Mitä tehdä Helsingissä?

Helsinki, Suomen pääkaupunki, on tunnettu monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan, kauniista saaristostaan ja historiallisista nähtävyyksistään. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat vinkit siitä, mitä tehdä Helsingissä.

Kävelyretkiä ja luontoretkiä Helsingissä

Itä-Helsingin luontokohteet

Itä-Helsingissä on monia kiehtovia kohteita luontoretkille. Suositeltavia paikkoja ovat esimerkiksi Mustavuori, Uutela ja Kivinokka. Näissä paikoissa voit nauttia rauhasta, luonnon kauneudesta ja tehdä pitkiä kävelyretkiä.

Kävely Töölönlahden ympäri

Töölönlahti, joka sijaitsee aivan Helsingin keskustassa, on suosittu paikka kävelyretkille. Töölönlahden ympäristössä sijaitsee useita merkittäviä kulttuurikohteita, kuten Finlandia-talo, Kansallisooppera ja Musiikkitalo. Lähellä on myös Linnunlaulun idyllinen huvila-alue.

Saaristoretket

Helsingin saaristo on yksi Suomen kansallismaisemista. Saaristoon pääsee kätevästi yhteysaluksilla. Saaristossa voit nauttia merellisestä luonnosta, tutustua historiallisiin kohteisiin ja viettää aikaa kauniissa huvilamiljöössä.

Aktiviteetit Helsingissä

Ulkopakopelit ja sisäpakopelit

Pakopelit ovat viihdyttävä ja erilainen tapa tutustua Helsinkiin. Esimerkiksi WalkHelsinki järjestää ulkopakopelejä ryhmille. Perinteiset sisäpakopelit ovat myös hauska tapa viettää aikaa ystävien kanssa. Esimerkiksi yritys nimeltä Escaperoom tarjoaa tätä palvelua.

Yleiset saunat

Helsingissä on useita erinomaisia yleisiä saunoja. Valikoimassa on sekä vanhoja korttelisaunoja että uudempia trendikkäitä saunakomplekseja. Jokaiselle löytyy varmasti mieleinen sauna.

Kulttuurinälkään Helsingissä

Taidemuseot

Helsingin taidemuseoiden kirjo on laaja ja kattava. Taidetta löytyy kaikkeen makuun, vanhasta taiteesta nykytaiteeseen ja katutaiteeseen. Helsingin naapurikaupungeissa Espoossa ja Vantaalla on myös omat kiinnostavat museonsa.

Historialliset museot

Helsingissä on monia kiehtovia historiallisia museoita. Niissä esitellään muun muassa kaupungin, arkkitehtuurin ja designin historiaa. Esimerkiksi Suomen kansallismuseo ja Luonnontieteellinen museo ovat näkemisen arvoisia kohteita.

Musiikki ja teatteri Helsingissä

Konsertit

Helsingissä on tarjolla paljon erilaisia konsertteja. Voit käydä kuuntelemassa rokkia, poppia tai jazzia esimerkiksi Tavastialla, Savoyssa tai G Livelabissa.

Klassinen musiikki

Helsingissä on mahdollisuus nauttia klassisen musiikin konserteista. Voit mennä kuuntelemaan esimerkiksi Helsingin kaupunginorkesteria tai Radion sinfoniaorkesteria Musiikkitaloon.

Ooppera ja teatterit

Suomen Kansallisooppera on Suomen johtava oopperatalo, jossa on tarjolla laaja valikoima esityksiä. Teatterin ystävät voivat suunnata esimerkiksi Kansallisteatteriin tai Helsingin kaupunginteatteriin.

Ulkoilumahdollisuudet Helsingissä

Puistot

Helsingissä on paljon kauniita puistoja, joissa voi viettää aikaa ulkoillen. Suosittuja puistoja ovat esimerkiksi Kaivopuisto ja Esplanadin puisto. Lisäksi kaupungissa on monia historiallisia hautausmaita, kuten Hietaniemen hautausmaa ja Malmin hautausmaa.

Rannat

Helsinki sijaitsee meren äärellä, ja kaupungissa on monia upeita rantoja. Voit viettää päivän auringonottoa ja uimista Hietaniemen uimarannalla tai Aurinkolahden uimarannalla Vuosaaressa.

Opastetut kävelyretket Helsingissä

Opastetut kävelyretket ovat hyvä tapa tutustua Helsinkiin pintaa syvemmältä. Voit osallistua esimerkiksi Helsingin kaupunginmuseon tai Happy Guide Helsingin järjestämiin kävelyretkiin.

Shoppailu Helsingissä

Helsingin keskusta on täynnä liikkeitä, tavarataloja ja markkinoita, joista voit löytää kaikkea mielenkiintoista. Suosittelemme käymään Aleksanterinkadulla ja Kauppatorilla.

Ravintolat ja kahvilat Helsingissä

Helsingissä on runsaasti erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia niin suomalaista kuin kansainvälistäkin ruokaa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Helsingin kauppahalli ja Vanha kauppahalli.

Historialliset kohteet Helsingissä

Seurasaari

Seurasaaren ulkomuseo on lumoava retkikohde, jossa voit tutustua suomalaiseen historiaan ja perinteisiin. Museo sijaitsee kauniilla saarella, jonne pääsee helposti bussilla tai veneellä.

Suomenlinna

Unescon maailmanperintökohde Suomenlinna on yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä. Voit tutustua sen mielenkiintoiseen historiaan joko itsenäisesti tai opastetulla kierroksella.

Yöelämä Helsingissä

Helsingin yöelämä on monipuolista ja vilkasta. Kaupungissa on useita klubeja, baareja ja yökerhoja, joissa voit tanssia aamuun asti tai nauttia lasillisen hyvässä seurassa.

Urheilu ja liikunta Helsingissä

Helsingissä on monia urheilu- ja liikuntamahdollisuuksia. Voit käydä uimassa yhdessä kaupungin monista uimahalleista, pelata jalkapalloa tai lentopalloa urheilukentillä tai kokeilla kiipeilyä kiipeilykeskuksessa.

Muut aktiviteetit Helsingissä

Helsingissä on paljon muutakin tekemistä. Voit esimerkiksi käydä elokuvissa, pelata keilailua, kokeilla pakohuonepeliä tai osallistua johonkin kaupungin monista tapahtumista.

Helsinki on kaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Toivottavasti tämä opas auttaa sinua löytämään parhaat kohteet ja tekemään matkastasi ikimuistoisen.

Jätä kommentti