Mitä tehdä kanasta?

Etsitkö uusia ja herkullisia tapoja käyttää kanaa ruoanlaitossa? Etsintäsi päättyy tähän! ’Mitä tehdä kanasta?’ -artikkeli antaa sinulle paljon inspiraatiota herkullisten kanaruokien valmistamiseen.

Olitpa sitten kiinnostunut helposti valmistettavasta kananuudelikeitosta tai haluat kokeilla maistuvaa sitruuna-kurkku-kanareseptiä, tämä artikkeli tarjoaa sinulle kaiken tarvitsemasi.

Kana on monipuolinen proteiinin lähde, jota voi käyttää monissa eri ruokalajeissa. Voit valmistaa paistia, kastikkeita, salaatteja, keittoja ja paljon muuta. Ei sovi unohtaa myöskään suosituimpia valmistustapoja, kuten grillauksen, paistamisen ja uunissa kypsentämisen.

Erilaisten kanan osien hyödyntäminen resepteissä

 1. Rintafilee: Rintafilee on yksi suosituimmista kanan osista, ja se on erittäin monipuolinen ruoanlaitossa. Se sopii hyvin grillattavaksi, paistettavaksi ja uunissa kypsentämiseen. Rintafilee on myös täydellinen valinta salaattien ja pastojen lisäkkeeksi.
 2. Koivet: Kanankoivet tarjoavat mehevää ja maukasta lihaa. Ne sopivat erinomaisesti marinoitavaksi ja grillattavaksi. Voit myös paistaa ne uunissa tai käyttää keittojen ja patojen valmistukseen.
 3. Siivet: Siivet ovat täydellinen valinta juhlavaan tarjoiluun tai naposteltavaksi. Ne voidaan maustaa erilaisilla kastikkeilla ja paistaa uunissa tai friteerata. Siivet sopivat hyvin myös grillattavaksi.

Klassiset kanareseptit

 1. Paistettu kananrinta sitruunakastikkeella: Tämä klassinen resepti yhdistää mehevän kananrintaleikkeen raikkaaseen sitruunakastikkeeseen. Kanan rintafilee paistetaan kullankeltaiseksi ja tarjoillaan sitruunakastikkeen kanssa. Tämä ruoka sopii täydellisesti perheen illalliseksi tai viikonlopun herkuksi.
 2. Kanakeitto: Kanakeitto on loistava tapa hyödyntää kananlihaa. Voit tehdä perinteistä kananuudelikeittoa tai kokeilla erilaisia mausteisia kanakeittoja. Lisäämällä kasviksia ja mausteita, saat maukkaan ja täyttävän keiton.
 3. Kana Caesar-salaatti: Caesar-salaatti on klassikko, joka saa uuden twistin lisäämällä siihen grillattua kananrintaa. Kana antaa salaattiin proteiinia ja ruokaisuutta. Voit myös kokeilla erilaisia salaatinkastikkeita ja lisätä salaattiin muita raikkaita vihanneksia.

Terveelliset kanareseptit

 1. Grillattu kananrinta vihreällä parsalla: Tämä terveellinen resepti yhdistää mehukkaan grillatun kananrinnan ja vihreän parsan. Voit lisäksi maustaa ruoan sitruunalla ja oliiviöljyllä. Tämä resepti antaa sinulle proteiinia ja vihreiden vihannesten ravintoaineita.
 2. Kanasalaatti granaattiomenalla: Tämä raikas ja herkullinen salaatti yhdistää grillattua kananrintaa, granaattiomenan siemeniä ja salaattia. Voit lisäksi lisätä salaattiin muita vihanneksia ja maustaa sen sitruunalla tai balsamiviinietikalla.
 3. Kookosmaitoon kypsennetty kana: Tämä terveellinen resepti hyödyntää kookosmaitoa kanan kypsentämisessä. Voit lisätä reseptiin erilaisia mausteita ja kasviksia. Tämä ruoka on täynnä makua ja kermaisuutta, ja se sopii mainiosti riisin tai kvinoan kanssa tarjoiltavaksi.

Nopeita ja helppoja kanareseptejä

 1. Kananuudelit wokissa: Tämä nopea ja helppo resepti yhdistää kananuudelit ja vihannekset herkulliseksi wokiksi. Voit lisätä reseptiin erilaisia mausteita ja kastikkeita. Tämä ruoka valmistuu nopeasti ja sopii hyvin arjen kiireisiin.
 2. Kananrinta pestokastikkeella: Tämä herkullinen resepti yhdistää mehevän kananrinnan ja maistuvan pestokastikkeen. Voit tarjoilla ruoan esimerkiksi pastan tai risoton kanssa. Tämä resepti on nopea valmistaa ja täynnä makua.
 3. Kanawrapit: Kanawrapit ovat loistava vaihtoehto nopealle lounaalle tai välipalalle. Voit täyttää wrapit grillatulla kananrinnalla, vihanneksilla ja erilaisilla kastikkeilla. Wrapit ovat myös helppo ottaa mukaan evääksi tai piknikille.

