Onko Amazon luotettava?

Amazon on ehdottomasti yksi suurimmista ja tunnetuimmista verkkokaupoista maailmassa. Kuitenkin monia saattaa mietityttää kysymys: Onko Amazon luotettava?

Tässä artikkelissa käsittelen juuri tätä aihetta. Käymme läpi yksityiskohtaisesti Amazonin turvallisuusominaisuuksia, käyttäjäkokemuksia ja annamme vinkkejä turvalliseen ostokokemukseen.

Amazonin turvallisuusominaisuudet

Amazon investoi paljon resursseja käyttäjien turvallisen ja sujuvan ostokokemuksen varmistamiseen. Tässä muutamia keskeisiä turvallisuusvälineitä, joita Amazon käyttää käyttäjiensä suojelemiseksi:

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Amazon käyttää kaksivaiheista tunnistautumista, joten joka kerta kun kirjaudut sisään, se lähettää turvakoodin matkapuhelimeesi, jonka sinun tulee syöttää päästäksesi tilillesi. Tämä menetelmä vähentää luvattoman pääsyn mahdollisuutta.

Vahvat salasanat

Amazon kehottaa myös käyttäjiä käyttämään vahvoja salasanoja tileillään. Me suosittelemme voimakkaasti NordPassin kaltaista salasananhallintaohjelmaa turvallisten salasanojen luomiseen ja säilyttämiseen.

Sijaintitietojen suojelu

Amazon ei paljasta asiakkaiden sijaintitietoja ulkopuolisille. Kun ostat kolmansien osapuolten myyjiltä, se antaa heille vain tilauksen täyttämiseen välttämättömät tiedot.

Maksukorttitietojen suojelu

Amazon suojaa luottokorttitietosi eikä paljasta niitä kenellekään.

Arviot ja palaute

Amazon käyttää hyvin kehitettyä arviointi- ja palautemekanismia, jonka avulla voit aina tarkistaa myyjien arviot ja kommentit. Voit myös ilmoittaa epäluotettavista myyjistä, ja Amazon voi ryhtyä toimiin heitä vastaan.

Asiakastuki

Amazonilla on suuri asiakastuki, joka käsittelee ongelmasi.

Tilausten seuranta

Voit aina seurata tilauksiasi ja selvittää ongelmat asiakastuen kanssa, jos et saa sitä.


Amazon kokemuksia suomalaisilta

Alta voit lukea Amazon kokemuksia meiltä suomalaisilta. Jos olet itse asioinut tässä verkkokaupassa, muista jättää omat kokemuksesi muiden luettavaksi sivun alta löytyvän kommentit-osion kautta.

Positiiviset kokemukset

Anna Helsingistä sanoo: ”Amazon ei ole täydellinen. Joskus voi olla ongelmia toimituksen kanssa, kuten viivästyksiä tai vahingoittuneita paketteja. Mutta kaiken kaikkiaan pidän Amazonia melko luotettavana ja kätevänä paikkana ostoksille. On vain tärkeää olla varovainen ja lukea arvostelut ennen ostoksen tekemistä.”

Mikko Espoosta kertoo: ”Olen tyytyväinen palveluun. En ole kohdannut ongelmia muutaman vuoden aikana, jonka olen käyttänyt Amazonia elektroniikan ostamiseen.”

Liisa Tampereelta sanoo: ”Rakastan ostoksilla käymistä Amazonissa! Heillä on niin laaja valikoima tuotteita ja kohtuulliset hinnat. Amazon Prime -jäsenyyteen sisältyvä ilmainen toimitus on myös todella kätevä!”

>Sinua saattaa kiinnostaa myös AliExpress-verkkokauppa

Negatiiviset kokemukset

Jari Oulusta kertoo: ”Amazon on suuri huijari. Myyjätilini Amazonissa jäädytettiin elokuussa. Lähetin valituksen Amazonille, mutta Amazon ei palauttanut rahojani eikä vastannut ’harjoittaa petollista, vilpillistä tai laitonta toimintaa’. Amazon on suuri huijari. En suosittele myyntiä Amazonissa.”

Pekka Jyväskylästä sanoo: ”Maksoin Amazon Prime -jäsenyydestä, mutta en koskaan osta heiltä uudelleen! Maksoin Prime-jäsenyydestä, koska se takaa toimituksen, mutta lopulta he eivät toimita luvattuna päivänä ja he keksivät tekosyitä selittääkseen miksi (he kirjaimellisesti toimittivat ihmisille, jotka asuvat samassa rakennuksessa samana päivänä, jolloin heidän piti toimittaa pakettini, ja asiakaspalvelu sanoi, että he yrittivät toimittaa, mutta eivät pystyneet…). eBay on halvempi ja turvallisempi vaihtoehto, koska siellä on tarjolla nopea toimitus ja olet paremmin suojattu.”

