Miten saada hikka pois?

Hikka on yksi niistä ärsyttävistä vaivoista, jotka useimmat ihmiset ovat kokeneet vähintään kerran elämässään. Onneksi on olemassa tehokkaita tapoja päästä nopeasti ja helposti eroon hikoista. Tässä artikkelissa jaan kanssasi parhaat vinkit hikkojen poistamiseen.

Ensinnäkin, ota syvä henkäys ja pidä hengitystäsi. Tämä auttaa rentouttamaan kalvoa, joka aiheuttaa hikkaa. Voit myös juoda vettä pienissä siemauksissa tai haukotella muutaman kerran, mikä voi auttaa samalla tavalla.

Toinen hyvä keino on pelästyttää itsesi. Tämä saattaa kuulostaa oudolta, mutta se usein toimii. Voit pyytää ystävääsi yllättämään sinut tai kokeilla katsoa yllättävää tai pelottavaa videota, joka saa sinut unohtamaan hikon hetkeksi.

On myös joitain vaihtoehtoisia hoitokeinoja, kuten suolaveden juominen tai nenäsi nipistäminen ja veden juominen. Nämä menetelmät voivat auttaa stimuloimaan nielun refleksejä, mikä voi auttaa lopettamaan hikot.

Kokeile näitä vinkkejä ja pääse eroon hikoista nopeasti ja helposti.

Mikä aiheuttaa hikan?

Hikkojen aiheuttajia voi olla monia. Yleisimmät syyt hikkoihin liittyvät ruokailuun ja juomiseen. Liian nopea ruokailu tai liiallinen alkoholin tai hiilihapollisten juomien nauttiminen voi ärsyttää kalvoa ja aiheuttaa hikkoja. Stressi ja jännitys voivat myös laukaista hikot, samoin kuin tiettyjen sairauksien tai lääkkeiden sivuvaikutukset.

Yleisiä keinoja hikan poistamiseksi

Yleisiä hoitokeinoja hikkojen poistamiseksi ovat muun muassa:

 1. Syvien hengitysten ottaminen ja hengityksen pidättäminen
 2. Veden juominen pienissä siemauksissa
 3. Haukottelu tai aivastaminen
 4. Pelästyttäminen tai yllättäminen
 5. Nielun stimulointi suolaveden tai veden juomisen avulla
 6. Rentoutuminen ja stressin välttäminen

Hengitystekniikoita hikan poistamiseksi

Hengitystekniikat voivat auttaa lopettamaan hikot. Tässä joitain tehokkaita hengitystekniikoita:

 1. Syvä hengitys: Hengitä syvään nenän kautta ja pidä hetki hengitystäsi. Toista muutaman kerran, kunnes hikot loppuvat.
 2. Hengityssäkki: Hengitä paperipussiin muutaman kerran. Tämä auttaa tasapainottamaan hiilidioksidin määrää kehossasi ja voi lopettaa hikot.
 3. Hengityksen hidastaminen: Yritä hidastaa hengitystäsi tietoisesti. Hengitä hitaasti ja syvään nenän kautta ja puhalla ilma ulos hitaasti suun kautta. Tämä rauhoittaa kehoasi ja voi auttaa lopettamaan hikot.

Juominen ja syöminen hikan poistamiseksi

Juominen ja syöminen voivat vaikuttaa hikkoihin. Tässä muutamia vinkkejä:

 1. Juo vettä pienissä siemauksissa: Tämä auttaa rauhoittamaan kalvoa ja voi lopettaa hikot.
 2. Syö sokeria: Laita hieman sokeria kielen päälle ja anna sen sulaa hitaasti. Tämä voi auttaa rauhoittamaan kalvoa ja lopettamaan hikat.
 3. Niele ilmalla täytettyä ruokaa: Syö esimerkiksi lusikallinen maapähkinävoita tai juo lasillinen vettä, johon on lisätty ruokalusikallinen sokeria. Niele ruoka tai juoma hitaasti niin, että se menee nieluun ilmalla täytettynä. Tämä voi auttaa lopettamaan hikot.

