Mitä lohkoperunoiden kanssa?

Lohkoperunat ovat universaali herkku, jota syödään ympäri maailmaa. Ne ovat herkullisia yksinään tai minkä tahansa herkullisen pääruoan lisukkeena.

Tässä artikkelissa kerromme, mitä voit syödä lohkoperunoiden kanssa ja annamme sinulle suuren kokoelman vinkkejä ja ideoita.

Lohkoperunat ja proteiiniruoat

Lohkoperunat sopivat hyvin monenlaisten proteiiniruokien kanssa. Tässä on joitakin yleisimpiä yhdistelmiä:

1. Hunaja, sinappi & rosmariinikanan (1 pannu)

Yksi suosituimmista lohkoperunoiden lisäkkeistä on hunaja-, sinappi- ja rosmariinikanan. Kana on terveellinen, helppo valmistaa ja imee hyvin mausteet. Tämä resepti vaatii vain yhden pannun, joten se on myös helppo valmistaa.

2. Ravintola-tyylinen pannulla paistettu lohi

Tämä lohiresepti on yksinkertainen, mutta herkullinen. Lohi on rapea ja rapea ulkopuolelta, mutta pehmeä ja tuskin kypsä sisäpuolelta, mikä tekee siitä monipuolisen maultaan ja tekstuuriltaan.

3. Kasvispapu chili

Chilissä on paljon proteiinia ja se sopii hyvin lohkoperunoiden kanssa. Tämä kasvispapu chili on vegaaninen, joten se sopii myös vegaaneille ja vegetaristeille.

4. BBQ revitty sianliha

BBQ revitty sianliha on etelämaalainen klassikko, joka sopii hyvin lohkoperunoiden kanssa. Se on hienoa tapahtumapäivänä, ja jäljelle jääneet ovat jopa parempia voileivän täytteenä seuraavana päivänä.

5. Lammaspaisti

Jos etsit jotain hieman perinteisempää, lammaspaisti on myös erinomainen vaihtoehto. Se on täyttävä, tyydyttävä ja aina suosittu.

Mitä tarjoilla lohkoperunoiden kanssa: 15 lisuketta

Lohkoperunoiden kanssa voi tarjoilla monia erilaisia lisukkeita. Tässä on joitakin suosituimpia:

 1. Helpot hunaja-, sinappi- ja rosmariinikanat (1 pannu)
 2. Ravintola-tyylinen pannulla paistettu lohi
 3. Kasvispapu chili
 4. BBQ revitty sianliha
 5. Lammaspaisti
 6. Täytetyt paprikat
 7. Caesar-salaatti grillatulla katkaravulla
 8. Bangers & Mash (makkara sipulikastikkeessa)
 9. Buffalo-siivet
 10. Ranskalainen dippi-voileipä
 11. Falafel
 12. Täytetyt portobellosienet
 13. Munakoiso Parmesan
 14. Vegaaninen tofu-paistos
 15. Caprese-vartaat

Lohkoperunoiden ainesosat ja valmistus

Lohkoperunoiden valmistus on erittäin helppoa. Tarvitset vain joitakin perusainesosia, kuten perunoita, öljyä ja mausteita. Tässä on yksinkertainen resepti:

 1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne isoiksi lohkoiksi.
 2. Laita perunalohkot kulhoon ja lisää öljyä, suolaa, pippuria ja haluamiasi mausteita.
 3. Sekoita perunalohkot niin, että öljy ja mausteet peittävät ne tasaisesti.
 4. Levitä perunalohkot uunipellille ja paista ne 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.

Lohkoperunoiden yleisimmät kysymykset

Tässä osiossa vastaamme joitakin yleisimpiin kysymyksiin, joita ihmiset saattavat kysyä lohkoperunoista.

Minkä tyyppisten perunoiden tulisi käyttää lohkoperunoiden tekemiseen?

Voit käyttää lähes minkä tahansa tyyppisiä perunoita lohkoperunoiden valmistamiseen, mutta russet-perunat ovat yleisimmin käytettyjä, koska ne tuottavat rapeimmat ja maukkaimmat tulokset.

Voinko valmistaa lohkoperunoita ilman öljyä?

Kyllä, voit valmistaa lohkoperunoita ilman öljyä, mutta ne eivät tule yhtä rapeiksi kuin öljyssä paistetut perunat. Jos haluat välttää öljyn, voit kokeilla paistamista uunissa ilman öljyä tai käyttää öljykorvikkeita, kuten omenasosetta tai jogurttia.

Kuinka kauan lohkoperunat säilyvät jääkaapissa?

Lohkoperunat säilyvät jääkaapissa ilmatiiviissä säiliössä noin 3-5 päivää. Voit lämmittää ne uudelleen uunissa tai mikroaaltouunissa ennen syömistä.

Voinko jäädyttää lohkoperunoita?

Kyllä, voit jäädyttää lohkoperunoita. Pakasta ne yksittäisessä kerroksessa leivinpaperilla päällystetyllä pellillä, kunnes ne ovat jäätyneet. Siirrä sitten jäätyneet perunat ilmatiiviiseen säiliöön tai pakastepussiin. Ne säilyvät pakastimessa noin 10-12 kuukautta.

Lohkoperunat: Herkullinen ja monipuolinen lisuke

Lohkoperunat ovat herkullinen ja monipuolinen lisuke, joka sopii monenlaisiin aterioihin. Ne ovat helppoja valmistaa, edullisia ja niitä voi maustaa monin eri tavoin. Kokeile niitä seuraavan kerran, kun tarvitset nopeaa ja helppoa lisuketta ateriallesi!

Jätä kommentti