuu upea näkymä kaupunkiin ja Pyhäjärvelle.
 • Tutustu museoihin. Tampereella on monia mielenkiintoisia museoita, kuten Vapriikin museokeskusSara Hildénin taidemuseo ja Lenin-museo.
 • Vieraile Särkänniemessä. Särkänniemi on suosittu huvipuisto, jossa voit kokea jännittäviä laitteita ja nauttia vesipuistosta.
 • Koe Tampereen teatterielämää. Tampereella on useita teattereita, jotka tarjoavat monipuolista näytelmä- ja musiikkiesitystarjontaa.
 • Käy Tampereen kauppahallissa. Voit tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin ja ostaa herkullisia paikallisia tuotteita.
 • Tutustu Näsijärveen. Voit vuokrata veneen tai kajakin ja tutkia kaunista Näsijärveä omatoimisesti.
 • Käy Tampereen taidemuseossa. Tampereen taidemuseo tarjoaa kiinnostavia näyttelyitä ja teoksia eri aikakausilta.
 • Tee ostoksia Tampereen keskustassa. Voit tutustua erilaisiin kauppoihin ja putiikkeihin ja löytää ainutlaatuisia tuotteita.
 • Vieraile Näsinneulassa. Näsinneula on Tampereen maamerkki, jossa voit nauttia upeasta näköalasta kaupunkiin.
 • Kulje Tampereen kävelykatuja pitkin. Tampereella on viihtyisiä kävelykatuja, joilla voit tutustua kaupungin tunnelmaan ja pysähtyä kahviloissa ja ravintoloissa.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä aktiviteeteista, joita voit harrastaa Tampereella. Kaupunki tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia niin kulttuurin, luonnon kuin viihteenkin saralla. Löydä omat suosikkisi ja nauti kauniista Tampereesta täysillä!

Parhaat vinkit Tampereelle matkaaville

 • Käy Näsinneulassa: Näsinneula on Tampereen symboli ja maailman korkein puurakenteinen näkötorni. Sieltä on upeat näkymät yli kaupungin. Voit myös nauttia herkullisen lounaan tai illallisen Näsinneulassa sijaitsevassa ravintolassa.
 • Tutustu Särkänniemeen: Särkänniemi on suosittu huvipuisto, josta löydät hauskoja laitteita ja aktiviteetteja koko perheelle. Voit kokeilla hurjia vuoristoratoja, nähdä delfiiniesityksen tai käydä planetaariossa.
 • Vieraile Tamperen tuomiokirkossa: Tämä upea kirkko on yksi Tampereen tunnetuimmista maamerkeistä. Voit tutustua sen kauniisiin sisätiloihin ja ihailla upeita freskoja.
 • Kokeile herkullista Tampereen mustamakkaraa: Tampereella on tunnettu erityisestä herkusta nimeltä mustamakkara. Tämä paikallinen erikoisuus on maistettava, kun vierailet kaupungissa. Voit nauttia sitä esimerkiksi Tammelantorin makkarakahvilassa.
 • Explore TAMK Virtual Reality Lab: TAMK Virtual Reality Lab tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea virtuaalitodellisuutta erilaisissa sovelluksissa. Voit tutustua uusimpaan teknologiaan ja kokea unohtumattomia virtuaalisia seikkailuja.

Nämä vinkit auttavat sinua nauttimaan vierailustasi Tampereella. Näsinneulan upeat näkymät, Särkänniemenhuvipuiston jännittävät laitteet, Tamperen tuomiokirkon kauniit freskot ja herkullinen Tampereen mustamakkaratuovat unohtumattomia kokemuksia matkallesi. Lisäksi TAMK Virtual Reality Lab tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua virtuaalitodellisuuteen.

Miten liikkua Tampereella?