Perinteiset hoitokeinot hikan poistamiseksi

Perinteiset hoitokeinot hikkojen poistamiseksi vaihtelevat eri kulttuureissa. Tässä muutamia esimerkkejä:

 1. Haukotteleminen: Haukottele muutaman kerran peräkkäin. Tämä voi auttaa rauhoittamaan kalvoa ja lopettamaan hikot.
 2. Jännittäminen: Jännitä vatsalihaksiasi hetkeksi ja rentouta ne sitten. Toista muutaman kerran. Tämä voi auttaa lopettamaan hikot.
 3. Sormen nipistäminen: Nipistä peukalon ja etusormen välistä ihoa hetken ajan. Tämä voi aiheuttaa lievää kipua, joka voi keskeyttää hikot.

Lääketieteellinen hoito pitkäaikaiseen hikkaan

Jos hikot jatkuvat pitkään tai ne ovat erittäin häiritseviä, saatat tarvita lääketieteellistä hoitoa. Lääkärisi voi suositella seuraavia hoitovaihtoehtoja:

 1. Lääkkeet: Tiettyjen lääkkeiden, kuten klooripromatsiinin tai gabapentiinin, käyttö voi auttaa lopettamaan pitkittyneet hikot.
 2. Anestesia: Paikallinen tai yleisanestesia voi olla vaihtoehto, jos muut hoidot eivät ole tehokkaita. Anestesia voi keskeyttää hikot väliaikaisesti.

Hikan ehkäiseminen tulevaisuudessa

Vaikka hikot voivat olla vaikeita ennakoida, voit ehkäistä niitä joillakin tavoilla. Tässä muutamia vinkkejä:

 1. Syö ja juo hitaasti: Liian nopea ruokailu tai juominen voi ärsyttää kalvoa ja aiheuttaa hikot. Muista syödä ja juoda rauhallisesti.
 2. Vältä tietyt ruoat ja juomat: Alkoholi, hiilihapolliset juomat ja mausteiset ruoat voivat laukaista hikot. Vältä näitä, jos tiedät ne aiheuttavan sinulle hikoja.
 3. Vältä stressiä: Stressi ja jännitys voivat laukaista hikot. Pyri välttämään stressaavia tilanteita ja löytämään rentoutumiskeinoja.

Hikkoihin liittyviä uskomuksia ja myyttejä

Hikoihin liittyy monia uskomuksia ja myyttejä. Tässä muutamia yleisiä myyttejä, jotka on kumottu:

 1. Hikot tarkoittavat, että joku ajattelee sinua: Tämä on vain perinne, jolla ei ole tieteellistä perustaa. Hikot eivät liity muiden ajatuksiin.
 2. Hikot tarkoittavat, että sinulla on ongelmia ruoansulatuksessa: Hikot eivät yleensä ole merkki vakavista ruoansulatusongelmista. Ne johtuvat yleensä lyhytaikaisesta ärsytyksestä kalvossa.
 3. Hikot voivat tappaa sinut: Vaikka hikot voivat olla ärsyttäviä ja epämukavia, ne eivät yleensä ole hengenvaarallisia. Ne menevät yleensä ohi itsestään.

Milloin sinun tulisi hakea lääkärin apua hikkaan?

Useimmissa tapauksissa hikot ovat harmiton vaiva, joka menee ohi itsestään. Kuitenkin, jos hikot jatkuvat yli 48 tuntia tai ne ovat erittäin häiritseviä, on hyvä hakea lääkärin apua. Lääkäri voi arvioida tilannetta ja suositella tarvittavia hoitovaihtoehtoja.

Yhteenveto siitä, miten saada hikka pois

Hikot voivat olla ärsyttäviä, mutta onneksi on olemassa monia tapoja päästä eroon niistä. Syvien hengitysten ottaminen, juomisen ja syömisen muuttaminen, sekä perinteiset hoitokeinot voivat auttaa lopettamaan hikot nopeasti ja helposti. Jos hikot jatkuvat pitkään tai ne ovat erittäin häiritseviä, on hyvä hakea lääkärin apua. Muista kuitenkin, että useimmissa tapauksissa hikot ovat harmiton vaiva, joka menee ohi itsestään.

Jätä kommentti