Mitä ovat vety-osakkeet?

Vety-osakkeet ovat osakkeita yrityksissä, jotka tuottavat, varastoivat tai käyttävät vetyä energialähteenä.

Nämä yritykset ovat usein osa suurempaa uusiutuvan energian sektoria, joka sisältää myös aurinko-, tuuli- ja vesivoiman.

Suosituimmat vetyosakkeet

Useimmat puhtaasti vetyyn keskittyvät yritykset ovat edelleen tappiolla, johtuen suurista tutkimus- ja kehityskustannuksista. Kuitenkin, on olemassa muutamia vetyosakkeita, jotka ovat osoittaneet lupaavia merkkejä kasvusta.

Huom. alla olevat tiedot eivät ole sijoitusneuvontaa. Sisältö on tarkoitettu informaation jakamiseksi.

PowerCell Sweden AB

PowerCell Sweden AB on johtava polttokennoteknologian yritys, joka valmistaa polttokennoja erityisesti raskaisiin kuorma-autoihin, linja-autoihin, juniin, trukkeihin ja laivoihin. Yrityksen osake on ollut suosittu sijoittajien keskuudessa, ja sen arvo on noussut viime vuosina merkittävästi.

Hexagon Composites ASA

Hexagon Composites ASA on norjalainen yritys, joka on erikoistunut vetyä ja maakaasua varastoivien paineenalaisia säiliöitä. Yritys on ollut olemassa jo vuodesta 2000, ja sen osakekurssi on ollut nousujohteinen viime vuosina.

Nikola Corporation

Nikola Corporation on amerikkalainen sähkö- ja vetykäyttöisten ajoneuvojen valmistaja. Yritys on ollut otsikoissa viime aikoina sen innovatiivisen teknologian ja lupaavien tuotteiden vuoksi.

eToro mainos

Vetyosakkeiden historia

Vetyosakkeiden suosio alkoi nousta vuoden 2021 alussa, kun markkinoille muodostui kupla, joka kuitenkin lopulta puhkesi. Tämän seurauksena vetyosakkeet menettivät arvoistaan 66-90 prosenttia. Sijoittajien odotukset vetyosakkeille heikentyivät huomattavasti tämän jälkeen.

Vetyosakkeiden tulevaisuuden näkymät

Markkinatutkimukset ennustavat polttokennomarkkinoiden tulevaisuuden olevan voimakkaan kasvun aikaa. Alan maailmanlaajuisen myynnin odotetaan nelinkertaistuvan vuoteen 2025 mennessä yli 16,5 miljardiin dollariin. Autoteollisuuden odotetaan erityisesti kasvattavan vetymarkkinoita.

Mitä tulee ottaa huomioon sijoitettaessa vetyosakkeisiin?

Vetyosakkeiden suosio sijoittajien keskuudessa on kasvanut, mutta sijoituskohteena ne ovat edelleen riskialttiita. Yritykset ovat usein tappiolla ja niiden tulevaisuuden näkymät ovat epävarmoja. Lisäksi ala on altis poliittisille päätöksille ja säädöksille, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi yritysten toimintaan ja arvoon.

Vetyosakkeiden hyödyt ja haitat

Vetyosakkeiden suurin etu on niiden suuri kasvupotentiaali. Vetyteknologia on vasta alkutekijöissään, ja sen odotetaan mullistavan energiateollisuuden tulevaisuudessa. Toisaalta, vetyosakkeisiin sijoittamiseen liittyy myös suuri riski. Teknologia on vielä kehitysvaiheessa, ja moni yritys on vasta aloittamassa toimintaansa alalla.

Vetyosakkeiden tulevaisuus

Vetyosakkeiden tulevaisuus näyttää lupaavalta, mutta siihen liittyy myös paljon epävarmuutta. On mahdollista, että vetyteknologia ei lunasta odotuksiaan tai että teknologian kehitys on hitaampaa kuin ennustetaan. Toisaalta, jos vetyteknologia todella mullistaa energiateollisuuden, vetyosakkeiden arvo voi nousta huomattavasti.

Yhteenveto

Vetyosakkeet tarjoavat sijoittajille mahdollisuuden osallistua uudenlaiseen energiateollisuuteen, jolla on suuri potentiaali. Vaikka alaan liittyykin riskejä, vetyosakkeet voivat olla hyvä lisä sijoitussalkkuun, erityisesti jos uskoo vetyteknologian tulevaisuuteen.


Huomautus: Tämä artikkeli on tarkoitettu ainoastaan informatiivisiin tarkoituksiin, eikä se ole sijoitusneuvoja. Ennen kuin teet päätöksen sijoittaa vetyosakkeisiin, kannattaa tutkia asiaa huolellisesti ja harkita ammattimaisen neuvonannon ottamista.

Jätä kommentti