Mitä hajua rotta inhoaa?

Rotat ovat tunnettuja siitä, että ne piiloutuvat ja aiheuttavat häiriöitä kodeissa ja yrityksissä. Onneksi voit käyttää hajuhylkimistä pitämään ne loitolla. Jotkut luonnolliset hajut, joista rotat eivät pidä, ovat minttu, piparminttu, eukalyptus ja laventeli.

On tärkeää pitää mielessä, että hajut eivät välttämättä toimi yhtä tehokkaasti kaikilla rottayksilöillä. Jotkut rotat voivat olla tottuneet tiettyihin hajuin tai kehittää vastustuskyvyn ajan myötä. Siksi voi olla hyödyllistä kokeilla erilaisia hajuja rottien poistossa ja löytää tehokkain vaihtoehto.

Mitä hajua rotat inhoavat?

Rotat inhoavat monia erilaisia hajuja, ja jotkut niistä ovat luonnollisia, kun taas toiset ovat teollisesti valmistettuja. Tässä on joitakin hajuja, joista rotat eivät pidä:

 1. Minttu: Mintun tuoksu on miellyttävä ihmisille, mutta se toimii tehokkaana karkotuskeinona rottia vastaan. Voit käyttää mintun tuoksua esimerkiksi levittämällä mintunlehtiä tai käyttämällä minttua sisältäviä eteerisiä öljyjä.
 2. Piparminttu: Piparminttu on toinen haju, josta rotat eivät pidä. Piparmintun tuoksua voi levittää samalla tavalla kuin minttua.
 3. Eukalyptus: Eukalyptuksen tuoksu on myös tehokas keino karkottaa rotat. Voit käyttää eukalyptuksen lehtiä tai eteeristä öljyä.
 4. Laventeli: Laventelin tuoksu on rauhoittava ihmisille, mutta se toimii myös hyvin rottien karkottajana. Voit käyttää laventelin kukkia tai eteeristä öljyä.

Miksi rotat inhoavat tiettyjä hajuja?

Rotat inhoavat tiettyjä hajuja, koska ne ovat herkkiä hajuaistilleen. Jotkut hajut voivat aiheuttaa ärsytystä, ahdistusta tai epämukavuutta rotille, mikä saa ne pysymään loitolla. Luonnolliset hajut, kuten minttu ja laventeli, voivat myös häiritä rottien hajujälkiä, mikä vaikeuttaa niiden liikkumista ja löytämistä.

Lisäksi jotkut hajut voivat olla liian voimakkaita rotille, mikä tekee niistä epämiellyttäviä oleskelupaikkoja. Rottien herkkä hajuaisti voi tulla ylikuormitetuksi, mikä saa ne etsimään muita paikkoja asua.

Tehokkaat hajut rotan torjuntaan

On olemassa monia erilaisia hajuja, jotka voivat auttaa torjumaan rottia. Tässä on joitakin tehokkaita hajuja, joita voit käyttää rottien torjuntaan:

Luonnolliset hajut, jotka karkottavat rotat

 1. Minttu: Mintun tuoksu on tehokas rotan karkottaja. Voit levittää mintunlehtiä tai käyttää minttua sisältäviä eteerisiä öljyjä.
 2. Piparminttu: Piparmintun tuoksu toimii myös hyvin rottien karkottajana. Voit käyttää piparminttua samalla tavalla kuin minttua.
 3. Eukalyptus: Eukalyptuksen tuoksu on tehokas haju, joka pitää rotat loitolla. Voit käyttää eukalyptuksen lehtiä tai eteeristä öljyä.
 4. Laventeli: Laventelin tuoksu on rauhoittava ihmisille, mutta se karkottaa myös rottia. Voit käyttää laventelin kukkia tai eteeristä öljyä.

