Miten nollata iPhone?

Kun iPhone ei toimi odotetusti tai on tarpeen myydä tai lahjoittaa se, voi olla tarpeen palauttaa iPhone tehdasasetuksiin. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit palauttaa iPhonen tehdasasetuksiin turvallisesti ja tehokkaasti.

Ennen palauttamista

1. Tärkeää tietoa ennen palautusta

Ennen kuin palautat iPhonen tehdasasetuksiin, sinun on tehtävä joitakin tärkeitä toimenpiteitä. Nämä toimenpiteet auttavat varmistamaan, että tietosi on turvassa ja että prosessi sujuu mahdollisimman sujuvasti.

a. Varmuuskopiointi

Ennen iPhonen tehdasasetusten palauttamista on tärkeää tehdä varmuuskopio kaikista tiedoista. Voit tehdä tämän iCloudin, Macin tai kolmannen osapuolen pilvipalvelujen avulla.

b. Applen kellon irrottaminen

Jos olet yhdistänyt Apple Watchin iPhoneen, muista katkaista yhteys ennen tehdasasetusten palauttamista.

c. Etsi oma iPhone-toiminnon poistaminen käytöstä

Jos myyt tai lahjoitat iPhonen, muista poistaa ”Etsi oma iPhone” -toiminto käytöstä. Tämä ominaisuus antaa sinun paikantaa, soittaa äänen tai jopa tyhjentää kadonneen iPhonen ”Etsi oma” -sovelluksen avulla. Uusi käyttäjä ei pysty poistamaan ”Etsi oma iPhone” -toimintoa käytöstä ilman Apple ID -salasanaasi, jota et tietenkään jaa kenenkään kanssa. Muista myös poistaa iPhone Apple ID:stäsi ennen myyntiä.

d. iMessagen poistaminen käytöstä

Jos siirryt ei-Apple-laitteeseen, sinun pitäisi poistaa iMessagesta rekisteröinti. Tämä tehdään avaamalla Asetukset > Viestit ja kääntämällä iMessage pois päältä.

2. Kuinka varmuuskopioida iPhone

Varmuuskopioinnin avulla voit säilyttää kaikki henkilökohtaiset tiedot ja asetukset. Jos iPhonessasi on ongelma, voit palauttaa sen varmuuskopiosta. Tässä on muutama tapa, jolla voit varmuuskopioida iPhonen:

a. iCloudin kautta

iCloud tarjoaa helpon tavan varmuuskopioida iPhone. Voit tehdä tämän menemällä kohtaan Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud Backup.

b. Macin kautta

Voit myös varmuuskopioida iPhonen Macin kautta. Liitä iPhone Maciin ja avaa Finder. Valitse iPhone Finderin sivupalkista ja klikkaa ”Back Up Now”.

c. Kolmannen osapuolen pilvipalvelujen kautta

On olemassa monia kolmannen osapuolen pilvipalveluja, jotka tarjoavat varmuuskopioinnin. Esimerkkejä tällaisista palveluista ovat Google Drive ja Dropbox.

Tehdasasetusten palauttaminen

3. Tehdasasetusten palauttaminen iPhoneen

Tehdasasetusten palauttaminen iPhoneen on yksinkertainen prosessi, joka voidaan suorittaa muutamassa minuutissa. Tämä poistaa kaikki tiedot ja asetukset iPhonestasi ja palauttaa sen alkuperäiseen tilaansa.

a. Palautusprosessi

Mene Asetukset -> Yleiset. Vieritä alaspäin ja valitse Siirrä tai palauta iPhone. Napauta Poista kaikki sisältö ja asetukset, ja näet luettelon kohteista, jotka poistetaan iPhonesta. Valitse Jatka. Kun sinua pyydetään, anna iPhonen salasana tai Apple ID -salasana.

b. Apple ID:n ja Etsi iPhone -toiminnon poistaminen

Kirjoita Apple ID -salasanasi ja napauta ”Kytke pois päältä” poistaaksesi Etsi iPhone – ja aktivointilukon. Lopuksi, napauta Poista iPhone tehdasasetusten palauttamiseksi. Jos käytät eSIM:ää, voit valita, haluatko poistaa eSIM:in vai pitää sen. Jos se poistetaan, sinun on otettava yhteyttä verkkopalveluntarjoajaasi solukkosuunnitelman uudelleenaktivointia varten.

4. Tehdasasetusten palauttaminen ilman salasanaa

Jos unohdit iPhone-salasanan, on tapa palauttaa iPhone palautustilassa. Tämä menetelmä vaatii Macin tai PC:n, johon on asennettu iTunes. Palautustila antaa sinun tyhjentää kaikki, jotta voit asettaa sen uudelleen. Kun olet tyhjentänyt kaiken, voit palauttaa iPhone-tiedot varmuuskopiosta tai asentaa sen uutena laitteena.

a. Palautustilan käyttö

Ensinnäkin, sammuta iPhone kokonaan. Sitten, siirry iPhonen palautustilaan. Tässä on askeleet, joilla voit asettaa iPhonen palautustilaan:

  • iPhone 8 tai uudempi ja iPhone SE 2. & 3. sukupolvi: Paina ja pidä sivupainiketta.
  • iPhone 7 ja 7 Plus: Paina ja pidä äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta.
  • iPhone SE (1. sukupolvi), iPhone 6s ja aiemmat: Paina ja pidä kotipainiketta.

