Voiko passikuvan ottaa itse?

Haluatko ottaa passikuvan itse? Se saattaa kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta, joka säästää aikaa ja rahaa. Mutta onko se sallittua? Pitääkö sinun edelleen mennä valokuvausliikkeeseen tai passitoimistoon saadaksesi kelvollisen passikuvan? Tässä artikkelissa käymme läpi sen, voitko ottaa passikuvan itse.

Useimmissa maissa on tiukat vaatimukset passikuvan laadulle. Kuvan on oltava selkeä, terävä ja tietyn kokoinen. Sen on myös täytettävä oikean valaistuksen, taustan ja kuvanlaadun vaatimukset. Onko mahdollista täyttää nämä vaatimukset itse, etenkin jos et ole ammattivalokuvaaja?

Vaikka jotkut maat sallivat sinun ottaa passikuvan itse, suosittelemme silti harkitsemaan ammattilaisen käyttämistä. Ammattilainen varmistaa, että kuva täyttää kaikki vaatimukset ja että se hyväksytään passihakemuksessasi ilman ongelmia. Passikuva on tärkeä asiakirja, joten on parasta luottaa siihen, että se tehdään oikein.

Lisätietoja passikuvan ottamisesta löydät jatkamalla tämän artikkelin lukemista. Käymme läpi eri vaihtoehdot ja annamme sinulle vinkkejä, jos päätät ottaa kuvan itse.

Passikuvavaatimukset

Jokaisella maalla on omat passikuvavaatimuksensa. Nämä vaatimukset voivat vaihdella koon, taustan, valaistuksen ja muiden tekijöiden suhteen. On tärkeää tutustua omassa maassasi voimassa oleviin vaatimuksiin ennen kuin päätät ottaa passikuvan itse.

Yleisesti ottaen passikuvan tulee olla tietyn kokoinen ja sen tulee esittää henkilöä tarkasti ja tunnistettavasti. Taustan tulee olla yksivärinen ja kontrastiltaan sopiva. Valaistuksen on oltava tasainen ja kuvan laadun riittävä. Näiden vaatimusten täyttäminen voi olla haastavaa ilman asianmukaista laitteistoa ja asetusten tuntemusta.

Vinkkejä passikuvan ottamiseen kotona

Vaikka suosittelemme ammattilaisen käyttämistä passikuvan ottamiseen, ymmärrämme, että jotkut haluavat silti kokeilla ottaa kuvan itse. Tässä joitain vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan paremman tuloksen:

 1. Valitse sopiva tausta: Käytä yksiväristä taustaa, kuten valkoista tai vaaleaa seinää. Vältä värikkäitä tai kuviollisia taustoja, jotka voivat aiheuttaa ongelmia kuvan tunnistettavuudessa.
 2. Hyvä valaistus: Käytä tasaisesti valaistua aluetta, jossa ei ole voimakkaita varjoja. Vältä salamavalojen käyttöä, jotka voivat aiheuttaa liiallista heijastusta tai varjoja kasvoille.
 3. Kuvan laatu: Käytä riittävän laadukasta kameraa tai puhelinta, joka tuottaa teräviä ja selkeitä kuvia. Varmista, että kuvan tarkkuus ja resoluutio täyttävät passikuvavaatimukset.

Laitteisto ja asetukset passikuvan ottamiseen

Jos päätät ottaa passikuvan itse, sinun on varmistettava, että sinulla on käytössäsi sopiva laitteisto ja asetukset. Tässä muutamia asioita, joita kannattaa ottaa huomioon:

 1. Kamera tai puhelin: Valitse kamera tai puhelin, joka tuottaa korkealaatuisia kuvia. Tarkista, että laitteessa on riittävä resoluutio ja tarkkuus passikuvavaatimusten täyttämiseksi.
 2. Jalusta tai vakaa alusta: Varmista, että kamera tai puhelin on tukevasti paikallaan. Käytä tarvittaessa jalustaa tai aseta laite vakaille alustoille välttääksesi tärähtäneitä kuvia.
 3. Asetukset: Säädä kameran tai puhelimen asetuksia sopivaan valotukseen ja valkotasapainoon. Käytä tarvittaessa automaattista valotusta tai manuaalisia asetuksia saadaksesi parhaan mahdollisen kuvan.

