Mistä todistus Kela-taksin käyttöön?

Kela-taksi tarjoaa matkustajille helpon ja luotettavan tavan matkustaa terveydenhuollon palveluihin. Jotta voit hyödyntää Kela-taksin palveluita, sinun on hankittava terveydenhuollon ammattilaisen kirjoittama todistus taksin käyttöoikeudesta. Tässä artikkelissa esittelemme, miten saat tämän todistuksen ja mitä sen hankkiminen edellyttää.

Mitä Kela-taksi on?

Kela-taksi on Kela-korvattava taksimatka, jonka tilaat alueellisesta tilausnumerosta. Kela-taksia voit käyttää, kun matkustat terveydenhuoltoon tai kuntoutukseen ja sinulla on terveydentilasi tai puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi oikeus Kelan matkakorvaukseen taksimatkasta.

Milloin tarvitsen todistuksen Kela-taksin käyttöä varten?

Tarvitset todistuksen Kela-taksin käyttöä varten, jos sinun on käytettävä taksia terveydentilasi vuoksi. Esimerkiksi, jos sinulla on sairaus tai vamma, joka estää sinua käyttämästä julkisia kulkuvälineitä, voit hakea todistusta terveydenhuollon ammattilaiselta. Myös puutteelliset liikenneolosuhteet voivat oikeuttaa taksin käyttöön.

Kuka voi kirjoittaa todistuksen?

Todistuksen Kela-taksin käyttöä varten voi kirjoittaa terveydenhuollon ammattihenkilö. Tämä tarkoittaa esimerkiksi lääkäriä, sairaanhoitajaa tai fysioterapeuttia. Todistuksen kirjoittaa aina terveydenhuollon ammattihenkilö, ei asiakas itse.

Miten todistus hankitaan?

Todistuksen Kela-taksin käyttöä varten voit hakea terveydenhuollon yksikössä, esimerkiksi terveyskeskuksessa tai sairaalassa. Kun olet saanut terveydenhuollon ammattilaiselta arvion siitä, millä kulkuneuvolla voit matkustaa, hän kirjoittaa sinulle todistuksen (SV 67). Todistuksen voit saada myös julkisen kulkuneuvon käyttöä varten.

Mitä tietoja todistukseen merkitään?

Todistukseen merkitään muun muassa seuraavat tiedot:

  • Asiakkaan nimi ja henkilötunnus
  • Kulkuneuvo, jolla asiakas voi matkustaa
  • Perustelut erityisajoneuvon tarpeelle, jos asiakas tarvitsee saattajan tai ei sovellu yhteiskuljetukseen terveydentilansa takia
  • Paikka ja päivämäärä
  • Kirjoittajan allekirjoitus ja virka-asema

Missä todistusta säilytetään?

Säilytä kertamatkaa varten kirjoitettu todistus itselläsi kuuden kuukauden ajan matkapäivästä. Kela saattaa pyytää sitä myöhemmin tarkistusta varten. Pitkäaikainen taksin käyttöön oikeuttava todistus tulee toimittaa Kelaan.

Voiko todistuksen saada etukäteen?

Kyllä, voit saada SV 67 -todistuksen etukäteen esimerkiksi tulevaa sairaalamatkaa tai Kelan kuntoutusmatkaa varten.

Mitä jos tarvitsen taksia äkillisesti?

Voit tilata Kela-taksin myös silloin, kun tarvitset taksia äkillisesti. Tilausnumeroon soittamasi tilauspuhelu vastaa tällöin todistusta SV 67.

Kela-taksin tilaaminen

Kun olet saanut todistuksen Kela-taksin käyttöä varten, voit tilata taksin alueellisesta tilausnumerosta. Muista mainita tilauspuhelussa, että sinulla on todistus Kela-taksin käyttöä varten.

Yhteenveto

Kela-taksin käyttäminen on sujuvaa ja helppoa, kun sinulla on tarvittava todistus. Hanki todistus terveydenhuollon ammattilaiselta ja säilytä se huolellisesti. Kun tarvitset taksia, tilaa se alueellisesta tilausnumerosta ja muista mainita, että sinulla on todistus Kela-taksin käyttöä varten. Näin varmistat, että matkasi sujuu suunnitellusti ja saat Kelan korvauksen taksimatkastasi.

Jätä kommentti