Miksi iPhone ei lataa?

iPhone on yksi suosituimmista älypuhelimista maailmassa. Se on tunnettu luotettavuudestaan ja kestävyydestään, mutta kuten kaikki tekniset laitteet, myös sillä voi olla ongelmia.

Yksi yleisimmistä ongelmista on se, kun iPhone ei lataudu. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miksi iPhone ei lataa ja tarjoamme 10 vinkkiä ongelman ratkaisemiseksi.

1. Käynnistä iPhone uudelleen

Jos iPhone ei lataudu, ensimmäinen asia, jota kannattaa kokeilla, on laitteen uudelleenkäynnistys. Tämä voi korjata väliaikaiset ohjelmistovirheet, jotka saattavat estää lataamisen.

Kuinka uudelleenkäynnistää iPhone:

 1. Pidä sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna samanaikaisesti.
 2. Jatka painikkeiden painamista, kunnes näet Apple-logon.
 3. Odota, kunnes laite käynnistyy uudelleen.

Jos laite ei silti lataudu, siirry seuraavaan vaiheeseen.

2. Tarkista latauskaapeli ja -sovitin

Latauskaapelit ja -sovittimet kuluvat ajan myötä ja voivat olla yksi syy siihen, miksi iPhone ei lataudu. Tarkista, onko kaapelissa tai sovittimessa näkyviä vaurioita, kuten rikkoutuneita johtoja tai tummia pilkkuja liittimissä. Jos näet vaurioita, kokeile toista kaapelia tai sovitinta.

3. Puhdista latausportti

Latausporttiin kertynyt lika tai roskat voivat estää kaapelin kunnollisen yhteyden laitteeseen, mikä voi johtaa siihen, että iPhone ei lataudu. Käytä puupuikkoa tai puhallettavaa ilmaa portin puhdistamiseen varovasti. Älä käytä metallisia esineitä, jotta et vahingoita portin herkkiä piikkejä.

4. Tarkista Optimized Battery Charging -ominaisuus

Jos huomaat, että iPhonen lataaminen pysähtyy 80 prosenttiin, ei ole syytä huoleen. iOS 13:sta lähtien on ollut olemassa ominaisuus, joka on suunniteltu pidentämään akun käyttöikää ja sitä kutsutaan nimellä Optimized Battery Charging. Voit tarkistaa sen Asetukset > Akku > Akun kunto & lataaminen.

5. Kokeile langatonta latausta

Jos sinulla on iPhone 8 tai uudempi malli, voit kokeilla laitteen lataamista langattomasti. Seuraa näitä vaiheita:

 • Kytke laturi virtalähteeseen.
 • Aseta laturi tasaiselle pinnalle tai muulle valmistajan suosittelemalle paikalle.
 • Aseta iPhone laturille näyttö ylöspäin. Laitteen lataaminen alkaa muutaman sekunnin kuluessa.

6. Päivitä iPhonen ohjelmisto

Vaikka se ei ole yleinen ongelma, joskus vanhentunut ohjelmisto voi häiritä iPhonen kykyä suorittaa perustehtäviä, kuten lataamista. Tämän ongelman poissulkemiseksi varmista, että iPhonessasi on uusin iOS-käyttöjärjestelmän versio.

 1. Avaa iPhone ja siirry kohtaan Asetukset.
 2. Napauta ’Yleiset’ ja siirry sitten kohtaan ’Ohjelmistopäivitys’.
 3. Jos automaattiset päivitykset ovat käytössä, näet viestin iOS-version tilasta ja päivitysten saatavuudesta.
 4. Jos päivitykset eivät ole käytössä, napauta ’Automaattiset päivitykset’ ja kytke seuraavalla näytöllä ’Lataa iOS-päivitykset’ ja ’Asenna iOS-päivitykset’ päälle.
 5. Kun iPhone on päivitetty, kytke se laturiin ja odota sen latautuvan.

7. Suorita iPhonen kova uudelleenkäynnistys

Jos iPhonen lataaminen ei vieläkään onnistu, voit kokeilla kovaa uudelleenkäynnistystä. Tämä on hieman monimutkaisempi toimenpide kuin iPhonen yksinkertainen sammuttaminen ja uudelleenkäynnistäminen. Kova uudelleenkäynnistys käynnistää prosessorin uudelleen ja vie hieman kauemmin kuin tavallinen uudelleenkäynnistys.

8. Nollaa iPhonen asetukset

Vaikka olisit yrittänyt sammuttaa ja käynnistää iPhonen uudelleen, se ei silti välttämättä lataudu, kun liität sen laturiin. Viimeinen askel ennen ammattilaisen kutsumista on iPhonen asetusten nollaaminen. Kyllä, tämä poistaa iPhonen mukautetut asetukset, mutta kaikki tiedot (kuvat, sovellukset, videot ja musiikki) säilyvät muuttumattomina.

9. Ota yhteyttä ammattilaiseen iPhone-latausongelmissa

Jos olet kokeillut kaikkia edellä mainittuja vaiheita ja iPhonellasi on edelleen latausongelmia, on aika ottaa yhteyttä ammattilaiseen. Apple Store ja muut laitteistokorjaamot tarjoavat palveluja iPhonen latausongelmien diagnosointiin ja korjaamiseen.

10. Harkitse iPhonen akun vaihtamista

Jos mikään muu ei auta ja iPhone ei lataudu edelleenkään, ongelma saattaa olla itse akussa. Tällöin sinun on harkittava iPhonen akun vaihtamista. Huomaa kuitenkin, että tämä on viimeinen vaihtoehto, jota tulisi harkita vasta, kun kaikki muut mahdolliset ratkaisut on kokeiltu.


Jos huomaat, että iPhone ei lataudu, älä hätäänny. Yllä olevat vinkit auttavat sinua paikantamaan ongelman lähteen ja ratkaisemaan sen. Toivottavasti näillä ohjeilla voit saada iPhonen latautumaan jälleen normaalisti.

Jätä kommentti