Mikä on ammattikoulu englanniksi?

Ammattikoulu on englanniksi ”vocational school”, ”career college”, ”technical school” tai ”trade school”.

Tässä artikkelissa tarkastelemme sitä, mitä ammattikoulu tarkoittaa, ja annamme esimerkkejä sen käytöstä eri yhteyksissä.

Ammattikoulu on suomalainen termi, joka tarkoittaa toisen asteen koulutuslaitosta, joka tarjoaa ammatillista peruskoulutusta.

Ammattikoulu Englanniksi: Vocational School

Englanninkielisissä maissa kuten Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Australiassa, termiä ”vocational school” tai ”career college” käytetään usein viittaamaan oppilaitoksiin, jotka tarjoavat ammatillista koulutusta. Ne tarjoavat yleensä käytännönläheistä koulutusta erilaisilla aloilla, kuten kaupallinen taide, kulinaariset taidot, tekniikka, terveydenhuolto ja paljon muuta.

Vocational School: Rakenne ja sisältö

Vocational school -koulutus on yleensä suunnattu aikuisille tai vanhemmille opiskelijoille, jotka haluavat kehittää tai päivittää ammatillisia taitojaan. Koulutuksen pituus voi vaihdella muutamasta kuukaudesta useaan vuoteen riippuen ohjelman luonteesta. Joissakin tapauksissa opiskelijat voivat suorittaa tutkinnon tai sertifikaatin, kun taas toisissa ohjelmissa keskitytään tiettyjen taitojen kehittämiseen.

Career College: Rakenne ja sisältö

Career college on toinen termi, jota usein käytetään synonyyminä vocational schoolille. Nämä oppilaitokset tarjoavat myös käytännönläheistä koulutusta, mutta ne keskittyvät yleensä tiettyihin urapolkuihin tai ammatteihin. Esimerkiksi business college -oppilaitokset tarjoavat koulutusta liiketoiminnan ja hallinnon alalla, kun taas culinary school -oppilaitokset keskittyvät ruoanlaittoon ja ravintola-alan taitoihin.

Ammattikoulun Käyttö eri konteksteissa

Termiä ”vocational school” tai ”career college” voidaan käyttää erilaisissa yhteyksissä. Esimerkiksi opiskelija voi sanoa: ”Asun Helsingissä, ja opiskelen ammattikoulussa kokiksi”. Englanniksi tämä lause olisi: ”I live in Helsinki, and I’m studying to become a chef at a vocational school”.

Toinen esimerkki voisi olla: ”Valmistuin ammattikoulusta sähköasentajaksi viime vuonna”. Englanniksi tämä olisi: ”I graduated from a vocational school as an electrician last year”.

Ammattikoulu Suomessa

Suomessa ammattikoulu on keskeinen osa toisen asteen koulutusjärjestelmää. Se tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden opiskella erilaisia ammatteja ja aloja, kuten auto- ja konekorjausta, kulinaarisia taitoja, terveydenhuoltoa, kauneudenhoitoa ja paljon muuta. Ammattikoulut antavat opiskelijoille sekä teoreettista tietoa että käytännön taitoja, joiden avulla he voivat työllistyä suoraan valmistumisen jälkeen.

Ammattikoulutuksen rakenne

Ammattikoulutus on yleensä kolmevuotinen koulutus, joka johtaa ammatilliseen perustutkintoon. Opiskelijat suorittavat sekä teoriaopintoja että käytännön harjoittelua työpaikoilla, jota kutsutaan työssäoppimiseksi. Ammattikouluissa opiskelijat voivat myös suorittaa ylioppilastutkinnon osana ammatillista tutkintoaan.

Ammattikoulutuksen sisältö

Ammattikoulutuksen sisältö vaihtelee suuresti riippuen opiskelijan valitsemasta alasta. Esimerkiksi autoalan opiskelijat opiskelevat moottorien korjausta, ajoneuvojen huoltoa ja muita autoihin liittyviä taitoja. Kauneudenhoitoalan opiskelijat puolestaan opiskelevat esimerkiksi hiusten leikkausta, värjäystä, ihonhoitoa ja meikkausta.

Yhteenveto

Ammattikoulu on tärkeä osa suomalaista koulutusjärjestelmää, joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden hankkia ammatillisia taitoja ja tietoja. Englanniksi termi ”ammattikoulu” käännetään yleensä ”vocational school”, ”career college”, ”technical school” tai ”trade school”. Nämä oppilaitokset tarjoavat käytännönläheistä koulutusta eri aloilla, ja ne ovat keskeinen osa monien maiden koulutusjärjestelmiä.

Jätä kommentti