Mitä on lyhyen aikavälin sijoittaminen?

Lyhyen aikavälin sijoittaminen on sijoitusstrategia, jossa sijoitetaan tuotteisiin tai instrumentteihin, joilta odotetaan nopeaa tuottoa. Tämä voi tapahtua usein muutamassa päivässä tai jopa viikossa.

Lyhyen aikavälin sijoittaminen: määritelmä

Lyhyen aikavälin sijoittaminen on nopeampaa kuin perinteinen pitkäaikainen sijoittaminen, jossa sijoitus sidotaan usein useiksi vuosiksi. Lyhyen aikavälin sijoittaminen voi sisältää esimerkiksi päiväkauppaa tai scalpingia, jossa sijoittaja tekee useita kauppoja päivän aikana ja pyrkii hyötymään markkinahinnan vaihteluista.

Huomio: Näissä strategioissa riski rahojen menettämiseen on korkea ja ne ovat usein suunnattu kokeneille sijoittajille. Lyhyen aikavälin sijoittaminen ei välttämättä ole sopiva kaikille sijoittajille.

Mihin lyhytaikaisesti sijoittaa?

Lyhyen aikavälin sijoittamisessa on monia eri vaihtoehtoja. Sopivin sijoituskohde vaihtelee sijoittajan tavoitteiden ja riskinsietokyvyn mukaan. Yleisesti käytettyjä sijoituskohteita lyhyen aikavälin sijoittamisessa ovat:

  1. Osakkeet: Osakkeet ovat yleisin lyhyen aikavälin sijoituskohde. Päiväkauppaa tai scalpingia tekevät sijoittajat pyrkivät hyötymään osakkeiden hinnan vaihtelusta lyhyen ajan kuluessa.
  2. Valuutat: Valuuttamarkkinat ovat yksi suosituimmista lyhyen aikavälin sijoituskohteista, ja valuutanvaihtokauppa on yleinen strategia.
  3. Futuurit ja optiot: Futuurit ja optiot ovat välittömiä sopimuksia, jotka antavat sijoittajille mahdollisuuden hyötyä tulevasta markkina- tai hinnanmuutoksesta. Ne ovat kuitenkin kohteita jotka vaativat runsaasti tietoa ja kokemusta ja niissä on korkea riski.
  4. Kryptovaluutat: Kryptovaluutat, kuten Bitcoin, ovat nousseet suosioon lyhyen aikavälin sijoittamisessa. Hinnan vaihtelut voivat olla suuria ja nopeita, mikä tarjoaa mahdollisuuden nopeaan voiton saamiseen, mutta myös suurempaan tappioriskiin.
etoro mainos

Lyhyen aikavälin sijoittamisen strategiat ja kirjallisuus

Lyhyen aikavälin sijoittamisessa on monia erilaisia strategioita, ja sopiva strategia löytyy vain kokeilemalla.

Huomio: Kaikki nämä strategiat sisältävät riskin tappiosta ja ne vaativat erittäin hyvän markkina- ja sijoitusinstrumenttituntemuksen sekä nopeaa reagointikykyä.

On tärkeää, että sijoittaja ymmärtää sijoituksensa riskejä ja on valmis käsittelemään niitä ennen kuin aloittaa lyhyen aikavälin sijoittamisen.

Mihin kuukauden aikaan kannattaa sijoittaa?

Eri aikoina vuodesta kannattaa sijoittaa eri tavoin. Yksi tunnettu teoria on ”Sell in May and go away” -teoria, jonka mukaan sijoittajien pitäisi myydä osakkeensa toukokuussa ja ostaa ne takaisin syyskuussa. Toinen teoria on ”January effect”, jonka mukaan arvopapereiden hinnat nousevat tammikuussa enemmän kuin muina kuukausina.

Huomio: Nämä teoriat eivät ole täydellisiä ja ne perustuvat historiallisiin tietoihin eivätkä takaa tulevaisuuden menestystä.

Mitä sijoittaminen on?

Sijoittaminen on menetelmä, jossa ostetaan omaisuutta, jotta saataisiin voittoa. Sijoittamisen tuotot koostuvat tavallisesti sijoituksen arvonnoususta pitkällä aikavälillä ja/tai osingoista, koroista tai vuokratuotoista.

Hajauttaminen – mihin voi sijoittaa?

Hajauttaminen on sijoittamisen tärkein perussääntö. Hajauttaminen on klassisen lausahduksen mukaan ainoa ilmainen lounas sijoittamisen maailmassa.

Mitä ovat sijoitusrahastot?

Sijoitusrahastot ovat osakkeista, korkotuotteista tai arvopapereista koostuvia salkkuja, jonka omistavat siihen sijoittaneet tahot, kuten yksityishenkilöt ja instituutiot.

Sijoittamiseen liittyviä lakeja ja valvontaa

Suomessa sijoittamiseen liittyvien palveluiden tarjoamista valvoo Finanssivalvonta.

Tuottoja etsitään osakemarkkinoilta eri keinoin

Osakkeisiin sijoittaminen on jännittävää. On mielenkiintoista seurata oman salkun arvon kehittymistä ja tehdä myynti- ja ostopäätöksiä.

Mihin osakkeen hinta perustuu ja miten sitä voi analysoida?

Osakkeen hinta perustuu tuleviin kassavirtoihin ja tuloksiin ja arviointia varten on tiedettävä osakekurssiin ladatut odotukset.

Johtopäätös: Lyhyen aikavälin sijoittaminen on strategia, joka voi tuottaa nopeita voittoja, mutta se on myös korkean riskin strategia. On tärkeää, että ymmärrät riskit ja olet valmis käsittelemään ne ennen kuin aloitat lyhyen aikavälin sijoittamisen.

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi eikä se ole sijoitusneuvontaa. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä on suositeltavaa ottaa yhteyttä talousneuvojaan tai pankkiinsa.

Jätä kommentti