Tampereella liikkuminen on vaivatonta ja monipuolista, ja kaupungin tarjoamat liikkumisvaihtoehdot sopivat kaikenlaisille matkailijoille. Tässä on joitakin tapoja, joilla voit liikkua Tampereella:

1. Julkinen liikenne: Tampereella on erinomaisesti toimiva joukkoliikennejärjestelmä, johon kuuluvat bussit ja ratikat. Bussilinjat kattavat koko kaupungin laajan verkoston, ja ratikat tarjoavat nopean ja mukavan tavan liikkua keskustan alueella. Voit ostaa lipun kätevästi kertakäyttölippuina tai matkakortilla.

2. Polkupyörä: Tampere on pyöräilijän unelma, ja kaupungissa on runsaasti pyöräteitä ja -reittejä. Voit vuokrata polkupyörän kaupungin eri vuokrauspisteistä ja tutustua Tampereen nähtävyyksiin polkupyörän selästä. Pyörällä liikkuminen on myös upea tapa nauttia Tampereen kauniista maisemista.

3. Kävellen: Tampereella on kompakti keskusta, jonka monet nähtävyydet ja palvelut ovat kävelyetäisyydellä toisistaan. Voit kävellä keskustan katuja pitkin ja tutustua kaupungin tunnelmaan. Kävellen liikkuminen on hyvä tapa nauttia Tampereen viehättävästä arkkitehtuurista ja ilmapiiristä.

4. Taksit ja kyytipalvelut: Jos haluat liikkua nopeasti ja mukavasti, voit käyttää Tampereen taksi- tai kyytipalveluja. Taksit ovat hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, kun tarvitset nopeaa kuljetusta tai haluat matkustaa pidemmän matkan.

5. Autonvuokraus: Jos suunnittelet retkeä lähialueille tai haluat tutkia Tampereen ympäristöä omassa tahdissasi, voit vuokrata auton kaupungin lukuisista autovuokraamoista. Autolla liikkuminen antaa sinulle vapauden päättää omasta reitistäsi ja tutustua alueeseen joustavasti.

Tampereella on runsaasti vaihtoehtoja liikkumiseen, mikä tekee kaupunkiin tutustumisesta helppoa ja miellyttävää. Valitse mieluisin tapa liikkua Tampereella ja nauti kaupungin tarjoamista nähtävyyksistä ja aktiviteeteista.

Missä syödä Tampereella?

Tampereella on laaja valikoima ravintoloita eri mieltymyksille. Tässä muutamia suosituksia:

1. Ravintola Näsinneula: Tampereen ikoninen Näsinneula-torni tarjoaa upeita näköaloja kaupunkiin samalla kun voit nauttia herkullista ruokaa. Ravintolassa on laaja valikoima kansainvälisiä ruokia, ja tunnelma on elegantti.

2. Plevna: Tampereen vanhin panimo ja ravintola. Voit nauttia maukasta olutta paikan päällä valmistettujen ruokien kera. Plevnasta löytyy myös elokuvateatteri, joten voit yhdistää syömisen ja elokuvakokemuksen.

3. Näsilinna: Historiallisessa Näsilinnassa sijaitsee tasokas ravintola, joka tarjoaa kansainvälistä fine dining -ruokaa. Paikan päällä on myös kahvila, jossa voi nauttia herkullisia leivonnaisia ja kahvia.

4. Laukontori: Tampereen satamalaiturilla sijaitseva Laukontori tarjoaa monipuolisen valikoiman ruokakojuja. Voit valita esimerkiksi savustettua kalaa, grilliruokia tai vaikkapa sushia. Laukontori on hyvä paikka nauttia ruokaa avotulen äärellä.

5. Pyynikin Brewing Company: Jos olet oluen ystävä, suuntaa Pyynikin Brewing Companyyn. Paikassa voit maistella erilaisia käsityöoluita ja samalla nauttia herkullista pubiruokaa.

6. Näsilinna: Tampereen keskustassa sijaitseva Näsilinna-rakennus kätkee sisäänsä useita ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia makuelämyksiä. Voit valita esimerkiksi eteläamerikkalaista ruokaa, pizzan tai vaikkapa sushi-annoksen.

7. Tampereen kauppahalli: Mikäli kaipaat paikallisia herkkuja, suuntaa Tampereen kauppahalliin. Sieltä löytyy maanläheisiä kojuja, joista voi ostaa tuoretta lihaa, kalaa, juustoja ja leipää. Voit myös nauttia paikan päällä valmistettuja ruokia.

