Mikä on ”käsitelty” englanniksi?

Käsitelty on englanniksi ”processed”.

Tässä artikkelissa tarkastelemme, kuinka tätä sanaa käytetään eri yhteyksissä ja kuinka se voidaan kääntää suomesta englanniksi.

Määritelmä ja käyttöyhteydet

Sanalla ”processed” on monia merkityksiä riippuen kontekstista, jossa sitä käytetään.

Yleisimmät merkitykset liittyvät johonkin prosessiin, jonka jokin esine, ainesosa tai tieto on käynyt läpi. Tässä on joitakin esimerkkejä:

  1. Elintarvikkeiden käsittely – Kun puhumme elintarvikkeista, ”processed” tarkoittaa, että ruoka on käynyt läpi jonkinlaisen prosessin, kuten säilönnän, pakastamisen, kuivaamisen tai pastöroinnin. Esimerkiksi ”processed cheese” tarkoittaa suomeksi ”käsiteltyä juustoa”.
  2. Tiedon käsittely – Tietotekniikassa ”processed” viittaa tietojen muuntamiseen tai manipulointiin. Esimerkiksi ”the data has been processed” tarkoittaa, että ”tiedot on käsitelty”.
  3. Materiaalien käsittely – Teollisuudessa ”processed” viittaa materiaalien muuttamiseen jollakin tavalla, kuten lämmittämällä, jäähdyttämällä, leikkaamalla tai muovaamalla. Esimerkiksi ”processed steel” tarkoittaa ”käsiteltyä terästä”.

Käännösesimerkkejä

Tässä on joitakin esimerkkejä siitä, miten sanaa ”processed” voidaan käyttää lauseissa:

  1. ”Tämä juusto on käsitelty.” – ”This cheese has been processed.”
  2. ”Tiedot on käsitelty ja tallennettu tietokantaan.” – ”The data has been processed and stored in the database.”
  3. ”Käsitelty teräs on vahvempaa kuin käsittelemätön.” – ”Processed steel is stronger than unprocessed.”

Synonyymit

Sanalle ”processed” on olemassa useita synonyymejä, jotka voivat korvata sen tietyissä yhteyksissä. Tässä on joitakin esimerkkejä:

  1. Treated – Käytetään usein kun puhutaan materiaalien tai elintarvikkeiden käsittelystä. Esimerkiksi ”treated wood” tarkoittaa ”käsiteltyä puuta”.
  2. Prepared – Käytetään usein kun puhutaan ruoanlaitosta. Esimerkiksi ”prepared meal” tarkoittaa ”valmistettua ateriaa”.
  3. Refined – Käytetään usein kun puhutaan raaka-aineiden käsittelystä. Esimerkiksi ”refined oil” tarkoittaa ”jalostettua öljyä”.

Yhteenveto

Sanan ”käsitelty” englanninkielinen käännös on ”processed”. Tätä sanaa voidaan käyttää monissa eri yhteyksissä ja se voi tarkoittaa eri asioita riippuen kontekstista. Toivomme, että tämä artikkeli on auttanut ymmärtämään sanan ”processed” merkitystä ja käyttöä paremmin.

Jätä kommentti