Kuka voitti Euroviisut 2023?

Ruotsin edustaja Loreen voitti Eurovision laulukilpailun 2023 kappaleella ”Tattoo”. Tämä oli Ruotsin seitsemäs voitto Eurovision laulukilpailussa. Loreen on nyt voittanut Eurovision laulukilpailun kahdesti, ensimmäisen kerran vuonna 2012 ja toisen kerran vuonna 2023.

Eurovision laulukilpailu 2023, viralliselta nimeltään ”United by Music”, järjestettiin Liverpoolissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Se oli järjestyksessään 67. Eurovision laulukilpailu. Kilpailuun osallistui 37 maata, ja sen voitti Ruotsin edustaja Loreen kappaleellaan ”Tattoo”. Kappale saavutti yhteensä 583 pistettä, joka yhdistettiin sekä ammattilaisraatien että yleisöäänestäjien antamista pisteistä.

Isännöivä Kaupunki ja Tapahtumapaikka

Eurovision laulukilpailu 2023 pidettiin Liverpoolin kaupungissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Liverpool Arena, joka sijaitsee Liverpoolin keskustassa, valittiin tapahtumapaikaksi. Areena on monitoimihalli, jossa on 11,000 paikkaa ja jossa on järjestetty lukuisia suuria tapahtumia.

Kilpailun Kulku

Kilpailussa oli kaksi semifinaalia, jotka pidettiin 9. ja 11. toukokuuta, ja finaali, joka pidettiin 13. toukokuuta. Kisaan osallistui 37 maata, joista 26 pääsi finaaliin. Finaalissa kukin maa antoi yhden sarjan pisteitä semifinaaleissa ja kaksi sarjaa pisteitä finaalissa. Pisteet annettiin kymmenelle parhaalle laululle seuraavasti: 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 ja 1. Lisäksi kaikissa kolmessa näytöksessä ei-osallistuvien maiden online-äänestäjien äänet laskettiin yhteen ja myönnettiin yhtenä pistesarjana.

Suomen Sijoitus

Suomea edusti artisti nimeltä Käärijä, joka esitti kappaleen ”Cha Cha Cha”. Hän sijoittui toiseksi saaden yhteensä 526 pistettä. Käärijän sijoitus on Suomen toiseksi paras Eurovision laulukilpailun historiassa.

Äänestystulosten Käsittely

Vaikka Käärijä sai eniten yleisöääniä, yhteenlasketut pisteet veivät Loreenin voittoon. Tämä on herättänyt keskustelua ja kritiikkiä Eurovision laulukilpailun äänestysjärjestelmästä, sillä jotkut katsojat ovat sitä mieltä, että yleisöäänet pitäisi painottaa enemmän lopputuloksessa.

Yleisön Reaktiot

Eurovision laulukilpailun 2023 lopputulos on herättänyt paljon keskustelua ja kritiikkiä. Monet fanit ovat ilmaisseet pettymyksensä sosiaalisessa mediassa, sillä he olisivat toivoneet, että eniten yleisöääniä saanut kappale olisi voittanut kilpailun.

Tapahtuman Järjestelyt

Eurovision laulukilpailun 2023 järjesti European Broadcasting Union (EBU) yhteistyössä British Broadcasting Corporationin (BBC) kanssa. Myös Liverpoolin kaupunki ja sen kulttuuri-instituutiot olivat mukana järjestämässä tapahtumaa.

Lisätapahtumat

Eurovision laulukilpailun yhteydessä Liverpoolissa järjestettiin myös kulttuurifestivaali nimeltä ”EuroFest”. Festivaalilla esiintyi sekä brittiläisiä että ukrainalaisia taiteilijoita. Eurovision Village sijaitsi Pier Headissa, ja sinne pääsi ilmaiseksi lukuun ottamatta finaalipäivää.

Kilpailun Vaikutukset

Eurovision laulukilpailu 2023 keräsi televisioyleisöä 162 miljoonaa katsojaa 38 Euroopan maassa. Tämä on miljoona katsojaa enemmän kuin edellisenä vuonna. Lisäksi 15,6 miljoonaa katsojaa seurasi kilpailua online-lähetysten kautta YouTubessa ja TikTokissa.

Tulevat Eurovision Laulukilpailut

Vuoden 2024 Eurovision laulukilpailun isäntämaa on Ruotsi, Loreenin voiton myötä. Järjestelyt ovat jo käynnissä, ja fanit odottavat innolla, mitä seuraava Eurovision laulukilpailu tuo tullessaan.

Jätä kommentti