Tampereella on lukuisia muitakin ravintoloita ja kahviloita, joten nämä ovat vain muutamia suosituksia. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja valitse se ravintola, joka parhaiten vastaa omia mieltymyksiäsi ja budjettiasi.

Mitä ostaa Tampereelta?

Tampereella on paljon uniikkeja ja paikallisia tuotteita, joita voi ostaa. Tässä on muutama vinkki siitä, mitä voi ostaa Tampereelta:

 1. Tampereen muumimukeja: Tampereen Muumimuseosta voi ostaa erityisiä Tampere-teemaisia Muumimukeja. Nämä mukit ovat keräilyharvinaisuuksia ja täydellisiä matkamuistoja Tampereelta.
 2. Makkarat: Tampere tunnetaan myös herkullisista makkaroistaan. Perinteisiä Tampereen makkaratuotteita voi ostaa paikallisilta lihakaupoilta tai toreilta. Etsi erityisesti Mustamakkaraa, joka on Tampereen herkullinen erikoisuus.
 3. Fazerin sininen suklaa: Fazerin sinistä suklaata voi ostaa monista kaupoista Tampereella. Nauti suomalaisesta suklaasta ja osta tuliaisiksi ystäville ja perheelle.
 4. Tampereen näköalatuotteet: Tampereelta löytyy upeita näköalapaikkoja, kuten Pyynikin näkötorni ja Näsinneula-torni. Näistä paikoista löydät myös erilaisia Tampere-teemaisia tuotteita, kuten avaimenperiä, kahvikuppeja ja magneetteja muistuttamaan vierailusta.
 5. Paikallista käsityötä: Tampereella on paljon käsityöliikkeitä, joista voi ostaa ainutlaatuisia suomalaisia käsitöitä. Esimerkiksi kudottuja mattoja, neulottuja villasukkia ja puisia käsitöitä.
 6. Marimekon tuotteet: Suomalaisen designin suosittu brändi Marimekko on peräisin Tampereelta. Marimekon liikkeistä Tampereelta voi ostaa Marimekon kankaita, astioita ja muita kodin sisustustuotteita.

Muista, että nämä vinkit ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, mitä voi ostaa Tampereelta. Kaupungista löytyy paljon muitakin kauppoja, toreja ja markkinoita, joissa voi tehdä ainutlaatuisia ostoksia ja löytää juuri sinulle sopivia matkamuistoja. Tutustu rohkeasti Tampereen tarjontaan ja löydä oma suosikkisi!

Mitä aikaa vuodesta on paras vierailla Tampereella?

Paras aika vierailla Tampereella riippuu monista tekijöistä, kuten mieltymyksistäsi ja siitä, mitä haluat tehdä kaupungissa. Tampere tarjoaa erilaisia kokemuksia eri vuodenaikoina, ja jokainen vuodenaika voi tarjota jotain ainutlaatuista vieraillesi.

Kesä on yleisesti ottaen suosituin aika matkustaa Tampereelle. Kesäisin kaupungissa on lämmintä ja aurinkoista, mikä mahdollistaa ulkoilma-aktiviteettien, kuten retkeilyn, pyöräilyn ja veneretkien, nauttimisen. Voit vierailla myös Tampereen suosituissa puistoissa ja nauttia kesäisistä tapahtumista, kuten festivaaleista ja ulkoilmakonserteista.

Syksy tarjoaa ainutlaatuisen ja kauniin maiseman, kun lehdet muuttuvat väreihin. Voit nauttia kävelyistä Tampereen kauniissa luontokohteissa, kuten Pyynikin metsissä tai Mustavuoren luonnonsuojelualueella. Syksyllä voit myös tutustua kaupungin monipuoliseen kulttuuritarjontaan, kuten museoihin ja teattereihin.

Talvi tuo mukanaan lumisia maisemia ja talviurheilumahdollisuuksia. Voit nauttia hiihtämisestä, luistelusta ja jopa avantouinnista, jos olet rohkea. Talvella voit myös vierailla Tampereen joulutorilla ja nauttia joulun tunnelmasta kauniissa ympäristössä.