Kansainväliset kanareseptit

 1. Kung Pao -kana: Tämä kiinalainen kanaresepti yhdistää mausteisen kanan, pähkinät ja vihannekset herkulliseksi wokiksi. Voit lisätä reseptiin erilaisia mausteita ja chiliä, jos haluat ruoasta tulisempaa. Tämä resepti tarjoaa sinulle eksoottisia makuja.
 2. Butter chicken: Butter chicken on intialainen klassikko, joka yhdistää mehevän kanan, tomaattikastikkeen ja mausteet. Voit tarjoilla ruoan basmatiriisin tai naan-leivän kanssa. Tämä resepti on täynnä mausteista makua ja kermaisuutta.
 3. Teriyaki-kanavartaat: Nämä japanilaiset kanavartaat valmistetaan teriyakikastikkeella ja grillataan. Voit lisätä vartaisiin myös erilaisia kasviksia ja mausteita. Tämä resepti tarjoaa sinulle herkullisen ja rapean makuelämyksen.

Itse tehtyjä kastikkeita ja marinadeja kanaruokiin

 1. Sitruuna-yrttimarinadi: Tämä raikas marinadi sopii erinomaisesti kanan maustamiseen. Voit tehdä marinadin sitruunasta, oliiviöljystä ja erilaisista yrtteistä. Anna kanan marinoitua muutaman tunnin ajan ennen valmistusta.
 2. BBQ-kastike: Itse tehty BBQ-kastike antaa kanalle herkullisen savuisen maun. Voit tehdä kastikkeen tomaattikastikkeesta, sokerista, mausteista ja etikasta. Voit myös lisätä kastikkeeseen savuaromia tai tulisuutta oman maun mukaan.
 3. Currykastike: Currykastike antaa kanalle mausteisen ja eksoottisen maun. Voit tehdä currykastikkeen erilaisista mausteista, kuten curryjauheesta, inkivääristä ja valkosipulista. Voit myös lisätä kastikkeeseen kookosmaitoa, jos haluat kermaisemman maun.

Vinkkejä kanan valmistamiseen täydellisyyteen

 1. Käytä lihalämpömittaria: Kanan kypsyyden tarkistamiseksi käytä lihalämpömittaria. Kanan kypsyyden tulisi olla noin 75 astetta. Näin varmistat, että kana on kypsää ja mehevää.
 2. Älä liioittele kypsennysaikaa: Kana kuivuu helposti, joten älä ylikypsennä sitä. Seuraa kypsennysaikaa ja varmista, että kana on mehevää ja mehukasta.
 3. Marinadien ja mausteiden käyttö: Marinadit ja mausteet antavat kanalle makua ja mehevyyttä. Anna kanan marinoitua riittävän pitkään ennen valmistusta ja lisää mausteita reilusti.
 4. Käytä erilaisia valmistusmenetelmiä: Kanaa voi valmistaa eri tavoin, kuten grillaten, paistaen, uunissa kypsentäen tai keittäen. Kokeile eri valmistusmenetelmiä ja löydä oma suosikkisi.

Parhaat kanareseptit yhteenvetona

 1. Paistettu kananrinta sitruunakastikkeella
 2. Kanakeitto
 3. Kana Caesar-salaatti
 4. Grillattu kananrinta vihreällä parsalla
 5. Kanasalaatti granaattiomenalla
 6. Kookosmaitoon kypsennetty kana
 7. Kananuudelit wokissa
 8. Kananrinta pestokastikkeella
 9. Kanawrapit
 10. Kung Pao -kana
 11. Butter chicken
 12. Teriyaki-kanavartaat
 13. Sitruuna-yrttimarinadi
 14. BBQ-kastike
 15. Currykastike

Näiden herkullisten kanareseptien avulla voit valmistaa monipuolisia ja maukkaita ruokia kanasta. Ole rohkea ja kokeile erilaisia reseptejä, ja löydä uusia suosikkeja keittiössäsi. Kanasta valmistetut ruoat tuovat vaihtelua arkipäivän kokkailuun ja ilahduttavat vieraitasi herkullisilla makuelämyksillä. Nauti kanaruokien valmistamisesta ja herkuttele herkullisilla kanaruokaresepteillä!

Jätä kommentti