Mitkä ovat vaihdetuimmat osakkeet?

Monet sijoittajat miettivät, mitkä ovat vaihdetuimmat osakkeet ja miksi. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitkä osakkeet ovat eniten käydyn kaupan globaalisti, ja miksi ne ovat niin suosittuja.

Vaihdetuimmat osakkeet globaalisti

Globaalisti katsottuna vaihdetuimmat osakkeet vaihtelevat markkinatilanteesta riippuen. Esimerkiksi teknologiayritysten, kuten Apple ja Microsoft, osakkeilla käydään usein paljon kauppaa, koska ne ovat laajasti seurattuja ja niiden liiketoiminta on maailmanlaajuista.

Myös esimerkiksi energiajätti ExxonMobilin osake on usein eniten käydyn kaupan osakkeiden joukossa, koska energia-alan näkymät vaikuttavat monen sijoittajan sijoituspäätöksiin.

Teknologiasektori

Teknologiasektorin yritykset ovat usein eniten käydyn kaupan osakkeiden listalla. Esimerkiksi Apple, Microsoft, Amazon, Google ja Facebook ovat yrityksiä, joiden osakkeilla käydään paljon kauppaa. Näiden yritysten liiketoiminta on globaalia, ne ovat innovatiivisia ja niillä on vahva markkina-asema.

Rahoitussektori

Myös rahoitussektorin yritykset ovat usein eniten käydyn kaupan osakkeiden listalla. Esimerkiksi JPMorgan Chase, Bank of America ja Wells Fargo ovat suuria pankkeja, joiden osakkeilla käydään paljon kauppaa. Rahoitussektorin yritysten osakkeisiin sijoittaminen voi olla houkuttelevaa, koska ne maksavat usein hyvää osinkoa.

Energia-ala

Energia-alan yritykset, kuten ExxonMobil, Chevron ja BP, ovat myös usein eniten käydyn kaupan osakkeiden listalla. Energia-alan yritysten osakkeiden suosio johtuu osittain siitä, että energia on välttämätön hyödyke ja öljyn hinta vaikuttaa monien muiden toimialojen yritysten tulokseen.

Telekommunikaatiosektori

Telekommunikaatiosektorin yritykset, kuten AT&T ja Verizon, ovat myös usein eniten käydyn kaupan osakkeiden listalla. Telekommunikaatiosektorin yritysten osakkeet voivat olla houkuttelevia sijoituskohteita, koska ne maksavat usein hyvää osinkoa ja toimiala on vakaalla pohjalla.

eToro mainos

Vaihdetuimmat osakkeet Suomessa

Suomessa vaihdetuimmat osakkeet vaihtelevat, mutta usein listalla on suuria, suomalaisten hyvin tuntemia yrityksiä. Esimerkiksi Nokia, Fortum, Nordea ja Sampo ovat yrityksiä, joiden osakkeilla käydään paljon kauppaa Suomessa.

Nokia

Nokia on suomalainen teknologiayritys, jonka osake on yksi eniten käydyn kaupan osakkeista Suomessa. Nokia on kansainvälisesti tunnettu yritys ja sen osakkeella käydään kauppaa myös ulkomailla.

Fortum

Fortum on suomalainen energia-alan yritys, jonka osake on yksi eniten käydyn kaupan osakkeista Suomessa. Fortum on suuri toimija Pohjoismaiden energia-markkinoilla ja sen osake on suosittu sijoituskohde.

Nordea

Nordea on suuri pohjoismainen pankki, jonka osake kuuluu myös Suomen eniten käydyn kaupan osakkeiden joukkoon. Nordean osakkeella käydään kauppaa useilla eri markkinapaikoilla.

Sampo

Sampo on suomalainen vakuutusyhtiö, jonka osakkeella käydään paljon kauppaa Suomessa. Sampo on tunnettu korkeasta osingostaan, mikä houkuttelee monia sijoittajia.


Mitä tarkoittaa eniten käydyn kaupan osake?

Eniten käydyn kaupan osake tarkoittaa osaketta, jonka vaihto eli ostojen ja myyntien määrä on suurin. Suuri vaihto tarkoittaa usein myös suurta likviditeettiä, eli osakkeita voi ostaa tai myydä suurehkoja määriä ilman, että se vaikuttaa merkittävästi osakkeen hintaan.

Miksi jotkut osakkeet ovat vaihdetuimpia?

Osakkeen suosio sijoittajien keskuudessa ja siten sen vaihdon suuruus riippuu monista tekijöistä. Osakkeen tunnettuus, yrityksen toimiala, yrityksen koko ja taloudellinen tilanne, osakkeen hinta ja tuotto-odotukset, osingot sekä yrityksen tulevaisuudennäkymät vaikuttavat siihen, kuinka paljon osakkeella käydään kauppaa.

Yhteenveto

Eniten käydyn kaupan osakkeet vaihtelevat markkinatilanteen mukaan, mutta usein listalla on suuria, kansainvälisiä yrityksiä eri toimialoilta. Osakkeen suuri vaihto ja likviditeetti voivat tehdä siitä houkuttelevan sijoituskohteen.


Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi eikä se ole sijoitusneuvontaa. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä on suositeltavaa ottaa yhteyttä talousneuvojaan tai pankkiinsa.

Jätä kommentti