Simo Turusta sanoo: ”Olen odottanut pakettia jo kaksi viikkoa. Jos paketti on matkalla, olet pulassa. Sinun on käytettävä omaa aikaasi palauttaaksesi sen. Imee!”

>Sinua saattaa kiinnostaa myös Temu-verkkokauppa

Amazonin arvostelujärjestelmän ongelmat

Amazonin käyttäjäarvostelut ovat tärkeä osa verkkokaupan käyttökokemusta. Ne tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden jakaa kokemuksiaan tuotteista ja palveluista. Valitettavasti Amazonin arvostelujärjestelmä on viime aikoina ollut kritiikin kohteena.

On ilmennyt, että monet Amazonin arvostelut ovat väärennettyjä. Epärehelliset tai epätoivoiset myyjät maksavat ylistävistä arvosteluista ja jotkut tarjoavat lahjakortteja tai ilmaisia tuotteita vastineeksi viiden tähden arvosanoista. Joskus myyjät pyytävät jopa vääriä negatiivisia arvosteluja kilpailevista tuotteista.

Tämä on aiheuttanut huolta sekä kuluttajien että yritysten keskuudessa, ja se on johtanut siihen, että Amazon on joutunut toteuttamaan toimenpiteitä väärennettyjen arvostelujen torjumiseksi. Ongelma on kuitenkin edelleen olemassa, ja se vaikuttaa siihen, miten asiakkaat voivat luottaa Amazonin arvostelujärjestelmään.


Amazonin uhkat ja toksiset käytännöt

Vaikka Amazon on pääosin turvallinen ostosalusta, sillä on silti merkittäviä ongelmia. Tässä muutamia tekijöitä, jotka sinun tulee huomioida käyttäessäsi Amazonia.

Tietojen kerääminen

Amazon on jättiläismäinen yritys, joka kerää ja säilyttää tonneittain henkilökohtaisia tietoja asiakkaistaan. Kaikki tiedot, jotka annat Amazonille, sekä toimintahistoriasi tallennetaan Amazonin palvelimille. Voit pyytää näitä tietoja Amazonilta ja tarkastella niitä itse.

Vaikka Amazon ei todennäköisesti jaa tietojasi ulkopuolisten osapuolten kanssa, se voi käyttää niitä markkinointitarkoituksiin, mainosten kohdistamiseen, asiakasprofiilien luomiseen tai muihin tarkoituksiin, joista emme ole tietoisia. Amazon on myös tunnettu ihmisten tietojen vakavasta väärinkäytöstä. Lisäksi on epämiellyttävää tietää, että suuri yritys tietää sinusta niin paljon ja hyötyy siitä.

Mikä pahinta, myös tietovuodot ja tietomurrot voivat tapahtua ja paljastaa tietosi. Lopulta ne voivat päätyä vääriin käsiin.

Huijarit

Vaikka Amazon on pääosin turvallinen alusta, huijarit yrittävät silti hyödyntää sitä omiin tarkoituksiinsa. Amazon-huijauksia on monenlaisia, alkaen huijausviesteistä, joissa on haitallisia linkkejä, aina väärennettyihin lahjakortteihin tai siihen, että ostamiasi tavaroita ei toimiteta lainkaan. Tarkista artikkelimme yleisimmistä Amazon-huijauksista saadaksesi lisätietoa niistä ja siitä, miten ne voidaan välttää.

Amazonin epäeettiset käytännöt

Amazon ei ole kaikkein eettisin yritys ja se on tunnettu työntekijöidensä huonosta kohtelusta ja jatkuvasta tarkkailusta. Se on käyttänyt skannereita, biosurveillance-laitteita ja tekoälykameroita varasto- ja kuljettajatyöntekijöidensä seurantaan, rikkoen näin heidän yksityisyyttään.

Amazon tunnetaan myös työntekijöidensä tarpeiden laiminlyömisestä, huonojen työolojen luomisesta ja työntekijöiden hyväksikäytöstä epäasianmukaisilla työmäärillä.

