Ketkä näyttelevät Dyyni 2 rooleissa?

Dyyni 2 (Dune: Part Two), joka perustuu Frank Herbertin klassiseen romaaniin, on kauan odotettu seuraaja Denis Villeneuven ohjaamalle ensimmäiselle osalle.

Elokuva tuo mukanaan tuttuja ja uusia näyttelijöitä, jotka tuovat eloon Herbertin rikkaan ja monimutkaisen hiekkamaailman.

Tässä artikkelissa käydään läpi Dyyni 2:n näyttelijät ja heidän roolinsa elokuvassa.

Timothée Chalamet Paul Atreidesina

Elokuvan keskiössä on jälleen Timothée Chalamet, joka palaa näyttelemään Paul Atreidesia, nuorta prinssiä, jonka elämä mullistuu, kun hänen perheensä tuhoutuu. Chalamet on tunnettu rooleistaan muun muassa elokuvissa ”Call Me by Your Name” ja ”Beautiful Boy”, ja hän on valmistautunut tähän rooliin työskentelemällä Paul Kingin tulevassa Wonka-elokuvassa.

Rebecca Ferguson Lady Jessica Atreidesina

Paulin äiti, Lady Jessica Atreides, palaa myös Dyyni 2:ssa, ja häntä esittää jälleen Rebecca Ferguson. Jessica jatkaa Paulin opettamista Bene Gesserit -järjestön tavoissa, toivoen, että hänen poikansa saavuttaa profetian mukaisen kohtalonsa. Ferguson on nähty viime aikoina Mission: Impossible -elokuvissa ja hän palaa tekemään yhteistyötä Denis Villeneuven kanssa jatko-osassa.

Zendaya Chanina

Vaikka Zendayan rooli ensimmäisessä Dyynissä oli suuresti mainostettu, hänen hahmonsa Chani ei juurikaan esiintynyt elokuvassa. Tämä muuttuu Dune 2:ssa, kun Chanin ja Paulin suhde syvenee. Zendaya on parhaiten tunnettu rooleistaan MCU Spider-Man -elokuvissa ja HBO:n sarjassa Euphoria.

Javier Bardem Stilgarina

Javier Bardem palaa Stilgarin rooliin, fremenien soturin ja johtajan hahmossa, joka pyrkii suojelemaan kansaansa ja kulttuuriaan. Oscar-palkittu Bardem on tunnettu rooleistaan elokuvissa ”Skyfall”, ”No Country for Old Men” ja ”The Sea Inside”.

Josh Brolin Gurney Halleckina

Josh Brolin palaa näyttelemään Gurney Halleckia, joka taistelee Atreidesin taloa vastaan Arrakis-planeetalla. Hänen kohtalonsa ei ollut selvä ensimmäisen elokuvan lopussa, mutta Brolin palaa rooliinsa jatko-osassa.

Stellan Skarsgard Baron Vladimir Harkonnenina

Baron Vladimir Harkonnen on yksi tieteiskirjallisuuden ikonisimmista pahiksista, ja Stellan Skarsgard tekee hahmolle oikeutta Denis Villeneuven Dunessa. Hän palaa rooliinsa Dune 2:ssa, jossa hän aikoo kostaa Arrakisille.

Dave Bautista Glossu ”Beast” Rabbanina

Dave Bautista palaa esittämään Glossu ”Beast” Rabbania, Baron Harkonnenin julmaa agenttia. Bautista on juuri saanut valmiiksi toisen tieteiselokuvan, James Gunnin Guardians of the Galaxy Vol. 3:n, ja tekee jälleen yhteistyötä Denis Villeneuven kanssa.

Austin Butler Feyd-Rauthana

Denis Villeneuve ilmoitti marraskuussa 2021, että Feyd-Rautha jätettiin tarkoituksella pois Dunesta, jotta hahmo voisi saada ”tyylikkäämmän” esittelyn. Feyd-Rauthan rooliin on valittu Austin Butler, joka tunnetaan parhaiten Baz Luhrmannin Elvis-elokuvasta.

Florence Pugh prinsessa Irulana

Florence Pugh on valittu esittämään prinsessa Irulanaa, joka saattaa aiheuttaa jonkin verran kiistaa elokuvan ilmestyessä teattereihin. Pugh ja Timothée Chalamet ovat työskennelleet yhdessä aiemmin Greta Gerwigin Little Women -elokuvassa.

Christopher Walken keisari Shaddam IV:nä

Christopher Walken liittyy Dyyni-franchiseen esittäen keisari Shaddam IV:ää. Walkenin rooli tulee olemaan merkittävä, sillä elokuva keskittyy todennäköisesti enemmän Harkonnenin talon ja keisarin väliseen suhteeseen.

Dyyni 2 (Dune: Part Two) elokuvan virallinen traileri

Katso alta Dyyni 2 elokuvan virallinen traileri.


Loppuajatukset

Dyyni 2 on merkittävä elokuva, joka esittelee monia uusia ja paluun tekeviä näyttelijöitä.

Elokuva on odotettu jatko-osa, joka tuo lisää syvyyttä ja jännitystä Dune-universumiin. Elokuva saa ensi-iltansa 17. marraskuuta 2023.

Jätä kommentti