Missä sijoittaminen pienellä pääomalla kannattaa tehdä?

Sijoittaminen ei ole vain rikkaiden etuoikeus. Itse asiassa, pienelläkin pääomalla voi saada aikaan merkittävän tuoton, kun sijoittaa viisaasti ja pitkäjänteisesti.

Tässä artikkelissa käsitellään, miten pienellä pääomalla voi sijoittaa tuottavasti, ja tarkastelemme erilaisia sijoituskohteita sekä niiden riskejä ja tuottopotentiaalia.

Miten aloittaa sijoittaminen pienellä pääomalla?

Moni ajattelee, että sijoittaminen on vain rikkaiden ihmisten puuhaa. Todellisuudessa sekä pieni- että isotuloiset ihmiset hyötyvät sijoittamisesta yhtä paljon.

Jos sijoittamista ei pysty aloittamaan suurella alkupääomalla, voit aivan yhtä hyvin sijoittaa pieniä summia kuukausittain. Tuottoisan sijoittamisen tärkein tekijä on nimittäin aika.

Pienellä pääomalla kannattaa sijoittaa eTorolla

eToro mainos

Kuinka paljon rahaa tarvitaan, että voi aloittaa sijoittamisen?

Sijoittamiseen ei tarvita isoa pääomaa. Itse asiassa, pienelläkin pääomalla voi saada aikaan merkittävän tuoton, kun sijoittaa viisaasti ja pitkäjänteisesti. Esimerkiksi, jos sijoitat kuukausittain 150 euron summan 6 prosentin vuosituoton tuovaan kohteeseen, on sinulla 10 vuoden päästä kasassa lähes 25 000 euroa.

Miksi sijoittaminen kannattaa?

Sijoittamisen päätavoitteena on saada sijoitetulle pääomalle tuottoa. Eli saada takaisin enemmän rahaa kuin mitä on alun perin itse sijoitukseen laittanut. Pitkällä tähtäimellä aika tulee kuitenkin olemaan säästöjesi pahin vihollinen, sillä rahoillesi maksettava korko on tällä hetkellä nollatasoa. Samalla hinnat jatkavat inflaation myötä nousuaan.

Sijoittamisella on mahdollista saada rahat tuottamaan paremmin. Ja mikä parasta, nämä lisäeurot tulevat myös poikimaan lisää euroja. Juuri tämä korkoa korolle -lumipalloilmiö tekee pitkän tähtäimen sijoittamisesta tuottavaa.

Miten valita sijoituskohde?

Sijoituskohdetta valittaessa on tärkeää ottaa huomioon omat sijoitustavoitteet ja riskinsietokyky. Sijoitustavoitteet voivat olla esimerkiksi eläkesäästäminen, oman asunnon ostaminen tai lasten koulutuksen rahoittaminen.

Mihin sijoittaa pienellä pääomalla?

Pienellä pääomalla voi lähteä sijoittamaan monenlaisiin kohteisiin. Alla on muutamia suosittuja vaihtoehtoja.

Osakkeet ja rahastot

Osakkeisiin ja rahastoihin sijoittaminen on yksi suosituimmista sijoitusmuodoista. Osakkeissa on mahdollisuus suuriin tuottoihin, mutta myös riskit ovat suuremmat kuin esimerkiksi korkosijoituksissa. Rahastosijoittaminen on puolestaan helppo ja hajautettu tapa aloittaa sijoittaminen.

Pankkitalletukset

Pankkitalletukset ovat turvallinen, mutta vähemmän tuottoisa sijoitusmuoto. Talletuksille maksettava korko on tällä hetkellä lähes nollatasoa, mutta ne tarjoavat turvallisen tavan säilyttää varoja.

Asunto- ja kiinteistösijoittaminen

Asuntoihin ja kiinteistöihin sijoittaminen vaatii suurempaa pääomaa, mutta on pitkällä aikavälillä tuottoisa sijoitusmuoto. Asuntomarkkinat ovat yleensä vakaat ja tarjoavat säännöllistä tuottoa esimerkiksi vuokratulojen muodossa.

Miten valita paras sijoituskohde?

Parhaan sijoituskohteen valitseminen riippuu omista sijoitustavoitteista ja riskinsietokyvystä. On myös tärkeää tutustua eri sijoituskohteiden riskeihin ja tuottopotentiaaliin ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

Miten suhtautua sijoituksen riskeihin?

Kaikkiin sijoituksiin liittyy riskejä. Tärkeää on ymmärtää, että sijoitetun pääoman arvo voi nousta, mutta se voi myös laskea. Sijoittajan tulee olla valmis siihen, että kaiken sijoittamansa rahan voi myös menettää.

Miten seurata sijoitusten kehitystä?

Sijoitusten seuraaminen on tärkeä osa sijoittamista. Voit seurata sijoitustesi kehitystä esimerkiksi sijoituspalveluntarjoajan verkkopalvelussa tai mobiilisovelluksessa. On hyvä muistaa, että sijoitusten arvo voi vaihdella päivästä päivään, mutta pitkällä aikavälillä sijoitusten arvon tulisi nousta.

Paras aika aloittaa sijoittaminen

Paras aika aloittaa sijoittaminen on nyt. Vaikka markkinatilanne saattaa vaihdella, pitkällä aikavälillä sijoitukset tuottavat yleensä positiivisen tuoton. Aloittamalla sijoittamisen nyt, annat rahoillesi mahdollisuuden kasvaa korkoa korolle.

Sijoittaminen eToro-palvelussa

eToro on yksi suosituimmista sijoituspalveluista maailmassa. Palvelussa voit sijoittaa niin osakkeisiin, rahastoihin, kryptovaluuttoihin kuin valuuttoihinkin. eToron käyttäjäystävällinen alusta tekee sijoittamisesta helppoa ja ymmärrettävää myös aloittelijoille.

eToro mainos

Yhteenveto

Sijoittaminen pienellä pääomalla on mahdollista ja voi olla hyvin tuottoisaa. Tärkeintä on aloittaa sijoittaminen ja olla pitkäjänteinen. Sijoitusten hajautus ja korkoa korolle -ilmiön hyödyntäminen ovat avainasemassa sijoitusten tuoton maksimoinnissa.


Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi eikä se ole sijoitusneuvontaa. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä on suositeltavaa ottaa yhteyttä talousneuvojaan tai pankkiinsa.

Jätä kommentti