Mitkä ovat aseteollisuus osakkeet?

Aseteollisuus osakkeet ovat sijoituksia yrityksiin, jotka tuottavat aseita, puolustusteknologiaa ja muita sotilaallisia tuotteita.

Nämä osakkeet voivat tarjota sijoittajille mahdollisuuden hyötyä maailmanlaajuisista puolustusmenoista, jotka ovat nousussa monien maiden kasvavien turvallisuusuhatusten ja sotilaallisten valmiuksien vuoksi.

Suurimmat aseteollisuuden osakkeet

Jotkut suurimmista ja tunnetuimmista aseteollisuuden osakkeista ovat:

 • Lockheed Martin (LMT): Yhdysvaltalainen yritys, joka on yksi maailman suurimmista puolustusurakoitsijoista. Lockheed Martin valmistaa muun muassa F-35 hävittäjiä ja ohjusjärjestelmiä.
 • Northrop Grumman (NOC): Toinen suuri amerikkalainen puolustusurakoitsija, joka on erikoistunut ilmailu- ja avaruusteknologiaan, sähköisiin järjestelmiin ja tietojärjestelmiin.
 • BAE Systems (BAESY): Brittiläinen yritys, joka valmistaa laajan valikoiman puolustusteknologiaa, mukaan lukien laivat, lentokoneet, aseet ja sähköiset järjestelmät.
 • Raytheon Technologies (RTX): Yhdysvaltalainen yritys, joka tuottaa korkean teknologian tuotteita ja palveluita ilmailu- ja puolustusteollisuudelle.
 • Rheinmetall (RHM): Saksalainen yritys, joka tuottaa autojen osia ja puolustusteknologiaa. Rheinmetall on erikoistunut muun muassa panssaroituihin ajoneuvoihin ja tykkeihin.
 • Saab (SAAB-B): Ruotsalainen yritys, joka valmistaa lentokoneita, ohjuksia, sotilaallisia viestintäjärjestelmiä ja merialuksia.

Aseteollisuuden osakkeiden ominaisuudet

Aseteollisuuden osakkeiden ominaisuuksista keskeisimpiä ovat:

 1. Korkea markkina-arvo: Suurilla aseteollisuusyrityksillä, kuten Lockheed Martinilla ja Northrop Grummanilla, on merkittävät markkina-arvot, jotka heijastavat niiden vahvaa asemaa globaalilla puolustusmarkkinoilla.
 2. Vakaa kysyntä: Aseiden ja puolustusteknologian kysyntä on yleensä vakaa, koska maat käyttävät niitä kansallisen turvallisuuden ylläpitämiseen ja puolustuksen vahvistamiseen.
 3. Syklisyys: Aseteollisuuden osakkeet ovat syklisiä osakkeita, joilla on taipumus suorittaa hyvin talouden vahvistuessa ja huonosti talouden heikentyessä. Tämä johtuu siitä, että puolustusmenot riippuvat suuresti valtion taloudellisesta tilanteesta.
 4. Poliittinen riski: Aseteollisuuden osakkeisiin liittyy merkittävä poliittinen riski, koska puolustuspolitiikka ja sotilaalliset konfliktit voivat vaikuttaa niiden arvoon.
 5. Eettiset kysymykset: Monet sijoittajat välttävät aseteollisuuden osakkeita eettisistä syistä, koska ne liittyvät aseiden tuotantoon ja sotilaalliseen konfliktiin.

Aseteollisuuden osakkeiden suosio Suomessa

Suomalaiset sijoittajat ovat perinteisesti suhtautuneet varauksellisesti aseteollisuuden osakkeisiin. Kuitenkin, viime aikoina nämä osakkeet ovat herättäneet enemmän kiinnostusta, erityisesti konfliktien ja geopoliittisten jännitteiden aikana.

Monet suomalaiset sijoittajat ovat hankkineet osakkeita suurista puolustusteollisuusyrityksistä, kuten Lockheed Martinista, Saabista ja Raytheonista, odottaen nousevia puolustusmenoja.

Sijoita aseteollisuuden osakkeisiin eTorolla

eToro mainos

Aseteollisuuden osakkeiden riskejä

Aseteollisuuden osakkeisiin liittyy useita riskejä, joita sijoittajien tulisi huomioida:

 1. Poliittiset riskit: Puolustusurakoitsijoiden toiminta ja tuotot voivat olla alttiita poliittisille muutoksille ja epävakaudelle.
 2. Eettiset kysymykset: Aseiden ja sotilasteknologian tuotanto voi aiheuttaa eettisiä dilemmoja joillekin sijoittajille.
 3. Markkinoiden syklisyys: Aseteollisuuden osakkeiden arvo voi vaihdella suuresti markkinoiden syklisyyden mukaan.
 4. Teknologian kehitys: Teknologian nopea kehitys voi vaikuttaa aseteollisuuden yritysten kilpailukykyyn ja tulokseen.

Aseteollisuuden osakkeiden mahdollisuudet

Huolimatta riskeistä, aseteollisuuden osakkeet voivat tarjota sijoittajille useita mahdollisuuksia:

 1. Stabiili tuotto: Aseiden ja puolustusteknologian kysyntä on yleensä vakaa, mikä voi tuottaa jatkuvaa tuottoa sijoittajille.
 2. Kasvavat puolustusmenot: Monet maat ovat lisänneet puolustusmenojaan viime vuosina, mikä voi johtaa suurempiin tilauksiin aseteollisuuden yrityksille.
 3. Teknologian kehitys: Teknologian kehitys voi tarjota uusia mahdollisuuksia aseteollisuuden yrityksille, kun ne kehittävät uusia tuotteita ja palveluita.

Yhteenveto

Aseteollisuuden osakkeet tarjoavat sijoittajille mahdollisuuden hyötyä kasvavista puolustusmenoista ja teknologian kehityksestä.

Vaikka nämä osakkeet voivat sisältää riskejä, kuten poliittisia muutoksia ja eettisiä kysymyksiä, ne voivat myös tarjota vakaita tuottoja ja kasvumahdollisuuksia.

Sijoittajien tulisi kuitenkin tehdä huolellinen due diligence ennen aseteollisuuden osakkeisiin sijoittamista.

Jätä kommentti