Missä myydä käsitöitä?

Haluatko myydä käsitöitä, mutta et tiedä mistä aloittaa? Ei huolta – tämä opas auttaa sinua löytämään oikean paikan myydä käsityötuotteitasi.

Käsityötuotteet ovat yhä suositumpia, ja monet ihmiset arvostavat yksilöllisyyttä ja käsintehtyä. Mutta mistä löytää oikeat asiakkaat ja myyntikanavat?

Tässä artikkelissa tarjoamme vinkkejä ja ohjeita auttaaksemme sinua löytämään parhaan paikan myydä käsityötuotteitasi.

Internet on täynnä erilaisia verkkokauppoja ja markkinapaikkoja, joita voit käyttää käsityötuotteidesi myyntiin.

Voit myös harkita myyntiä paikallisilla käsityömarkkinoilla tai messuilla, jotka tarjoavat näkyvyyttä ja potentiaalisia asiakkaita.

On myös tärkeää ottaa huomioon kohdeyleisösi ja tuotteidesi hintaluokka – tarvitset erilaisia myyntikanavia, jos myyt luksuskäsityötuotteita tai edullisempia arkikäyttöön sopivia tuotteita, esimerkiksi.

Olisi myös hyvä ottaa huomioon markkinointi ja brändäys. Mikä tekee juuri sinun käsityöstäsi erilaisen muihin verrattuna?

Mikä on brändisi viestintä ja visuaalinen ilme? Kaikki nämä tekijät vaikuttavat siihen, miten hyvin tuotteesi löytävät ostajansa.

Jatka lukemista löytääksesi parhaat vinkit ja neuvot missä myydä käsitöitä.

Käsityötuotteiden myynnin hyödyt

Käsityötuotteiden myynti tarjoaa monia etuja. Ensinnäkin, käsityöt ovat ainutlaatuisia ja yksilöllisiä, ja monet ihmiset arvostavat tätä. Ostaessaan käsityötuotteen asiakas tietää saavansa jotain erityistä, joka ei ole massatuotettu. Tämä voi houkutella asiakkaita, jotka haluavat erottua massasta ja tukea paikallisia käsityöläisiä.

Toiseksi, käsityötuotteiden myynti voi olla kannattavaa. Monet ihmiset ovat valmiita maksamaan enemmän käsintehtyistä tuotteista, koska ne ovat laadukkaampia ja kestävämpiä kuin massatuotetut vaihtoehdot. Tämä voi tarjota sinulle mahdollisuuden ansaita enemmän tuotteidesi myynnillä.

Lisäksi, käsityötuotteiden myynti voi olla myös luova ja palkitseva kokemus. Voit ilmaista itseäsi ja näyttää taitosi käsityön tekemisessä. Voit myös saada palautetta ja kiitosta asiakkailta, mikä voi lisätä motivaatiotasi jatkaa käsityöharrastustasi.

Markkinatutkimus käsityötuotteiden myynnissä

Ennen kuin aloitat käsityötuotteiden myynnin, on tärkeää tehdä markkinatutkimusta. Sinun tulisi selvittää, millainen kysyntä käsityötuotteille on markkinoilla ja millainen kilpailutilanne on. Voit tehdä markkinatutkimusta esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 1. Tutki kilpailijoita ja heidän tuotteitaan. Selvitä, millaisia käsityötuotteita kilpailijat myyvät ja millä hinnoilla. Tutki myös heidän markkinointistrategioitaan ja pyri erottumaan heistä jollain tavalla.
 2. Kysy asiakkailta. Voit tehdä kyselyitä tai haastatteluja potentiaalisille asiakkaille saadaksesi tietoa heidän mieltymyksistään ja tarpeistaan. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan tuotteitasi ja markkinointiasi paremmin kohderyhmällesi.
 3. Seuraa trendejä ja suuntauksia. Käsityötuotteiden suosio voi vaihdella ajan ja trendien mukaan. Pidä silmällä alan uutisia ja suuntauksia, jotta voit tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia tuotteita.

Markkinatutkimuksen avulla voit saada tietoa siitä, millaisia tuotteita kannattaa myydä, millä hinnoilla ja millaisilla markkinointistrategioilla. Se auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä ja saavuttamaan parempia tuloksia käsityötuotteiden myynnissä.

