Kenelle pilates ei sovi?

Pilates on matalan intensiteetin liikuntamuoto, joka on tunnettu sen monipuolisista terveysvaikutuksista ja kyvystä lisätä lihasvoimaa, joustavuutta, tasapainoa ja kehonhallintaa.

Kuitenkin, vaikka se on turvallinen ja tehokas harjoitusmuoto useimmille ihmisille, on olemassa joitakin tilanteita ja olosuhteita, joissa Pilates ei välttämättä ole suositeltavaa tai jopa haitallista.

Tämä artikkeli käsittelee, kenelle pilates ei sovi, ja mitä tulee ottaa huomioon ennen pilateksen aloittamista.

Milloin lääkärin mielipide on tärkeää?

Onko sinulla raskaus? Vaikka monet raskaana olevat naiset harjoittavat pilatesta aktiivisesti kaikilla kolmanneksilla, koska harjoitus keskittyy keskivartaloon ja voi helpottaa selkäkipua, lopulta auttaen synnytyksessä, se ei tarkoita, että voit aloittaa sen neuvottelematta ensin lääkärin kanssa. Raskaudessasi saattaa olla tiettyjä komplikaatioita, jotka eivät sovi yhteen tämän harjoituksen kanssa, joten on parempi olla riskeeraamatta terveyttäsi ja vauvasi terveyttä ja keskustella ensin asiantuntijan kanssa.

Oletko yli 40-vuotias? Iän myötä liikkuvuus vähenee, tasapaino alkaa horjua jne. Tämä ei tarkoita, että et pystyisi fyysiseen aktiviteettiin, vain että aika on vaikuttanut kehoosi ja sinun on kiinnitettävä huomiota harjoituksiin, joita teet, ettei tilanne pahene. Lääkärintarkastus on suositeltavaa ennen harjoituksen aloittamista, koska sinulla saattaa olla erityisiä terveysongelmia, jotka eivät salli sinun suorittaa normaaleja Pilates-liikkeitä.

Oletko äskettäin leikattu? Riippumatta siitä, minkä tyyppistä urheilua tai aktiviteettia haluat aloittaa, ota yhteyttä lääkäriin ennen harjoituksen aloittamista, jos sinulla on äskettäin ollut leikkaus. Muuten saatat joutua kohtaamaan vakavia komplikaatioita ja päätyä uudelleen leikkauspöydälle.

Onko painosi terveellisen rajan yläpuolella? Ylipaino tai lihavuus tekee harjoittelusta entistä vaikeampaa, koska kehosi on epämuodostunut ja sillä on liikaa painoa kannettavanaan. Matto-Pilatesissa käytät kehosi painoa rutiineissa, ja jos painat huomattavasti enemmän kuin sinun pitäisi ikäsi, sukupuolesi ja pituutesi suhteen, rasitat liikaa luitasi ja niveliäsi. Keskustele lääkärin kanssa ja selvitä, sopiiko Pilates sinun tilanteeseesi, onko olemassa erityisiä harjoituksia, joita sinun tulisi välttää, tai onko olemassa jokin toinen harjoitus, joka sopii sinulle paremmin.

Kärsitkö sairauksista? Riippumatta siitä, kärsitkö sydän- ja verisuonitaudeista tai muista sairauksista, tarkista, onko lääkärillä suosituksia siitä, miten sinun tulisi suorittaa harjoitusrutiinit, jos asiantuntija ylipäänsä sallii sinun jatkaa niitä. Muuten saatat riskeerata komplikaatioita ja helposti heikentää terveyttäsi.

Onko Pilates huono selkäongelmille?

Koska Pilates vahvistaa keskivartalon lihaksia, parantaa lihasvoimaa, joustavuutta ja ryhtiä, sen pitäisi teoriassa auttaa pääsemään eroon selkäkivusta. Pilates on samanlainen kuin jooga tietyssä määrin, ja molemmat harjoitusmuodot on tunnustettu asiantuntijoiden toimesta tehokkaiksi ratkaisuiksi selkäkipuun. Kuitenkin, jos asennut itsesi väärin suorittaessasi rutiineja, et noudata kehosi mukavimman tuntuisia tahtia, ja jos venytät rajasi äärimmilleen, saatat helposti pahentaa kipuasi ja heikentää selkääsi.

