Missä Käärijä asuu?

Vuonna 2023, Vantaan kaupunki antoi Käärijälle vuokra-asunnon tunnustuksena hänen saavutuksistaan musiikkialalla. Kaupunki maksaa asunnon vuokran vuoden ajan. Tällä hetkellä Käärijä asuu tässä Vantaan vuokra-asunnossa, kolmiossa.

Käärijä ja hänen asuntonsa Helsingissä

Käärijä asetti Helsingin Malmilla sijaitsevan yksiönsä vuokrattavaksi Airbnb-palvelun kautta vuonna 2023. Yksiö heijastaa Käärijän persoonallista tyyliä, jossa huonekalut ja valaistus taittavat käärijänvihreään. Seinillä komeilee muotokuva herrasta itsestään. Asunnossa on myös tv ja Playstation 4, sekä mahdollisuus kokata.

Käärijä on kertonut ottavansa vuokralaiset vastaan henkilökohtaisesti, mikä antaa fanien mahdollisuuden tavata artistin. Asunnon hinta vaihtelee tilausajasta riippuen, mutta esimerkiksi viikonloppuna kaksi yötä maksaisi yli 300 euroa, minkä päälle tulisivat vielä siivousmaksu ja Airbnb:n palvelumaksu.

Käärijä ja Vantaan kaupunki

Vantaan kaupunki on perustellut Käärijälle, eli Jere Pöyhöselle lahjoitettua vuokra-asuntoa sillä, että kyseessä on kaupungin ja artistin välinen ”vaikuttajayhteistyö”. Vastineeksi suurta suosiota euroviisumenestyksensä myötä kerryttänyt artisti on luvannut kertoa sosiaalisen median kanavissaan Vantaalla asumisesta.

Palaute on ollut hänen mukaansa suurimmaksi osaksi positiivista, mutta joukkoon on mahtunut myös kysymyksiä siitä, miksi kaupungin julkisia varoja käytetään näin suositun artistin vuokranmaksuun.

Vaikka Pöyhönen on siviilissä asuntosijoittaja, ei se Åstrandin mukaan estä kaupunkia tekemästä yhteistyötä hänen kanssaan.

Käärijän unelma-asunto

Vaikka Käärijä asuu tällä hetkellä Vantaalla, hän on puhunut unelmastaan luoda oma kämppä ja päättää itse, mitä kaikkea sinne tulee. Hänellä on sisustus- ja verhoilualan perustutkinto, joten hänellä on silmää ja taitoa sisustuksen suhteen. Hän haaveilee myös erityisestä huoneesta, jossa hän voi säilyttää fanien lähettämiä lahjoja.

Käärijä on suomalainen rap-artisti, joka on noussut suosioon viime vuosina. Hänen musiikkinsa yhdistelee eri genrejä ennennäkemättömällä tavalla ja hänen elämäntarinansa on inspiroiva.

Kuka on Käärijä?

Käärijä, oikealta nimeltään Jere Pöyhönen, on Helsingistä kotoisin oleva rap-artisti, joka nousi suureen suosioon voitettuaan Uuden Musiikin Kilpailun (UMK) vuonna 2023 kappaleellaan ”Cha Cha Cha”. Hän on levyttänyt Monsp Recordsille ja on tunnettu rennosta, huumoripitoisesta tyylistään.

Käärijän tausta

Jere Pöyhönen syntyi Helsingissä vuonna 1993 ja vietti suurimman osan nuoruudestaan Vantaan Ruskeasannassa. Hän harrasti rumpujen soittoa, freestylelaskettelua ja pelasi jääkiekkoa 19-vuotiaaksi asti. Nykyinen NHL-pelaaja Esa Lindell pelasi hänen kanssaan samanaikaisesti jääkiekkoa Kiekko-Vantaan juniorijoukkueessa.

Pöyhönen suoritti sisustuksen ja verhoilualan perustutkinnon Vallilan ammattikoulussa ja piti pitkään sisustussuunnittelijaa haaveammattinaan. Työkseen hän on muun muassa käsitellyt kuvia ja valokuvannut autoja autoliikkeessä. Rap-musiikista Käärijä innostui yläasteella, ja innostus oman musiikin tekemiseen alkoi vuonna 2014.

