Miten saada vesi pois korvasta?

Tuntuuko sinusta vetävä tunne korvassa? Jos olet uinut tai suihkuttanut ja vettä on jäänyt korvaan, saatat kokea epämukavuutta ja kuulon heikkenemistä. Ei kuitenkaan tarvitse huolehtia, sillä sinun ei tarvitse mennä lääkäriin apua saadaksesi! Tässä artikkelissa jaamme luotettavia vinkkejä siitä, miten saada vesi pois korvasta.

Yksi yleisimmistä tavoista päästä eroon korvaan jääneestä vedestä on käyttää painovoimaa avuksi. Kallista päätäsi sivulle tai eteenpäin ja yritä varovasti ravistella tai napauttaa korvaa samalla kun painat kevyesti sormella korvalehden takaa. Tämä auttaa usein vettä siirtymään korvakäytävän ulospäin taipuvaan osaan.

Toinen tehokas keino on käyttää lämmintä vesihöyryä. Täytä kulho lämpimällä vedellä ja pidä korvasi lähellä höyryä. Höyryn avulla vesi haihtuu korvakäytävästä ja helpottaa tukalan tunteen poistamista.

Ota nämä vinkit huomioon ja ole rohkea oman hyvinvointisi vuoksi. Yleensä vakavia vaurioita ei tapahdu, mutta jos epämukavuus jatkuu tai pahenee, on aina hyvä idea hakea ammatillista hoitoa.

Veden joutuminen korvaan

Korvaan joutunut vesi on yleinen ongelma, joka voi aiheuttaa epämukavuutta. Tämä tapahtuu usein uimisen, sukeltamisen tai suihkussa käymisen yhteydessä. Veden pääsy korvaan voi johtua erilaisista syistä, kuten:

 1. Uimavesi: Uima-altaassa, meressä tai järvessä uidessa vesi voi päästä korvaan, jos korvaan joutuu veden roiskeita tai korvaan menee vettä uidessa.
 2. Suihkun vesi: Suihkun aikana vesi voi päästä korvaan, jos suihkupää suihkuttaa suoraan korvaan tai vesi roiskuu korvaan.
 3. Sukellus: Sukeltaessa vesi voi päästä korvaan, koska vedenpaine muuttaa korvan sisäistä tasapainoa.

Vaikka veden joutuminen korvaan on yleistä ja yleensä vaaraton, se voi aiheuttaa epämukavuutta ja tilapäistä kuulon heikkenemistä. On tärkeää tietää, miten vesi voidaan poistaa korvasta oikein ja turvallisesti.

Korvan veden aiheuttamat riskit ja komplikaatiot

Vaikka korvaan joutunut vesi yleensä aiheuttaa vain tilapäistä epämukavuutta ja kuulon heikkenemistä, on joitain riskejä ja komplikaatioita, jotka voivat ilmetä, jos vettä ei poisteta oikein tai se jää korvaan pitkäksi aikaa. Näitä riskejä ja komplikaatioita ovat:

 1. Korvatulehdus: Veden jääminen korvaan voi lisätä korvatulehduksen riskiä. Korvaan jäänyt kosteus voi luoda ihanteellisen ympäristön bakteerien kasvulle ja infektion kehittymiselle.
 2. Kuulon heikkeneminen: Jos vesi jää korvaan pitkäksi aikaa, se voi aiheuttaa tilapäisen kuulon heikkenemisen. Tämä johtuu siitä, että vesi estää äänen siirtymistä korvan sisäosiin.
 3. Korvakäytävän ärsytys: Pitkäaikainen kosteus korvakäytävässä voi aiheuttaa ärsytystä ja punoitusta.

On tärkeää poistaa vesi korvasta mahdollisimman pian välttääkseen nämä riskit ja pitääkseen korvan terveenä.

Korvan veden oireet

Kun vesi jää korvaan, se voi aiheuttaa erilaisia oireita. Yleisimpiä korvan veteen liittyviä oireita ovat:

 1. Tukala tunne korvassa: Veden jääminen korvaan aiheuttaa usein tukalan tunteen, joka voi vaihdella lievästä voimakkaaseen.
 2. Kuulon heikkeneminen: Vesi korvassa voi tilapäisesti heikentää kuuloa. Äänet voivat kuulostaa vaimennetuilta tai etäisiltä.
 3. Kipu tai paineen tunne: Joissain tapauksissa korvaan jäänyt vesi voi aiheuttaa kipua tai paineen tunnetta.

Jos koet näitä oireita veden jouduttua korvaan, on tärkeää ryhtyä toimiin veden poistamiseksi mahdollisimman pian.