Jatka painikkeen painamista ja yhdistä iPhone ja Mac tai PC yhteensopivalla kaapelilla. Älä vapauta painiketta. Pidä painiketta painettuna, kunnes näet palautustilan näytön, jossa on salaman kaapelin kuvake, joka osoittaa Mac-kuvakkeeseen. Sitten vapauta avain. Jos näet salasanakuvakkeen näytön sijaan palautustilan, sinun on sammutettava iPhone ja aloitettava alusta.

Avaa Finder Mac-laitteessa, joka käyttää macOS Catalinaa (tai uudempaa) ja valitse iPhone sivupalkista. Vanhemmille Macille tai Windows PC:lle avaa iTunes-sovellus ja napsauta iPhone-kuvaketta.

Kun näet vaihtoehdon palauttaa tai päivittää iPhone, valitse Palauta. Sinulle tulee valintaikkuna, jossa pyydetään vahvistamaan päätöksesi, napsauta Palauta ja päivitä. Sitten seuraa näytön ohjeita, ja tietokoneesi/Mac lataa viimeisimmän ohjelmistopäivityksen iPhonellesi ja aloittaa palautusprosessin. Tämä prosessi voi kestää jopa 15 minuuttia.

b. iPhone-käynnistyksen jälkeen

Kun prosessi on valmis, iPhone käynnistyy uudelleen ja näyttää asetussivun. Irrota sitten iPhone tietokoneesta ja asenna se uutena laitteena.

5. iPhonen nollaaminen painikkeiden avulla (Hard Reset iPhone)

Jos et halua menettää mitään tietoja, voit myös nollata iPhonen painikkeilla, jota kutsutaan myös pakotetuksi uudelleenkäynnistykseksi tai kovaksi nollaamiseksi. Se auttaa sinua pyyhkimään yleiset ohjelmistot ongelmat iPhoneltasi säilyttäen kaikki tiedot. Esimerkiksi, kun näyttö jäätyy tai ei vastaa, voit suorittaa kovan nollauksen iPhonelle vain painikkeilla.

a. Kovasti nollauspainikkeet

Nopeasti paina ja vapauta äänenvoimakkuuden ylös -painike. Välittömästi sen jälkeen paina ja vapauta äänenvoimakkuuden alas -painike. Sitten paina ja pidä virtapainiketta. Saatat nähdä näytön, jossa lukee ”Liukuu sammuttaaksesi” prosessin aikana. Älä välitä siitä ja odota, kunnes näet Apple-logon, ja vapauta sitten painike. iPhone käynnistyy uudelleen ja käynnistyy normaalisti. Olet onnistuneesti nollannut iPhonen poistamatta mitään tietoja.

Usein kysytyt kysymykset (FAQs)

6. Mikä on ero pehmeän nollauksen, kovan nollauksen ja tehdasasetusten palauttamisen välillä?

Pehmeä nollaus käynnistää iPhonen uudelleen korjatakseen pieniä ohjelmisto-ongelmia, epäsäännöllistä käyttäytymistä ja yhteysongelmia iPhonellasi ilman tietojen menetystä. Kovalla nollauksella voit tehdä saman, kun iPhonen näyttö ei vastaa. Tehdasasetusten palauttamisen suhteen se poistaa kaikki tiedot ja asetukset iPhonesta ja palauttaa sen alkuperäiseen tilaan.

7. Kuinka tehdä pehmeä nollaus iPhoneen?

Voit yksinkertaisesti käynnistää iPhonen suorittaaksesi pehmeän nollauksen. Se auttaa sinua korjaamaan pieniä ohjelmistovirheitä poistamatta tietoja laitteestasi.

8. Kuinka käynnistää iPhone uudelleen, kun se on jäänyt jumiin?

Voit suorittaa pakotetun uudelleenkäynnistyksen tai kovan nollauksen käynnistääksesi iPhonen, jonka näyttö on jäänyt jumiin.

9. Onko kova nollaus sama kuin tehdasasetusten palautus iPhoneen?

Ei, kova nollaus ja tehdasasetusten palautus eivät ole sama asia. Kovaa nollausta, jota kutsutaan myös pakotetuksi uudelleenkäynnistykseksi, käytetään laitteiston näppäinten avulla uudelleenkäynnistämään puhelin, kun näyttö ei toimi tai sovellukset eivät toimi asianmukaisesti. Se ei poista mitään tietoja iPhonesta. Tehdasasetusten palautus on täysin eri asia. Se poistaa kaikki asetukset ja tiedot iPhonesta ja palauttaa sen alkuperäiseen tilaan, aivan kuin se olisi juuri tullut laatikosta.

10. Poistaako tehdasasetusten palautus kaiken iPhonesta?

Kyllä, tehdasasetusten palautus poistaa kaikki tallennetut asetukset ja ladatut tiedot iOS-laitteestasi, mukaan lukien media, ladattuja sovelluksia ja tietoja, sähköpostitilejä, tekstiviestejä ja paljon muuta. Käytännössä se palauttaa iPhonen oletusasetuksiin, jättäen vain esiasennetut sovellukset, kuten Kamera, FaceTime, Kalenteri ja muut.

11. Poistetaanko eSIM, kun iPhone palautetaan tehdasasetuksiin?

Ei, eSIM ei poistu automaattisesti, kun palautat iPhonen tehdasasetuksiin. Palautuksen aikana sinua kysytään, haluatko poistaa eSIM:in vai säilyttää sen. Jos se poistetaan, sinun on otettava yhteyttä verkkopalveluntarjoajaasi solukkosuunnitelman uudelleenaktivointia varten.

Jätä kommentti