Turvallisuusvinkkejä

Jos et silti halua poistaa Amazonia, tässä joitakin turvallisuusvinkkejä, jotka tekevät ostokokemuksestasi turvallisemman:

  • Käytä vahvoja ja monimutkaisia salasanoja.
  • Tutki myyjä ennen ostamista. Tarkista heidän arvionsa ja asiakaspalautteensa varmistaaksesi, että he ovat luotettavia. Jos et näe arviointeja tai hyvin niukasti tietoa myyjästä, on parempi olla varovainen.
  • Ota käyttöön monitekijäinen tunnistautuminen.
  • Tutustu huijareihin ja huijauksiin ja tapoihin välttää ne.
  • Älä tee maksuja Amazonin järjestelmän ulkopuolella, sillä Amazon ei voi auttaa sinua, jos joudut huijauksen uhriksi.
  • Jos sinulla on epäilyksiä mahdollisista tilisi loukkauksista, vaihda salasanasi välittömästi.
  • Ilmoita välittömästi huijarit ja epäluotettavat myyjät.
  • Tutustu muihin vinkkeihimme turvalliseen verkkokauppaan.

Amazonin ostokokemukset

Astun nyt syvemmälle Amazonin käyttäjien kokemuksiin. Käyn läpi joitakin keskeisiä näkökohtia, jotka liittyvät Amazonin käyttöön, sekä joitakin hyödyllisiä vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään turvallisempia ostoja.

Tarkista myyjä

Ensimmäinen askel turvallisempaan ostokokemukseen Amazonissa on myyjän tarkistaminen. Älä vain klikkaa ensimmäistä tuotetta, joka tulee vastaan. Tee hieman tutkimusta. Kuka myy tuotetta? Millainen on heidän arvosanansa ja palautteensa? Tämä on kuin ensimmäinen päivämäärä – haluat tietää hieman henkilöstä ennen kuin tapaat heidät.

Vahvojen salasanojen käyttö

Toinen vinkki on luoda vahva salasana Amazon-tilillesi ja pitää se turvassa. Tämä on ensimmäinen puolustuslinjasi hakkerointia vastaan. Se on kuin kypärän käyttäminen pyöräillessä.

Varo liian hyviä diilejä

Jos diili vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on. Se on kuin löytäisit Picasson autotallimyynnistä 10 eurolla – se ei todennäköisesti ole aito.

Käytä turvallista maksutapaa

Käytä luottokortteja tai turvallisia verkkomaksutapoja. Vältä pankkikorttien käyttöä, koska ne tarjoavat vähemmän suojaa petoksia vastaan. Se on kuin matkustaisit luotiliivissä auton sijaan polkupyörällä.

Joten siinä se on. Onko Amazon luotettava? Yleisesti ottaen, kyllä. Mutta muista, että turvallisuutesi riippuu myös omista toimistasi. Loppujen lopuksi, turvallisin auto ei suojaa sinua, jos ajat silmät kiinni.

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

  • Onko kolmansien osapuolten myyjiltä ostaminen Amazonissa turvallista? Se on yleensä turvallista ostaa kolmansien osapuolten myyjiltä Amazonissa. Kuitenkin on tärkeää tarkistaa myyjän arviot ja palautteet ennen ostoksen tekemistä.
  • Mitä minun pitäisi tehdä, jos epäilen tuotteen olevan väärennös? Jos epäilet tuotteen olevan väärennös, ilmoita siitä Amazonin asiakaspalveluun. He tarjoavat tietoa siitä, mitä tehdä, jos epäilet tuotteen Amazonissa olevan väärennöksen.

Johtopäätös: Onko Amazon luotettava?

Katsottaessa numeroita, toimia ja lopputuloksia, vastaus on kyllä, pienellä asteriskilla. Amazon on suurimmaksi osaksi turvallinen, mutta kuten kaikki verkkopalvelut, se ei ole immuuni haitallisia toimijoita ja tietoturvariskejä vastaan.

Kuitenkin Amazon jatkaa suurten investointien tekemistä väärennettyjen tuotteiden vastaisiin toimenpiteisiin ja tietoturvatoimenpiteisiin, antaen meille toivoa, että tuntemamme ja rakastamamme ostosuniversumin turvallisuus säilyy. Joten seuraavan kerran kun mietit, ”Onko Amazon luotettava?”, muista tämä: jopa Amazonin laajassa kosmoksessa on ahkera tiimi työskentelemässä ympäri vuorokauden pitääkseen tähdet kiertoradoillaan ja mustat aukot loitolla.

Huom: Asiakkaana on myös tärkeää, että noudatat hyviä tietoturvakäytäntöjä, kuten salasanojen säännöllistä päivittämistä ja herkkien tietojen jakamisen välttämistä epäilyttävien osapuolten kanssa.

Jätä kommentti