Kotikonstit veden poistamiseksi korvasta

Onneksi on olemassa useita tehokkaita kotikonsteja, joita voit kokeilla poistaaksesi veden korvasta. Tässä on muutamia suosituimpia kotikonsteja:

 1. Painovoiman käyttö: Kallista päätäsi sivulle tai eteenpäin ja yritä varovasti ravistella tai napauttaa korvaa samalla kun painat kevyesti sormella korvalehden takaa. Painovoima auttaa vettä liikkumaan korvakäytävän ulospäin taipuvaan osaan.
 2. Lämmintä vesihöyryä: Täytä kulho lämpimällä vedellä ja pidä korvasi lähellä höyryä. Höyryn lämpö auttaa vettä haihtumaan korvakäytävästä.
 3. Kuivausliina tai hiustenkuivaaja: Voit kokeilla kuivausliinan tai hiustenkuivaajan käyttöä matalalla lämpötilalla kuivatakseen korvan ja auttaakseen veden haihtumista.

On tärkeää muistaa käyttää näitä kotikonsteja varovasti ja varmista, että et aiheuta itsellesi lisää vahinkoa.

Kaupalliset ratkaisut korvaveden poistamiseksi

Jos kotikonstit eivät auta poistamaan vettä korvasta, voit harkita kaupallisten ratkaisujen käyttöä. Apteekista löytyy useita tuotteita, jotka on suunniteltu korvaveden poistamiseksi. Näitä tuotteita ovat muun muassa:

 1. Korvatipat: Korvatipat, kuten isopropyylialkoholi, voivat auttaa kuivattamaan korvakäytävän ja poistamaan veden.
 2. Korvatulehduslääkkeet: Jos epäilet korvatulehdusta, voit harkita korvatulehduslääkkeiden käyttöä. Nämä lääkkeet voivat auttaa ehkäisemään tai lievittämään tulehdusta.

Ennen kuin käytät mitään kaupallisia ratkaisuja, on aina hyvä idea lukea käyttöohjeet huolellisesti ja tarvittaessa konsultoida apteekkia tai terveydenhuollon ammattilaista.

Milloin hakea lääketieteellistä apua korvavedelle?

Useimmissa tapauksissa korvaveden aiheuttamat oireet häviävät kotikonstien avulla. Kuitenkin on tärkeää hakea lääketieteellistä apua, jos:

 1. Oireet jatkuvat tai pahenevat pitkän aikaa.
 2. Sinulla on voimakasta kipua tai epämukavuutta korvassa.
 3. Sinulla on korkea kuume tai muita infektioon viittaavia oireita.
 4. Sinulla on toistuvia korvatulehduksia tai muita korvaan liittyviä ongelmia.

Lääkäri voi suorittaa perusteellisen korvatutkimuksen ja määrätä tarvittaessa sopivan hoidon.

Korvaveden ennaltaehkäisyvinkit

Vaikka korvaveden aiheuttamia oireita voi olla vaikea välttää kokonaan, voit silti noudattaa joitain ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä veden joutumisen vähentämiseksi korvaan. Tässä muutamia vinkkejä:

 1. Käytä uimalakkiä: Jos uit usein uima-altaassa tai meressä, harkitse uimalakin käyttöä. Uimalakki auttaa estämään veden pääsyn korviin.
 2. Vältä korvien altistamista suoralle suihkulle: Yritä välttää suihkun aikana suihkuttamista suoraan korviin tai suojaamista suihkupäällä.
 3. Käytä korvatulppia: Jos olet alttiina korvavedelle, voit käyttää korvatulppia suojautuaksesi vedeltä.
 4. Kuivaa korvat huolellisesti: Muista kuivata korvat huolellisesti uinnin tai suihkun jälkeen. Käytä tarvittaessa puuvillapuhdistimia.

Usein kysytyt kysymykset korvavedestä

1. Voiko vesi korvassa aiheuttaa pysyvää vahinkoa?

Yleensä vesi korvassa ei aiheuta pysyvää vahinkoa. Oikean hoidon avulla vesi voidaan poistaa turvallisesti ja epämukavuus helpottaa.

2. Kuinka kauan vettä voi jäädä korvaan?

Veden kesto korvassa voi vaihdella henkilökohtaisesti. Useimmissa tapauksissa vesi poistuu itsestään muutaman tunnin tai päivän kuluessa. Jos vesi ei kuitenkaan poistu pitkään aikaan, on hyvä hakea ammatillista hoitoa.

3. Voiko korvavaha estää veden pääsyn korvaan?

Korvavaha toimii luonnollisena suojana korvalle ja voi auttaa estämään veden pääsyn korvaan. Kuitenkin liiallinen korvavahan kertyminen voi aiheuttaa korvien tukkeutumista ja lisätä veden jäämistä korvaan. Tarvittaessa voit harkita korvien puhdistusta lääkärin tai korvalääkärin avulla.

Johtopäätökset

Korvaan joutunut vesi voi aiheuttaa epämukavuutta ja tilapäistä kuulon heikkenemistä. Onneksi on olemassa useita kotikonsteja ja kaupallisia ratkaisuja, jotka voivat auttaa poistamaan veden korvasta. On tärkeää ryhtyä toimiin veden poistamiseksi mahdollisimman pian välttääkseen mahdolliset riskit ja komplikaatiot.

Jätä kommentti