Miten aloittaa sijoittaminen?

‍Sijoittaminen voi tuntua pelottavalta, mutta se on yksi parhaista tavoista kasvattaa varallisuutta pitkällä aikavälillä. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten aloittaa sijoittaminen.

Määritä sijoitustavoitteesi

Ennen kuin aloitat, on tärkeää määritellä, miksi haluat sijoittaa ja mitä haluat saavuttaa. Tämä voisi olla eläke, talon osto, lasten koulutus tai yksinkertaisesti halu kasvattaa varallisuutta. Tämä auttaa sinua määrittämään, kuinka paljon rahaa sinun on sijoitettava sekä kuinka pitkän aikavälin sijoituksia sinun pitäisi tehdä.

Päätä kuinka paljon voit sijoittaa

Kun olet määrittänyt tavoitteesi, on aika selvittää, kuinka paljon voit realistisesti sijoittaa. Tämä määrä riippuu paitsi tuloistasi ja menojistasi, myös säästöistäsi ja veloistasi.

eToro mainos

Ymmärrä riskinottohalukkuutesi

Riskinottohalukkuus tarkoittaa sitä, kuinka paljon olet valmis ottamaan riskiä sijoituksillasi. Yleensä, mitä korkeampi riski, sitä korkeampi potentiaalinen tuotto – mutta myös suurempi mahdollisuus menettää rahaa. Sinun on tärkeää ymmärtää oma riskinottohalukkuutesi ennen sijoittamisen aloittamista.

Määritä sijoitustyyli

Sijoitustyyli tarkoittaa sitä, kuinka aktiivisesti haluat seurata ja hallita sijoituksiasi. Jos haluat tehdä kaiken itse ja seurata markkinoita päivittäin, sinulla on aktiivinen sijoitustyyli. Jos haluat asettaa sijoituksesi ja unohtaa ne, sinulla on passiivinen sijoitustyyli.

Valitse sijoitustili

Sijoitustili on tili, jota käytetään sijoitusten ostamiseen ja myymiseen. Näitä tilejä tarjoavat useat eri yritykset, mukaan lukien pankit ja verkkovälittäjät. Valitse tili, joka tarjoaa sinulle tarvitsemasi palvelut ja jonka kustannukset sopivat budjettiisi.

6. Päätä mitä sijoittaa

Sijoitukset voivat koostua useista eri omaisuusluokista, kuten osakkeista, joukkovelkakirjoista, kiinteistöistä ja rahastoista. Osakkeet voivat tuottaa korkeita tuottoja, mutta ne ovat myös riskialttiita. Joukkovelkakirjat ovat vähemmän riskialttiita, mutta niiden tuotot ovat yleensä alhaisemmat.

Valitse sijoitukset

Kun olet päättänyt, mitä omaisuusluokkia haluat sijoittaa, on aika valita yksittäiset sijoitukset. Tämä voi tarkoittaa yksittäisten osakkeiden, joukkovelkakirjojen tai kiinteistöjen valitsemista tai rahastojen valitsemista, jotka sijoittavat näihin omaisuusluokkiin.

Tee sijoitus

Kun olet valinnut sijoitukset, on aika tehdä sijoitus. Tämä tarkoittaa rahan siirtämistä sijoitustilillesi ja sijoituksen ostamista. Muista, että sijoitukset voivat laskea arvostaan, joten on tärkeää investoida vain rahaa, jonka olet valmis menettämään.

Seuraa sijoitustesi kehitystä

Sijoitusten seuraaminen on tärkeä osa sijoittamista. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, kuinka sijoituksesi tekevät ja auttaa sinua tekemään tietoisia päätöksiä tulevista sijoituksista.

Tee tarvittavat muutokset

Sijoitusten arvo voi vaihdella ajan myötä, joten on tärkeää tarkistaa sijoitusportfolio säännöllisesti ja tehdä tarvittavat muutokset. Tämä voi tarkoittaa sijoitusten myymistä, jotka eivät ole suoriutuneet hyvin, tai uusien sijoitusten tekemistä.

Sijoittaminen ei ole monimutkaista, mutta se vaatii hieman aikaa ja vaivaa. Muista, että sijoittaminen on pitkän aikavälin peli – joten ole kärsivällinen ja nauti matkasta.

Aloita sijoittaminen mahdollisimman varhain

Kun olet nuori, on yksi parhaista tavoista nähdä vakaat tuotot sijoituksiltasi. Tämä johtuu korkoa korolle -ilmiöstä, joka tarkoittaa, että sijoitustesi tuotot alkavat tuottaa omaa tuottoaan.

Päätä kuinka paljon sijoittaa

Kuinka paljon sinun pitäisi sijoittaa riippuu taloudellisesta tilanteestasi, sijoitustavoitteestasi ja siitä, milloin tarvitset sen saavuttamiseen. Yleinen sijoitustavoite on eläke. Yleisenä nyrkkisääntönä haluat tavoitella yhteensä 10% – 15% vuotuisesta tulostasi eläkkeelle.

Sijoittaminen on yksi parhaista tavoista kasvattaa varallisuutta pitkällä aikavälillä. Toivottavasti tämä opas auttaa sinua aloittamaan sijoittamisen ja oppimaan, kuinka aloittaa sijoittaminen osakemarkkinoille.


Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi eikä se ole sijoitusneuvontaa. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä on suositeltavaa ottaa yhteyttä talousneuvojaan tai pankkiinsa.

Jätä kommentti