Mitä tehdä Tallinnassa?

Tallinna, Viron pääkaupunki, on viehättävä kaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Olitpa historiasta kiinnostunut matkailija tai seikkailunhaluinen tutkimusmatkailija, Tallinna tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia.

Tutustu kaupungin upeaan vanhaan kaupunkiin

Vanha kaupunki on Tallinnan helmi ja se on merkitty Unescon maailmanperintökohteeksi. Kävele kapeilla kaduilla ja ihaile keskiaikaisia rakennuksia, kirkkoja ja linnoituksia, kuten Toompean linnaa ja Aleksanteri Nevskin katedraalia. Voit myös vierailla Kadriorgin palatsissa, upeassa barokkipalatsissa, jossa on upeat puutarhat ja taide.

Historialliset nähtävyydet Tallinnassa

Tallinnassa on paljon historiallisia nähtävyyksiä, jotka vievät sinut ajassa taaksepäin. Käy KGB-museossa, jossa voit oppia Viron kommunistisen ajan historiasta ja tutustua entiseen vankilaan. Vieraile myös Viron kansallismuseossa, joka kertoo maan rikkaasta historiasta esineiden, valokuvien ja interaktiivisten näyttelyiden avulla.

Tallinnan kaduilla on myös paljon mielenkiintoisia historiallisia kohteita, kuten Raeapteek, Euroopan vanhin apteekki, joka on toiminut samalla paikalla yli 600 vuotta. Käy myös Raatihuoneentorilla, joka on yksi Tallinnan tunnetuimmista historiallisista paikoista.

Modernit nähtävyydet Tallinnassa

Tallinnassa on paljon moderneja nähtävyyksiä, jotka tarjoavat vierailijoille ainutlaatuisia kokemuksia. Vieraile Kalamajassa, trendikkäässä kaupunginosassa, jossa voit tutustua moderniin taiteeseen ja muotoiluun. Kalamajan alueella on myös paljon viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, joissa voit rentoutua ja nauttia paikallisista herkuista.

Toinen moderni nähtävyys Tallinnassa on Telliskiven luova keskus. Tämä entinen tehdasalue on muuttunut nykyaikaiseksi taiteen ja kulttuurin keskukseksi. Kävele pitkin Telliskiven katuja ja tutustu paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten töihin. Voit myös vierailla paikallisissa gallerioissa ja ostaa uniikkeja matkamuistoja.

Parhaat ravintolat ja kahvilat Tallinnassa

Tallinna tarjoaa herkullisia perinteisiä virolaisia ruokia, joita kannattaa ehdottomasti maistaa vierailun aikana. Kokeile paikallisia herkkuja, kuten verimakkaraa ja hapankaalia, tai nauti modernista virolaisesta keittiöstä. Tallinnassa on myös paljon kansainvälisiä ravintoloita, joten vaihtoehtoja riittää jokaiseen makuun.

Jos haluat nauttia paikallisesta tunnelmasta, suuntaa viihtyisään kahvilaan ja tilaa kuppi virolaista kahvia tai maista perinteistä kohuke-makeista. Tallinnassa on myös paljon leipomoita, joissa voit maistaa tuoreita leivonnaisia ja leipiä.

Ostoksia Tallinnassa

Tallinnassa on monia ostosmahdollisuuksia kaikille budjeteille. Käy Viru-keskuksessa, joka on suuri ostoskeskus vanhankaupungin lähellä. Täältä löydät kansainvälisiä merkkiliikkeitä sekä paikallisia brändejä. Jos haluat ostaa paikallisia käsitöitä ja matkamuistoja, suuntaa Rotermannin kortteliin. Tämä entinen teollisuusalue on muuttunut trendikkääksi ostosalueeksi, jossa on paljon pieniä putiikkeja ja design-myymälöitä.

Tallinnassa on myös useita viikottaisia ​​markkinoita, joissa voit ostaa paikallisia tuotteita, kuten tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, leipää, lihaa ja käsitöitä. Kokeile myös vierailla Balti Jaama Turg -markkinoilla, jotka ovat Tallinnan suurin ja vilkkain markkina-alue.

Ulkoilua Tallinnassa

Tallinnassa on monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoon tutustumiseen. Käy Pirita-joella, joka tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden veneillä tai meloa. Voit myös vuokrata polkupyörän ja tutustua kaupunkiin pyöräillen. Tallinnassa on myös useita puistoja, joissa voit rentoutua ja nauttia ulkoilmasta.

Jos olet seikkailunhaluinen, suuntaa Lahemaan kansallispuistoon, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Täällä voit kävellä upeissa metsissä, ihailla kauniita rantoja ja tutustua Viron luontoon.

Vilkas yöelämä Tallinnassa

Tallinnan yöelämä tarjoaa monia vaihtoehtoja niille, jotka haluavat tanssia ja juhlia pitkälle yöhön. Käy Viru-kadulla, joka on tunnettu vilkkaasta baarikadusta. Täällä voit löytää erilaisia ​​baareja ja klubeja, jotka soveltuvat erilaisiin musiikkimakuun.

Tallinnassa on myös paljon viihtyisiä baareja ja pubit, joissa voit nauttia oluesta tai viinistä. Kokeile paikallista olutta tai tilaa lasi virolaista viiniä. Tallinnassa on myös useita kahviloita ja baareja, joissa voit nauttia elävästä musiikista ja viihtyisästä tunnelmasta.

Päiväretkiä Tallinnasta

Tallinnasta on helppo tehdä päiväretkiä ympäröiviin kaupunkeihin ja luontokohteisiin. Vieraile Piritan rannalla, joka on suosittu kohde kesäisin. Täältä voit nauttia auringosta ja uida Itämeressä. Voit myös vierailla Rocca al Maren ulkomuseossa, jossa voit tutustua Viron maaseutu- ja kulttuurihistoriaan.

Toinen suosittu päiväretkikohde on Lahemaa kansallispuisto, joka tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden tutustua Viron luontoon. Voit kävellä upeissa metsissä, ihailla kauniita rantoja ja tutustua perinteiseen virolaiseen maaseutuelämään.

Käytännön vinkkejä Tallinnan vierailulle

Ennen matkaa Tallinnaan on hyvä tietää muutamia käytännön vinkkejä. Muista vaihtaa rahaa paikalliseen valuuttaan, Viron kruunuun, tai käytä maksukorttia. Tallinnassa on myös hyvä tietää, että suurin osa paikallisista puhuu englantia, joten viestintä ei ole ongelma.

Tallinnassa on myös helppo liikkua julkisilla liikennevälineillä, kuten busseilla ja raitiovaunuilla. Voit myös kävellä tai vuokrata polkupyörän. Muista myös tutustua Tallinnan sääennusteeseen ennen matkaa, jotta voit varustautua sopivilla vaatteilla.

Yhteenveto

Tallinna on kaupunki, jossa yhdistyvät historia, kulttuuri, hyvä ruoka ja upeat maisemat. Tutustu vanhaan kaupunkiin, vieraile historiallisissa nähtävyyksissä ja nauti paikallisista herkuista. Tallinnassa riittää tekemistä ja nähtävää kaikille matkailijoille.

Jätä kommentti