Mitkä ovat vuoden 2024 suurimmat ja odotetuimmat musiikkikokemukset?

Nyt kun juhlia, kekkereitä ja festivaaleja voidaan järjestää taas vanhaan tuttuun tyyliin, on ihmisille tarjolla valtavasti tapahtumia, joista poimia itseä eniten kiinnostavat. Kesä 2024 tulee olemaan taas takuuvarmaa festivaaliaikaa, kun ihmiset lomailevat ja haluavat nauttia vapaista päivistään. Maailmantähdetkin järjestävät maailmankiertueita jälleen tuttuun tyyliin.

Uusia trendejä musiikkitapahtumissa 2024

Musiikkitapahtumatkin ovat jatkuvassa muutoksessa, koska kuulijat ja kävijät muuttuvat ja myös heidän vaatimuksensa kasvavat ja muuttuvat. Viime vuosina musiikkitapahtumat ovat esimerkiksi alkaneet hyödyntämään kasvavassa määrin virtuaalitodellisuutta. Festivaalikävijät voivat tanssia teltassa VR-lasit päässä ja tapahtumiin voi päästä osallistumaan myös VR-lasit päässä kotoaan käsin. Tämä on osa suurempaa virtuaalitodellisuuden kasvun trendiä, johon kuuluvat myös virtuaalipelit sekä VR-todellisuuden hyödyntäminen opiskelussa ja työharjoittelussa.

Toinen selkeä trendi tällä hetkellä on musiikkitapahtumien keskittyminen ekologisuuteen ja kestävään kehitykseen. Iso vierailijamäärä jättää jälkeensä tyypillisesti roskavuoret, mistä nyt halutaan tavalla tai toisella eroon. Ympäristötietoisuus on kasvanut kävijöiden joukossa, ja monet festivaalit ovat alkaneet kiinnittää enemmän huomiota kestävyyteen. Tämä voi sisältää kierrätysohjelmia, muovijätteen vähentämistä, uusiutuvan energian käyttöä ja muuta ympäristöystävällistä toimintaa. 

Yksi selkeä trendi on myös ruoan ja juoman merkityksen kasvaminen. Pitkäänhän musiikkitapahtumissa on syöty vain jotain nopeasti ostettavaa evästä, jolla nälkää on saanut siirrettyä. Nyt tapahtumien vetonaulana nähdään entistä useammin varsinkin herkullinen ruoka, jota voi nauttia hyvää musiikkia kuunnellessa. Varsinkin iäkkäämmälle kohderyhmälle suunnattuja tapahtumia markkinoidaan usein myös herkullisella suuhunpantavalla.

Coldplay maailmankiertueella

Yksi odotetuimmista esiintyjistä vuonna 2024 on brittiläinen Coldplay, joka jatkaa maailmankiertuettaan ja villitsee ihmisiä ympäri maailman. Vaikka bändi on menestynyt jo vuosikymmenten ajan, esiintyy se nyt monissa maissa ensimmäistä kertaa.

Kyseessä on Music Of The Spheres -niminen ja värikäs kiertue, jonka merkeissä yhtye on kiertänyt jo useita vuosia. Maailmanlaajuisesti kiertueen lippuja on myyty yli 7,5 miljoonaa kappaletta. Miljoonat ihmiset pääsevät kuulemaan livenä kappaleet Yellow, Fix you, The Scientist, Clocks, Viva la Vida, ja muut hitit, joita voitaneen jo kutsua klassikoiksi.

Bruce Springsteen laulattaa Olympiastadionilla

Myös pomo, eli Bruce Springsteen, kiertää vuonna 2024 ahkerasti. Yli 140 miljoonaa levyä myynyt (70 miljoonaa pelkästään Yhdysvalloissa) on yksi maailman eniten myyneistä artisteista, joka kiertää nyt eri puolilla maailmaa. Rock-musiikin ikonia on keikoilla komppaamassa The E Street Band.

Kiertue on kerännyt jo esimerkiksi satatuhatpäisen yleisön Lontoon Hyde Parkiin ja 70 000 kuulijaa Monzassa, Italiassa. Jo 74 vuotias Springsteen tunnetaan esimerkiksi kappaleista Born in the U.S.A, Born to run, Badlands, Thunder road, Dancing in the dark, Atlantic city, The river ja Hungry heart.

Muita mielenkiintoisia esiintyjä

Lukuisat maailmantähdet kiertävät vuonna 2024 ympäri maailmaa, joten valinnan varaa on jälleen tarjolla kuulijoille. Coldplayn ja Springsteenin lisäksi esimerkiksi seuraavat tähdet kiertävät ahkerasti:

·  Metallica

·  Pink

·  Bruno Mars

·  Red Hot Chili Peppers

·  Adele

·  Foo Fighters

·  Taylor Swift

·  Ed Sheeran

·  Rammstein

Festivaalit on tuttuun tyyliin takuuvarma tapa katsastaa useampi esiintyjä kerralla. Festivaaleja on jälleen kesällä paljon ja festivaalilipun hinta on edullinen suhteessa yksittäisten artistien konserttitapahtumien lippuihin.

Toimi näin saadaksesi liput

Lippujen saaminen himotuimpiin musiikkitapahtumiin ja keikkoihin ei ole aina niin helppoa ja edullista kuin luulisi. Myös Bruce Springsteen on kommentoinut villejä lippumarkkinoita. Netti tarjoaa joka tapauksessa parhaan reitin nykyisin lippujen varaamiseen. Tärkeintä on olla lipunmyyntisivustolla juuri silloin, kun keikkaliput tulevat myyntiin. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee tietää tarkka ajankohta, jolloin liput tulevat myyntiin ja olla valmis klikkaamaan ostosnappia heti, kun kello lyö.

Jotta tämä onnistuu, kannattaa rekisteröityminen hoitaa jo etukäteen ja olla varaamassa lippuja sisään kirjautuneena. Näin aikaa ei tuhriinnu ostoskorivaiheessa yhtään ylimääräistä sekuntia. Lippujen saaminen kaikista himotuimpiin tapahtumiin voi nimittäin olla sekuntipeliä, vaikka lippuja myytäisiin kymmeniä tuhansia.

Yksi hyvä kikka on kärkkyä lippuja useilla laitteilla ja/tai selaimilla. Tämä lisää mahdollisuuksiasi saada lippu, jos yksi järjestelmä kaatuu tai on hitaampi. Koska kyseessä voi olla jopa sekuntipeli, kannattaa kuitenkin mieluummin hoitaa lipun ostaminen tietokoneella käyttäen laajakaistayhteyttä, kuin usein hitaampaa mobiiliyhteyttä.

Jätä kommentti