Askel askeleelta opas passikuvan ottamiseen kotona

Jos päätät ottaa passikuvan itse, tässä on askel askeleelta opas auttamaan sinua:

 1. Valmistele tausta: Valitse yksivärinen ja tasainen tausta, joka täyttää passikuvavaatimukset. Puhdista taustalta mahdolliset roskat tai häiriötekijät.
 2. Säädä valaistus: Varmista, että valaistus on tasainen ja riittävä. Käytä luonnonvaloa tai pehmeää sisävalaistusta välttääksesi liiallisia varjoja tai heijastuksia.
 3. Aseta kamera tai puhelin: Kiinnitä kamera tai puhelin tukevasti paikalleen. Tarkista, että laite on vaakasuorassa ja keskity kasvoihin.
 4. Ota useita kuvia: Ota useita kuvia eri kulmista ja ilmeillä. Näin voit valita parhaan kuvan passihakemustasi varten.
 5. Tarkista kuvan vaatimukset: Tarkista otetun kuvan koko, valaistus, tausta ja muut vaatimukset passikuvan osalta. Tarvittaessa muokkaa kuvaa tai ota uusi kuva.

Yleisimmät virheet passikuvan ottamisessa itse

On joitain yleisiä virheitä, joita kannattaa välttää, kun otat passikuvan itse:

 1. Väärän kokoinen kuva: Tarkista passikuvavaatimukset ja varmista, että kuva täyttää oikean koon vaatimukset. Liian suuri tai pieni kuva voi johtaa hylättyyn passihakemukseen.
 2. Epäselvä tai epätarkka kuva: Varmista, että kuva on terävä ja selkeä. Epäselvä tai epätarkka kuva voi johtaa hylättyyn passihakemukseen.
 3. Väärä valaistus tai tausta: Kiinnitä huomiota valaistukseen ja taustaan. Liian tumma tai vaalea kuva voi aiheuttaa vaikeuksia kuvan tunnistettavuudessa.
 4. Muokatut kuvat: Vältä kuvan liiallista muokkaamista tai filttereiden käyttöä. Muokatut kuvat voivat aiheuttaa ongelmia kuvan tunnistettavuudessa.

Kuvan muokkaus- ja tulostusvaihtoehdot

Kun olet ottanut passikuvan itse, sinun on ehkä muokattava ja tulostettava se ennen passihakemuksen jättämistä. Tässä muutamia vaihtoehtoja kuvan muokkaamiseen ja tulostamiseen:

 1. Kuvanmuokkausohjelmat: Käytä kuvanmuokkausohjelmaa, kuten Adobe Photoshopia, muokatakseen kuvaa passikuvavaatimusten mukaiseksi. Voit säätää kokoa, valaistusta, taustaa ja muita kuvan ominaisuuksia tarpeidesi mukaan.
 2. Tulostuspalvelut: Käytä tulostuspalvelua, kuten valokuvausliikettä tai verkkotulostuspalvelua, tulostaaksesi passikuvan korkealaatuisesti. Varmista, että tulostuspalvelu ymmärtää passikuvan vaatimukset ja pystyy tuottamaan kelvollisen tulosteen.

Vaihtoehdot passikuvan ottamiselle itse

Jos et halua ottaa passikuvaa itse, sinulla on muutamia vaihtoehtoja:

 1. Valokuvausliike: Mene valokuvausliikkeeseen, jossa ammattilainen ottaa passikuvan puolestasi. He tietävät passikuvavaatimukset ja varmistavat, että kuva täyttää ne.
 2. Passitoimisto: Mene passitoimistoon, jossa voit ottaa passikuvan paikan päällä. Heillä on yleensä tarvittava laitteisto ja asiantuntemus passikuvavaatimusten täyttämiseksi.
 3. Online-palvelut: Käytä online-palveluita, jotka tarjoavat passikuvan ottamisen ja muokkaamisen. Näillä palveluilla on usein helppokäyttöiset ohjeet ja työkalut, jotka auttavat sinua saavuttamaan kelvollisen passikuvan.

Muut huomioitavaa ja vinkkejä onnistuneeseen passikuvaan

Lopuksi, tässä muutamia muita huomioitavaa asioita ja vinkkejä onnistuneen passikuvan saavuttamiseksi:

 • Pukeudu asianmukaisesti: Valitse vaatteet, jotka ovat sopivat passikuvan ottamiseen. Vältä voimakkaita kuvioita tai heijastavia materiaaleja, jotka voivat aiheuttaa ongelmia kuvan tunnistettavuudessa.
 • Vältä liiallista meikkiä tai asusteita: Pidä meikki ja asusteet mahdollisimman luonnollisina. Liiallinen meikki tai asusteet voivat vääristää kuvan tunnistettavuutta.
 • Nouda paikallisia passikuvavaatimuksia: Tutustu oman maasi tai alueesi passikuvavaatimuksiin ja varmista, että kuva täyttää ne. Vaatimukset voivat vaihdella eri maiden välillä.
 • Muista tarkistaa passihakemuksen vaatimukset: Lisäksi passikuvavaatimusten lisäksi varmista, että ymmärrät myös passihakemuksen muut vaatimukset ja ohjeet. Näin voit varmistaa, että passihakemuksesi käsitellään ilman ongelmia.

Jätä kommentti