Verkkokaupat käsityötuotteiden myynnissä

Verkko tarjoaa monia mahdollisuuksia käsityötuotteiden myyntiin. Voit käyttää erilaisia verkkokauppoja ja markkinapaikkoja myyntikanavina. Tässä muutamia suosittuja vaihtoehtoja:

 1. Etsy: Etsy on suosittu verkkokauppa, joka on erikoistunut käsintehtyihin ja vintage-tuotteisiin. Voit luoda oman myymälän Etsyyn ja myydä siellä tuotteitasi. Muista panostaa houkutteleviin tuotekuviin ja hyvään tuotekuvauskuvaukseen.
 2. Facebook Marketplace: Facebookin markkinapaikka tarjoaa mahdollisuuden myydä tuotteita paikallisesti. Voit luoda ilmaisen myynti-ilmoituksen ja tavoittaa potentiaaliset asiakkaat omalla alueellasi.
 3. Verkkokauppa-alustat: Voit myös harkita oman verkkokaupan perustamista. On olemassa erilaisia verkkokauppa-alustoja, kuten Shopify, WooCommerce ja BigCommerce, jotka tarjoavat helpon tavan luoda ja ylläpitää omaa verkkokauppaa.

Verkkokaupassa kannattaa huomioida seuraavat asiat:

 • Tuotevalikoima ja hinnoittelu: Valitse huolellisesti, mitkä tuotteet haluat myydä verkkokaupassasi. Mieti myös, millä hinnoilla tuotteet kannattaa myydä, jotta ne ovat houkuttelevia asiakkaille.
 • Verkkokaupan ulkoasu: Panosta verkkokaupan ulkoasuun ja käyttäjäystävällisyyteen. Huolehdi siitä, että verkkokauppasi näyttää ammattimaiselta ja houkuttelee asiakkaita.
 • Markkinointi ja mainonta: Verkkokaupan perustaminen ei takaa automaattisesti myyntiä. Sinun täytyy myös markkinoida ja mainostaa verkkokauppaa, jotta se saavuttaa potentiaaliset asiakkaat. Käytä sosiaalista mediaa, hakukonemarkkinointia ja muita digitaalisia markkinointikanavia saadaksesi näkyvyyttä verkkokaupallesi.

Käsityötuotteiden markkinointi ja mainonta

Markkinointi ja mainonta ovat tärkeä osa käsityötuotteiden myyntiä. Sinun tulisi harkita seuraavia markkinointistrategioita ja -kanavia:

 • Sosiaalinen media: Luo sosiaalisen median profiilit ja jaa kuvia ja tarinoita tuotteistasi. Käytä relevantteja hashtageja ja pyri saamaan näkyvyyttä ja sitoutumista seuraajilta.
 • Influencer-markkinointi: Yhteistyö vaikuttajien kanssa voi auttaa sinua tavoittamaan uusia asiakkaita. Etsi vaikuttajia, jotka sopivat tuotteidesi ja kohdeyleisösi kanssa ja tee yhteistyötä heidän kanssaan.
 • Blogit ja verkkolehdet: Kirjoita artikkeleita tai anna haastatteluja alan blogeihin ja verkkolehtiin. Tämä voi auttaa sinua saamaan näkyvyyttä ja asiantuntijastatusta.
 • Sähköpostimarkkinointi: Kerää asiakkaiden sähköpostiosoitteita ja lähetä heille säännöllisesti uutiskirjeitä tai tarjouksia. Tämä pitää sinut asiakkaiden mielessä ja voi johtaa lisämyyntiin.

Markkinointi ja mainonta vaativat aikaa ja vaivaa, mutta ne voivat auttaa sinua saavuttamaan parempia tuloksia käsityötuotteiden myynnissä.

Käsityötuotteiden hinnoittelu

Käsityötuotteiden hinnoittelu on tärkeä osa myyntiä. Sinun tulee määrittää hinnat siten, että ne ovat houkuttelevia asiakkaille, mutta samalla tuottavat sinulle riittävän voiton. Hinnoittelun tulisi ottaa huomioon seuraavat tekijät:

 • Materiaalit ja työaika: Laske, kuinka paljon materiaalit ja työaika maksavat sinulle. Tämä auttaa sinua määrittämään vähimmäishinnan tuotteillesi.
 • Kilpailutilanne: Selvitä, millä hinnoilla kilpailijat myyvät vastaavia tuotteita. Älä laske hintoja liian alas, mutta älä myöskään ylihinnoittele tuotteitasi.
 • Tuotteen ainutlaatuisuus: Jos tuotteesi on erityisen uniikki tai harvinainen, voit pyytää siitä korkeampaa hintaa.
 • Kysyntä: Jos tuotteellasi on suuri kysyntä, voit harkita hinnan nostamista. Pidä kuitenkin mielessä, että liian korkea hinta voi karkottaa asiakkaita.

Hinnoittelun tulisi olla joustavaa, jotta voit reagoida markkinatilanteeseen ja asiakkaiden palautteeseen. Voit myös harkita alennuksia ja tarjouksia tiettyinä ajankohtina tai tapahtumissa.

Jätä kommentti