Mikä on lanttu englanniksi?

Lanttu on englanniksi ”swede”.

Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin lantun eli sweden ominaisuuksiin, käyttötapoihin ja historiaan useiden eri lähteiden valossa.

Lantun eli sweden historia

Lanttu tunnetaan monissa kielissä kaalia muistuttavan maun perusteella. Ruotsissa se on kålrot ja saksaksi Kohlrübe. Näiden nimien syntyminen tapahtui paljon ennen kuin tiedettiin mitään lantun risteytymäalkuperästä nauriin / kaalin ja rypsin kanssa. Lantun, eli englanniksi sweden, on arvioitu olevan yksi kolmesta pääjuureksesta, joita roomalaiset käyttivät. Täysin varmoja voidaan olla vasta 1500-luvun kasvikirjojen kuvista, että ne esittävät lanttua.

Lantun eli sweden kasvitieteellinen luokitus

Lantun, eli englanniksi sweden, tieteellinen luokittelu on seuraava: Lahko on Brassicales, heimo on ristikukkaiskasvit eli Brassicaceae, suku on kaalit eli Brassica ja laji on napus. Lantun alalaji on rapifera.

Lantun eli sweden viljely ja käyttö

Lanttu on Euroopassa nuorempi tulokas kuin nauris, mutta on silti arvioitu, että se olisi ollut yksi kolmesta pääjuureksesta, joita roomalaiset käyttivät. Lanttu on syntynyt kaalin ja nauriin risteytymästä, mutta ei olla varmoja, onko siitä suoraan syntynyt lantun esiaste, josta on lantun lisäksi kehittynyt rapsi, vai onko ensin syntynyt rapsin esiaste.

Lantun eli sweden ravintoarvo

Lanttu eli swede on hyvä ravinnonlähde. Se on runsaskuituinen ja sisältää paljon C-vitamiinia. Lisäksi se on hyvä kaliumin, kalsiumin ja magnesiumin lähde.

Lantun eli sweden käännökset eri kielissä

Suomenkielisen sanan lanttu englanninkielinen käännös on swede, mutta sitä kutsutaan myös nimillä rutabaga, neep, Swedish turnip ja yellow turnip. Eri maissa ja alueilla käytetään eri nimityksiä. Esimerkiksi Pohjois-Amerikassa käytetään yleisimmin nimitystä rutabaga.

Lantun eli sweden synonyymit

Lantulle on olemassa useita synonyymejä. Suomessa sitä kutsutaan myös nimillä räätikkä ja räätikäs. Englannissa käytetään nimitystä swede, mutta myös rutabaga, neep, Swedish turnip ja yellow turnip ovat yleisiä.

Lantun eli sweden käännösvaihtoehdot

Lantun eli sweden käännösvaihtoehdot voivat vaihdella eri lähteiden mukaan. Yleisimmin käytetty käännös on swede, mutta myös rutabaga, neep, Swedish turnip ja yellow turnip ovat mahdollisia.

Lantun eli sweden käyttö eri yhteyksissä

Lanttu on monipuolinen kasvis, jota voidaan käyttää monin eri tavoin ruoanvalmistuksessa. Se sopii esimerkiksi keittoihin, patoihin, laatikoihin ja paistoksiin. Lisäksi lanttua voidaan käyttää sellaisenaan raakana tai marinoida.

Lopuksi

Lanttu, eli englanniksi swede, on monipuolinen ja ravintorikas juures, joka on saanut nimensä kaalia muistuttavan maun perusteella. Se on ristikukkaiskasvien heimoon kuuluva juureskasvi, joka on syntynyt kaalin ja nauriin risteytymästä. Lanttu on arvokas lisä monipuoliseen ruokavalioon ja sitä voidaan käyttää monin eri tavoin ruoanvalmistuksessa.

Lantun eli sweden tuntemus ja ymmärrys auttavat meitä arvostamaan tätä monipuolista juurta ja sen monia mahdollisuuksia ruoanlaitossa. Tämä artikkeli on toivottavasti tarjonnut sinulle uutta tietoa ja inspiraatiota lantun eli sweden käyttöön omassa keittiössäsi.

Jätä kommentti