Vinkki: Keskeytä Pilates-istuntosi heti, kun tunnet selkäkipua, ja ota niin paljon aikaa kuin tarvitset oppiaksesi, mitä teet väärin. Jos käyt tunneilla, pyydä opettajaa kiinnittämään sinuun ylimääräistä huomiota, kun taas kotona voit katsoa opetus-DVD:itä, jotka selittävät oikeat asennot ja toimenpiteet.

Mitkä ovat Pilateksen haitat?

Jos kysyt keneltä tahansa, joka on harjoittanut Pilatesia muutaman vuoden ajan, he todennäköisesti ylistävät tätä harjoitusta. Se auttaa parantamaan terveytesi eri aspekteja, keskittyen paljon keskivartalon voimaan, keskittymiseen ja joustavuuteen, mutta tämä ei tarkoita, että se olisi täydellinen harjoitus, kaukana siitä. Haluatko tietää, mitkä ovat Pilateksen haitat? Tässä on luettelo kaikista tämän harjoituksen haitoista:

 • Se ei lasketa kardiotreeniksi: Onko liikunnallinen tavoitteesi laihtua? Silloin Pilates ei ole sinun reittisi, koska se luokitellaan anaerobiseksi harjoitukseksi, mikä tarkoittaa, että se ei ole tarkoitettu laihtumiseen. Se auttaa rakentamaan lihasmassaa tiettyyn pisteeseen asti ja vahvistaa kehoasi, mutta tämä ei ole kardioharjoitus, joten se ei tee ihmeitä, kun kyse on vaakalukemasta. Jos haluat laihtua, on parempi valita juoksu tai uinti.
 • Se ei lasketa voimaharjoitteluksi: Se vahvistaa kehoa ja auttaa sinua lihasten kasvattamisessa, mutta se ei täytä tai tule lähellekään voimannoston ja kehonrakennuksen tuloksia. Kuitenkin monet kuntosalin ystävät käyttävät Pilatesia täydentävänä rutiinina normaaleille voimaharjoituksilleen monipuolistamaan ohjelmaansa ja auttamaan liikkuvuuden ja muiden alueiden lisäämisessä, joihin heidän normaali harjoituksensa ei keskity. Lyhyesti sanottuna, jos haluat kiinteyttää ja muotoilla, Pilates toimittaa. Jos haluat tulla isommaksi ja vahvemmaksi, ilman painonnostoa et näe merkittäviä tuloksia.
 • Väärin tehtynä voi tapahtua vammoja: Minkä tahansa tyyppisissä matalan vaikutuksen harjoituksissa vammat ovat epätavallisia, mutta eivät kuulumattomia. Pilateksessa voit loukkaantua, jos et ota oikeaa asentoa, keskity liikkeisiisi ja mene hitaasti ja tasaisesti. Muista, että tämän harjoituksen avainelementti on suorittaa hitaita liikkeitä, koska tämä on yleisin virhe, jonka aloittelijat tekevät, kiirehtien rutiinejaan.
 • Tunnit ovat kalliita: Kurssien kustannukset ovat korkeat, mikä on tehnyt siitä melko eksklusiivisen harjoituksen. Vaikka se palvelee kaiken ikäisiä ja fyysisessä kunnossa olevia ihmisiä, samaa ei voida sanoa taloudellisista mahdollisuuksista. Tämä on syy, miksi yhä useammat ihmiset haluavat hankkia Pilates-välineitä kotiin, koska pitkällä aikavälillä he säästävät enemmän rahaa.
 • Tarvitset aikaa palautua: Harjoituksen jälkeisenä päivänä on tavallista tuntea liikunnan aiheuttamaa kipua. Anna kehosi levätä, aloittaessasi kaksi päivää ja myöhemmin, kun olet tottunut rutiiniin, yksi päivä. Niille, jotka haluavat harjoitella joka päivä, Pilates ei ehkä ole oikea ratkaisu, vaikka on ihmisiä, jotka saavuttavat niin korkean tason, että he ottavat taukoja vain kahden viikon välein.
 • Tulosten näkemiseen menee paljon aikaa: Kun olet juuri aloittanut minkä tahansa fyysisen aktiviteetin, voi olla turhauttavaa, ettet näe odottamiasi tuloksia mahdollisimman nopeasti. Pilateksen kanssa kestää aikaa nähdä, miten harjoitukset vaikuttavat lihasten kasvuun ja kiinteytymiseen, joten sinun täytyy muistaa, että kärsivällisyys on avain. Pääset sinne, vain ei yhtä nopeasti kuin voimaharjoittelussa, esimerkiksi. Kuitenkin lopputulos on vaikuttava ja saat enemmän terveyshyötyjä kuin olisit voinut koskaan pyytää, joten odottaminen kannattaa.