Käärijän ura

Käärijä on julkaissut musiikkia omakustanteisesti aina vuoteen 2017 asti, jolloin Monsp Records julkaisi hänen ensimmäisen tuplasinglensä ”Koppi tules” / ”Nou roblem”. Singlen A-puoli sai hyvän vastaanoton, ja Käärijä teki jatkosopimuksen Monsp Recordsin kanssa. Käärijä on kertonut tehneensä ennen Uuden Musiikin Kilpailua noin 25 keikkaa vuodessa. Hänen suosituimmilla kappaleillaan oli jo tuolloin miljoonia kuuntelukertoja, mutta suurelle yleisölle Käärijä oli vielä tuntematon. Suosio kasvoi ”Cha cha chan” myötä, ja Käärijä kertoi myyneensä heti kappaleen julkaisun jälkeen ”hetkessä 40 keikkaa”.

Käärijä on maininnut yhdeksi musiikillisista vaikuttajistaan Rammsteinin, jonka logon hän on tatuoittanut rintaansa. Hän loi ulkoisen tyylinsä niin kutsutulla pottatukalla ja kirkkaan keltaisella puvulla. Tavaramerkeiksi muodostui myös esiintyminen yläosattomasti.

Käärijä, oikealta nimeltään Jere Pöyhönen, on suomalainen rap-artisti, joka on noussut nopeasti suosioon kotimaassaan. Hänen uransa alkoi vuonna 2017, ja siitä lähtien hän on julkaissut useita hittejä, joista tunnetuin on ”Cha cha cha”. Tämä artikkeli käsittelee Käärijän asumista ja elinolosuhteita.

Käärijä: Alkuperä ja uran alku

Käärijä, syntynyt 21. lokakuuta 1993 Helsingissä, vietti suurimman osan nuoruudestaan Vantaan Ruskeasannassa. Hän harrasti rumpujen soittoa ja freestylelaskettelua. Käärijän musiikillinen ura alkoi vuonna 2017, jolloin Monsp Records julkaisi hänen ensimmäisen tuplasinglensä ”Koppi tules” / ”No roblem”. Tämä merkitsi alkua hänen menestyksekkäälle uralleen musiikkialalla.

Käärijän asumisen kontroverssi

Pöyhösen asumisjärjestely on herättänyt keskustelua, sillä hän on kertonut harrastavansa asuntosijoittamista. Moni on siksi ihmetellyt, onko hänen vuokransa maksaminen todella tarpeen.

Vantaan kaupungin kaupunkikulttuurin ja hyvinvoinnin toimialan apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand kertoo, että Käärijän asumisen kustantamisesta on tullut jonkin verran palautetta kaupunkilaisilta.

Käärijän tulevaisuus

Pöyhönen on kertonut julkisuudessa, että asuu pienessä yksiössä ja toivoisi tilavampia asuinolosuhteita. Vaikuttaakin siltä, että Vantaa haluaa sitouttaa oman kaupungin kasvatin takaisin kotikonnuilleen.

Käärijän tuoma positiivinen julkisuus on ollut Vantaalla ennennäkemätöntä. ”Samalla tavalla kun olemme ostaneet vaikuttajayhteistyötä myös muilta, niin tässä palkkio tulee asunnon käyttämisen kautta”, apulaiskaupunginjohtaja Åstrand sanoo.

Käärijä ja Vantaa tekivät kaupallista yhteistyötä myös ainakin Euroviisujen aikaan, jolloin artisti tallusti Liverpoolin kaduilla lohisukat jalassa.

Käärijän elämän käännekohta

Vuonna 2014 Pöyhönen kuljetettiin sairaalaan, kun hänen sairastamansa haavainen koliitti pahentui hengenvaaralliseksi. Pöyhöselta päädyttiin poistamaan hätäleikkauksessa paksusuoli. Seuraavana vaiheena olisi ollut tulehduksen leviäminen sisäelimiin, mikä olisi johtanut kuolemaan.

Myöhemmin Pöyhönen on todennut tilanteen olleen hänen elämänsä käännekohta, jolloin hän päätti panostavansa jatkossa ensisijaisesti artistiuraansa.

Yhteenveto

Käärijä, eli Jere Pöyhönen, on suomalainen rap-artisti, joka on tullut tunnetuksi energisistä esityksistään ja persoonallisesta tyylitajustaan. Vaikka hän on kotoisin Helsingistä, hän on viettänyt suuren osan elämästään Vantaalla, jonne hän on nyt palannut asumaan. Hänen tarinansa on osoitus siitä, että vaikeistakin olosuhteista voi nousta menestykseen omistautumisen ja kovan työn avulla.

Jätä kommentti