Ketkä näyttelevät Spede rooleissa?

Spede-elokuvan rooleissa näemme joukon Suomen eturivin näyttelijöitä, jotka tuovat elämään ikonisen viihdetaiteilijan, Pertti ”Spede” Pasasen, ja hänen lähipiirinsä tarinan.

Tulemme näkemään, kuinka nämä lahjakkaat näyttelijät herättävät henkiin 1960- ja 1970-lukujen vaihteen suomalaisen filmiteollisuuden merkkihenkilöt.

Elokuvan ensi-ilta on 29. syyskuuta 2023

Riku Nieminen Spede Pasasena

Riku Nieminen, joka on tunnettu muun muassa Putous-ohjelman sketseistä ja näyttelijäntyöstään draamasarjassa ”Kohti parempaa elämää”, esittää elokuvassa itse Spede Pasasta. Riku Nieminen on monipuolinen näyttelijä, jonka roolisuoritukset vaihtelevat komediasta draamaan.

Aku Sipola Vesa-Matti Loirina

Aku Sipola, joka tunnetaan parhaiten rooleistaan elokuvissa ”Kätilö” ja ”Tuntematon sotilas”, esittää elokuvassa Vesa-Matti Loiria. Sipola tuo rooliinsa syvyyttä ja herkkyyttä, jotka sopivat hyvin kuvaamaan Vesa-Matti Loirin monitahoista hahmoa.

Mikko Töyssy Simo Salmisena

Mikko Töyssy, joka on nähty useissa suomalaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa, kuten ”Pitkäjärvi” ja ”M/S Romantic”, esittää elokuvassa Simo Salminen hahmoa. Töyssyn roolityöskentely on aina huolellista ja harkittua, mikä lupaa mielenkiintoista tulkintaa Simo Salmisen hahmosta.

Joonas Nordman Ere Kokkosena

Joonas Nordman, joka on tunnettu muun muassa Putouksesta ja sarjasta ”Siskonpeti”, esittää elokuvassa Ere Kokkosta. Nordmanin komediallinen lahjakkuus ja kyky luoda vahvoja hahmoja tekevät hänestä täydellisen valinnan Ere Kokkosen rooliin.

Minka Kuustonen Pirjo Pasasena

Minka Kuustonen, joka on tunnettu rooleistaan elokuvissa ”Härmä” ja ”Onnenonkija”, sekä televisiosarjoissa ”Downshiftaajat” ja ”Aallonmurtaja”, esittää Speden vaimoa, Pirjo Pasasta. Kuustonen tuo rooliinsa aina herkkyyttä ja lämpöä, joten on mielenkiintoista nähdä hänen tulkintansa Pirjo Pasasesta.

Aleksi Delikouras ohjaajana

Elokuvan ohjauksesta vastaa Aleksi Delikouras, joka tunnetaan myös käsikirjoittajana ja tuottajana. Delikouras tunnetaan parhaiten elokuvasta ”Heavy Trip”, jonka hän ohjasi yhdessä Jukka Vidgrenin kanssa.

Antti Heikkinen käsikirjoittajana

Elokuvan käsikirjoittajana toimii Antti Heikkinen. Heikkinen on tunnettu suomalainen kirjailija ja käsikirjoittaja, jonka teoksia on palkittu useilla kirjallisuuspalkinnoilla.

Tuomas Marjamäki kirjojen pohjalta

Elokuvan käsikirjoitus pohjautuu Tuomas Marjamäen kirjoihin Spede, nimittäin ja Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina. Marjamäki on suomalainen toimittaja ja kirjailija, joka on erikoistunut viihteen historiaan.

Spede elokuvan virallinen traileri 1


Spede elokuvan virallinen traileri osa 2


Elokuvan tyyli ja ensi-ilta

Elokuvan tyyli on elämäkerta, joka käsittelee Spede Pasasen elämää ja uraa keskittyen erityisesti hänen innovatiiviseen elokuvatuotantovaiheeseensa.

Elokuvassa tarkastellaan kulissien takaisia tapahtumia 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuron luomiseen ja kansansuosioon, sekä Speden väsymätöntä taistelua viihteen puolesta ajan elokuvataidepiirejä vastaan.

Tuotanto

Elokuvan tuottajina toimivat Olli Haikka ja Marko Talli, ja sen tuotantoyhtiö on Yellow Film & TV. Elokuvan levittäjänä toimii Nordisk Film.

Lopuksi

Spede-elokuva lupaa olla mielenkiintoinen kurkistus suomalaisen viihdeteollisuuden kulisseihin ja Spede Pasasen elämään.

Elokuvan roolit on uskottu kokeneille ja lahjakkaille näyttelijöille, jotka varmasti tuovat oman lisänsä Spede Pasasen ja hänen lähipiirinsä tarinan kertomiseen. Elokuvan ensi-ilta on 29. syyskuuta 2023, joten merkitse päivämäärä kalenteriisi!

Jätä kommentti