Kenelle Pilates on suositeltavaa?

Pilateksen perusperiaatteet, kuten laitteistotyyppiset rutiinit, joita suoritetaan Pilates reformerilla, tai matto-tyyppiset rutiinit, joissa istut erikoismatolla ja käytät kehosi painoa painojen sijaan, sopivat ihmisille riippumatta heidän iästään, kyvystään ja fyysisestä kunnostaan. Sen monet hyödyt, kuten ryhdin parantaminen, lihasten kiinteytys, tasapainon lisääminen ja nivelten liikkuvuus, tekevät siitä houkuttelevan harjoitusmuodon monille.

Kuitenkin on olemassa tilanteita, joissa tämän harjoituksen aloittaminen ei ole turvallista ja jos sinulla on epäilyksiä tai terveysongelmia, sinun tulisi ensin kysyä neuvoa terveydenhuollon ammattilaiselta ennen harjoituksen aloittamista.

Mitä hyötyjä tästä harjoituksesta on?

Pilatesia on harjoitettu ympäri maailmaa sen perustamisesta lähtien sata vuotta sitten, joten on selvää, että vaikka siihen liittyy haittoja ja mahdollisia riskejä tietyissä olosuhteissa, hyödyt voittavat ne. Kuten minkä tahansa fyysisen aktiviteetin kanssa, jos olet varovainen ja opit köydet, voit poistaa vahingon mahdollisuuden ja hyötyä vain hyvästä.

Tässä on joitakin etuja, joista nautit kääntyessäsi tämän rutiinin pariin:

 • Parempi verenkierto
 • Lisääntynyt joustavuus
 • Parempi ryhti
 • Parantunut tasapaino
 • Stressin lievitys
 • Parempi unen laatu
 • Kuntoutusapu
 • Parempi keskittyminen
 • Suurempi keskivartalon voima

Yhteenveto – Onko Pilates turvallista harjoittaa?

Koska kyseessä on matalan vaikutuksen fyysinen aktiviteetti, vammat ovat melko epätavallisia Pilateksen kanssa, mutta eivät mahdottomia. Jos et ole aiemmin ollut tekemisissä sen kanssa, on todennäköistä, että ilman asianmukaista ohjausta saatat vahingoittaa selkääsi tai joutua kohtaamaan muita ei-toivottuja seurauksia.

Jos olet aloittaja ja käyt kursseilla, pyydä ohjaajaa kiinnittämään sinuun ylimääräistä huomiota ja varmistamaan, että istut oikeissa asennoissa ja seuraat harjoituksia oikein.

Jos teet sitä yksin ja alat tuntea selkäkipua, tarkista kaikki materiaali ja yritä selvittää, mitä olet tehnyt väärin, koska jotain on tapahtunut, mitä ei olisi pitänyt tapahtua.

Vastataksemme pääkysymykseen, kyllä, Pilates on turvallista harjoittaa, turvallisempaa kuin useimmat fyysiset aktiviteetit sen matalan vaikutuksen luonteen vuoksi. Mutta sinun on oltava varovainen tehdessäsi rutiinejasi, koska seuraukset, vaikka ne ovatkin epätavallisia, voivat ilmetä.

Jätä kommentti