Kevät on aika, jolloin Tampere alkaa herätä henkiin. Voit nauttia kaupungin vehreydestä ja kukkaloistosta kävelyllä Kaupin metsässä tai Arboretumissa. Kevät on myös hyvä aika tutustua Tampereen historiallisiin nähtävyyksiin, kuten Näsinneulaan ja Tampereen tuomiokirkkoon.

Jokainen vuodenaika Tampereella tarjoaa oman viehätyksensä, ja paras aika vierailla riippuu omista mieltymyksistäsi ja aktiviteeteista, joita haluat kokea. On myös hyvä huomioida, että sääolosuhteet voivat vaihdella, joten suunnittele vierailusi sen mukaan.

Tule nauttimaan kauniista maisemista ja monipuolisesta tarjonnasta Tampereella ympäri vuoden!

Joitakin faktoja Tampereesta:

 • ✅ Tampere on Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki ja houkuttelee ihmisiä asumaan, opiskelemaan ja vierailulle. 
 • ✅ Tampereella on enemmän yleisiä saunoja kuin missään muualla maailmassa ja laaja valikoima ravintoloita. (
 • ✅ Särkänniemessä on suosittu perhematkailukohde Tampereella kesällä. (Lähde: maapalloilija.com)
 • ✅ Näsinneula on Tampereen ikoninen maamerkki, jossa on 120 metriä korkea näköalatasanne upeilla näkymillä. 
 • ✅ Pyynikin näkötorni ja Pyynikin munkkikahvila ovat suosittu yhdistelmä niin paikallisten kuin vierailijoiden keskuudessa. 

Usein kysytyt kysymykset

Minkälaiset nähtävyydet Tampereella ovat suosittuja?

Tampereella on monia suosittuja nähtävyyksiä, kuten Pyynikin näköalatorni, Suomen Pelimuseo, Suomen Jääkiekkomuseo, Rajaportin sauna, Doerzin valikoima erilaisia aktiviteetteja ja elämyksiä, sekä Tampereen luonnontieteellinen museo.

Milloin on paras aika matkustaa Tampereelle?

Paras aika matkustaa Tampereelle on keväällä ja kesällä, jolloin kaupunki on kauneimmillaan ja täynnä tapahtumia. Talvella Tampereella järjestetään myös erilaisia talviaktiviteetteja, kuten joulumarkkinoita ja talvista saunakulttuuria.

Mitä aktiviteetteja Tampereella kannattaa kokea lasten kanssa?

Tampereella on monia aktiviteetteja, jotka sopivat koko perheelle. Suosituksia ovat muun muassa retkeily Kintulammen retkeilyalueella oppaan kanssa, osallistuminen käsityöpajoihin, sekä paikallisten suositusten kysyminen edullisista tai ilmaisista lasten aktiviteeteista.

Missä kannattaa syödä romanttisesti Tampereella?

Tampereella voi nauttia romanttisesta illallisesta esimerkiksi Ravintola 4 Vuodenajan ja Ravintola Periscope Kauppakeskus Ratinassa. Myös yhteiskuvien ikuistaminen Moro Bar Sokos Hotel Tornissa voi olla romanttinen kokemus.

Onko Tampereella halpoja tekemisiä?

Kyllä, Tampereella on myös paljon edullisia tekemisiä. Esimerkiksi retkeily Hatanpään arboretumissa ja vieraileminen Nokia Arenalla ovat kohteita, jotka eivät vaadi suurta budjettia.

Mitä Tampereella suositellaan tehtäväksi vuonna 2023?

Tampereella vuonna 2023 kannattaa tutustua esimerkiksi Tampereen Taistelun tapahtumapaikkoihin ja vierailla Suomen suosituimmissa vapaa-ajan kohteissa. Näitä voivat olla esimerkiksi Pyynikin munkkikahvila, Tallinnan nähtävyydet, ja Helvetinjärven kansallispuisto.

Jätä kommentti