Mistä näkee jääkiekkoa ilmaiseksi?

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF näyttää kaikki MM-kisojen ottelut ilmaiseksi omalla YouTube-kanavallaan. Lähetykset ovat laadukkaita ja niissä on englanninkielinen selostus. Suomessa näitä lähetyksiä ei kuitenkaan pysty katsomaan suoraan, sillä ne on estetty maassamme lähetysoikeuksien vuoksi.

VPN-yhteyden käyttö

VPN-yhteys on yksi tapa kiertää maantieteelliset estot ja katsoa jääkiekkoa ilmaiseksi. VPN eli Virtual Private Network muuttaa laitteesi IP-osoitetta, jolloin nettiin yhdistäessäsi näyttää siltä kuin olisit toisessa maassa. Tämän avulla voit katsoa IIHF:n YouTube-lähetyksiä Suomessa.

Muut nettipalvelut

Netissä on myös muita palveluita, joista voi katsoa jääkiekkoa ilmaiseksi. Esimerkiksi OnHockey.TV ja HahaSport tarjoavat ilmaisia suoria lähetyksiä jääkiekko-otteluista. Näiden palveluiden laatu ja luotettavuus voivat kuitenkin vaihdella, joten niitä kannattaa käyttää harkiten.

Maksulliset kanavat

Suomessa jääkiekkoa näyttävät maksulliset kanavat, kuten MTV3 ja C More. Nämä kanavat näyttävät Leijonien ottelut, välierät sekä pronssiottelun ja finaalin. Maksullisten kanavien hankkiminen on kuitenkin kallista, ja se ei välttämättä ole paras ratkaisu, jos haluaa seurata vain tiettyjä otteluita tai joukkueita.

Katsominen mobiililaitteilla

Jääkiekon katsominen onnistuu myös mobiililaitteilla, kuten älypuhelimilla ja tableteilla. Useimmat yllä mainituista palveluista toimivat myös mobiililaitteilla, mutta laadukkaimman katselukokemuksen saa yleensä erillisellä sovelluksella. Esimerkiksi VPN-palvelut tarjoavat usein oman sovelluksensa, jonka avulla yhteyden muodostaminen ja kanavien katsominen on helppoa.

Kotimaiset sarjat

Suomen jääkiekkosarjat, kuten Liiga ja Mestis, näkyvät pääosin maksullisilla kanavilla. Joitakin pelejä voi kuitenkin seurata ilmaiseksi esimerkiksi joukkueiden omilla YouTube-kanavilla. Myös Yle näyttää ajoittain jääkiekkoa, erityisesti maajoukkueen otteluita.

Yhteenveto

Jääkiekon katsominen ilmaiseksi netissä on mahdollista monilla eri tavoilla. Voit käyttää VPN-yhteyttä kiertääksesi maantieteelliset estot, tai voit seurata otteluita erilaisista nettipalveluista. Maksulliset kanavat tarjoavat laajimman valikoiman pelejä, mutta ne ovat myös kallein vaihtoehto.

Jätä kommentti