Miten netin jakaminen puhelimesta tietokoneeseen tapahtuu?

Puhelimemme ovat nykyään paljon enemmän kuin vain kommunikaatiovälineitä. Ne ovat tietokoneita, jotka mahtuvat taskuumme, ja ne voivat tehdä melkein kaiken työpöytä- tai kannettavan tietokoneemme kanssa.

Yksi erityisen hyödyllinen ominaisuus, jonka monet puhelimet tarjoavat, on kyky jakaa mobiilidata yhteyden muiden laitteiden, kuten tietokoneen kanssa.

Tässä artikkelissa keskitytään kertomaan, miten netin jakaminen puhelimesta tietokoneeseen tapahtuu käytännössä.

Mitä on tetherointi?

Tetherointi tai hotspot-toiminto tarkoittaa mobiilidatan jakamista puhelimesta muihin laitteisiin. Kyseiset laitteet voivat olla tietokoneita, tabletteja tai jopa muita puhelimia. Tetheroinnin avulla voit käyttää puhelimesi mobiilidataa tietokoneesi internet-yhteytenä. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun Wi-Fi-yhteys ei ole saatavilla tai sitä ei voida käyttää.

Tetheroinnin käyttöönotto Android-laitteissa

Seuraavassa osassa käymme läpi, kuinka voit jakaa Android-puhelimen internet-yhteyden tietokoneesi kanssa. Käytämme esimerkkinä Huawei P20 -puhelinta, joka käyttää Android 10 -käyttöjärjestelmää, mutta prosessi on melko samanlainen useimmissa Android-laitteissa.

1. Vaihe: Mobiilidata päälle

Aloita varmistamalla, että Android-puhelimessasi on internet-yhteys. Tämä voidaan tehdä vetämällä sormella näytön yläreunasta ja tarkistamalla, että Wi-Fi tai mobiilidata on kytketty päälle.

2. Vaihe: Android-puhelimen yhdistäminen Windows PC:hen USB-kaapelilla

Yhdistä Android-puhelimesi Windows PC:hen USB-kaapelilla. On suositeltavaa käyttää alkuperäistä USB-kaapelia, jos se on vielä tallessa.

3. Vaihe: USB-tetheroinnin käynnistäminen

Kun olet yhdistänyt Android-puhelimesi Windows PC:hen, avaa puhelimen asetukset uudelleen. Mene ”Mobile network” -kohtaan ja valitse ”Tethering & portable hotspot” -asetukset. Täällä sinun tulee kytkeä ”USB tethering” -vaihtoehto päälle.

4. Vaihe: Tarvittavien ajurien asentaminen Windows PC:lle

Windows PC:llä saatat nähdä, että käyttöjärjestelmä asentaa sarjan ajureita, jotka ovat välttämättömiä USB-tetheroinnin toimimiseksi. Tämä johtuu siitä, että Android-puhelimesi toimii USB-modemina ja Windows PC tarvitsee sille sopivat ajurit. Tämä prosessi pitäisi suorittaa hetkessä, ja se tapahtuu vain ensimmäisen kerran, kun käytät Android-puhelintasi internet-yhteyden luomiseen PC:lle USB-kaapelin kautta.

Nyt sinun pitäisi olla yhteydessä internetiin Windows PC:lläsi USB-kaapelin kautta, joka on yhdistetty Android-puhelimeesi tai -tablettiisi. Avaa lempiselaimesi ja ala selata verkkoa.

Tetheroinnin käyttöönotto iOS-laitteissa

Seuraavaksi tarkastelemme, kuinka voit jakaa internet-yhteyden iPhone-puhelimesta tietokoneeseen.

1. Vaihe: Henkilökohtaisen hotspotin käyttöönotto

Avaa iPhonen asetukset ja napauta ”Personal Hotspot” -kohtaa. Kytke henkilökohtainen hotspot päälle. Voit tarkistaa tai muuttaa hotspotin salasanaa napauttamalla salasana-kenttää ja valitsemalla ”Done”.

2. Vaihe: Tietokoneen yhdistäminen hotspotiin

Avaa tietokoneesi Wi-Fi-valikko ja etsi puhelimesi hotspotin nimi. Valitse se, syötä salasana ja valitse ”Connect”.

3. Vaihe: Salasanan poistaminen, jos et halua hotspotin vaativan sitä

Jos et halua hotspotisi vaativan salasanaa, vedä sormella näytön yläreunasta, pidä hotspotia painettuna ja valitse ”Security” -kohdasta ”None”.

Muita huomioita tetheroinnista

Vaikka internet-yhteyden jakaminen puhelimen ja tietokoneen välillä on helppoa, on joitakin seikkoja, jotka kannattaa pitää mielessä:

  • Jos käytät mobiilidatapakettiasi, se voi aiheuttaa korkeita kustannuksia, jos ylität pakettisi rajat, riippuen sopimuksestasi matkapuhelinoperaattorin kanssa.
  • Kun käytät puhelimen internet-yhteyttä USB:n kautta, puhelimen lataus voi olla hitaampaa kuin tavallisesti. Vaikka tämä voi olla hyvä asia, koska se ei anna puhelimen akun kuolla, se voi myös olla ongelma, jos Windows-laitteesi on kannettava tai tabletti, joka ei ole yhdistetty virtapistokkeeseen. Ellei Windows-laitteesi ole yhdistetty virtapistokkeeseen, sen akku voi tyhjentyä nopeammin kuin tavallisesti, koska se lataa myös Android-laitetta.

Johtopäätös

Toivottavasti tämä opas on auttanut sinua ymmärtämään, kuinka helppoa on jakaa internet-yhteys Android- tai iOS-puhelimesta tietokoneeseen.

Se on erittäin kätevä tapa saada nettiyhteys, kun Wi-Fi ei ole saatavilla tai sitä ei voida käyttää.

Muista kuitenkin aina varmistaa, että sinulla on riittävästi mobiilidataa ja että ymmärrät mahdolliset lisäkustannukset, jotka saattavat aiheutua datan käytöstä.

Jätä kommentti