Kotitekoiset hajut rottien karkottamiseen

 1. Valkosipuli: Valkosipulin tuoksu on voimakas ja epämiellyttävä rotille. Voit jauhaa valkosipulia ja levittää sitä rottien kulkureiteille.
 2. Sitruuna: Sitruunan tuoksu houkuttelee monia ihmisiä, mutta se karkottaa rottia. Voit käyttää sitruunan kuoria tai sitruunaöljyä.
 3. Kaneli: Kanelin tuoksu on miellyttävä ihmisille, mutta rottien mielestä se on epämiellyttävä. Voit levittää kanelia rottien kulkureiteille.

Kaupalliset hajut rotan torjuntaan

 1. Rottakarkotteet: Markkinoilla on erilaisia rottakarkotteita, jotka sisältävät tehokkaita hajuja rottien torjuntaan. Näitä tuotteita voi löytää rautakaupoista tai verkkokaupoista.
 2. Eteeriset öljyt: Voit ostaa eteerisiä öljyjä, kuten minttua, piparminttua, eukalyptusta tai laventelia, jotka ovat tehokkaita rottien karkottajia. Levitä öljyä rottien kulkureiteille tai käytä diffuuseria.

Ympäristöystävälliset vaihtoehdot rotien torjuntaan

Jos haluat välttää kemikaalien käyttöä ja suosia ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja, voit kokeilla seuraavia keinoja rotien torjuntaan:

 1. Hajuvapaat ansat: Käytä hajuvapaita rottien ansoja, jotka houkuttelevat rottia ilman hajuhaittoja. Nämä ansoja voi ostaa rautakaupoista tai verkkokaupoista.
 2. Fyysiset esteet: Estä rottien pääsy kotiisi tai yritykseesi fyysisillä esteillä, kuten tiiviillä ovilla, ikkunoilla ja tuuletusaukoilla. Tämä estää rottia pääsemästä sisään ja aiheuttamasta vahinkoa.

Kuinka käyttää hajuja rotan torjuntaan

Jotta hajut olisivat tehokkaita rottien torjunnassa, on tärkeää käyttää niitä oikealla tavalla. Tässä muutamia vinkkejä hajujen käyttöön rotan torjunnassa:

 1. Levitä hajut rottien kulkureiteille ja piilopaikoille, kuten nurkkiin, komeroihin ja roskalaatikoihin.
 2. Käytä hajujen levittämiseen puuvillapalloja, vanulappuja tai spray-pulloja.
 3. Vaihda hajujen lähdettä säännöllisesti, jotta rotat eivät totu niihin tai kehitä vastustuskykyä.
 4. Käytä hajujen lisäksi myös muita rottien torjuntamenetelmiä, kuten loukkuja tai ammattilaisten apua.

Muut tehokkaat rotan torjuntamenetelmät

Hajujen lisäksi on olemassa muita tehokkaita rotan torjuntamenetelmiä. Tässä muutamia vinkkejä, joita voit käyttää rotan torjunnassa:

 1. Fyysiset loukut: Voit asettaa fyysisiä loukkuja rottien kiinniottamiseksi. Käytä houkuttimena esimerkiksi ruokaa tai hajuvapaita ansoja.
 2. Ammattilaiset: Tarvittaessa voit turvautua ammattilaisten apuun, jotka voivat auttaa sinua tehokkaasti torjumaan rottia.
 3. Ympäristön siisteys: Pidä ympäristösi puhtaana ja siistinä, jotta rotille ei ole houkuttelevia ruokalähteitä.

Johtopäätös

Hajut voivat olla tehokas keino torjua rottia luonnollisesti. Minttu, piparminttu, eukalyptus ja laventeli ovat esimerkkejä luonnollisista hajuista, jotka rotille inhottavat. Voit käyttää näitä hajuja levittämällä niitä rottien kulkureiteille tai käyttämällä niihin perustuvia tuotteita. Muista kuitenkin, että hajut eivät välttämättä toimi yhtä tehokkaasti kaikilla rottayksilöillä, joten voi olla tarpeen kokeilla erilaisia hajuja löytääksesi parhaan ratkaisun rottien torjuntaan.

Jätä kommentti