Millainen elokuva Reindeerspotting on ja missä voin katsoa sen?

Reindeerspotting: Escape from Santaland on suomalainen dokumenttielokuva, joka kertoo nuorten miesten elämästä Rovaniemellä, napapiirin tuntumassa.

Elokuva ei moralisoi, vaan se tarjoaa rehellisen kuvauksen ystäväporukan arjesta, jossa sekoittuvat pikkurikokset ja kovat huumeet.

Tämä hätkähdyttävä ja brutaalisti rehellinen elokuva tuo mieleen skotlantilaisen Trainspotting-elokuvan.

Reindeerspotting: Escape from Santaland on saavuttanut suosiota kansainvälisesti ja herättänyt keskustelua niin elokuvakriitikoiden kuin katsojienkin keskuudessa.

Katso Reindeerspotting full movie (koko elokuva)

Reindeerspotting full movie löytyy ilmaisena täältä. Emme omista kyseistä palvelua, mutta huomasimme, että kyseinen elokuva on katsottavissa siellä ilmaisena.

reindeerpotting full movie

Elokuva löytyy maksullisena Elisa Viihteestä sekä Viaplay -palvelusta.

Elokuva ja sen taustat

Reindeerspotting: Escape from Santaland -elokuvan ohjasi Joonas Neuvonen ja tuotti Jesse Fryckman ja Oskari Huttu. Elokuva julkaistiin vuonna 2010 ja sen kesto on 1 tunti ja 23 minuuttia. Se kuvattiin pääosin Suomessa, ja se antaa arktisen ympäristön lisäksi myös syvän katsauksen nuorten miesten elämään huumemaailmassa.

Elokuvan päähenkilö on Jani, joka on menettänyt viisi vuotta elämästään ja kaksi sormeaan velkojilleen. Hän haluaa jättää Lapin ja vanhan elämänsä taakseen. Supermarketin ryöstäminen on hänen pakonsa ensimmäinen askel. Elokuvan ohjaaja Joonas Neuvonen oli itse nuori mies, joka eli sosiaaliturvalla ja käytti päihteitä päivittäin. Hän alkoi kuvata ystäviään ja heidän elämäänsä, ja tämä elokuva on Janin tarina.

Elokuva-arvosteluja

Reindeerspotting: Escape from Santaland on saanut positiivista palautetta sekä elokuvakriitikoilta että katsojilta. Elokuva on herättänyt keskustelua huumeidenkäytön ongelmista ja nuorten miesten elämästä. Se onnistuu tuomaan esiin rehellisesti ja raadollisesti sen, millaista elämä voi olla huumekierteessä.

Yksi elokuvakriitikko kuvailee elokuvaa seuraavasti: ”Reindeerspotting on dokumenttielokuva nuoresta miehestä, joka yrittää paeta huumemaailman koukusta ja luoda itselleen uuden elämän. Elokuva on hätkähdyttävä ja samalla kauniin rehellinen.”

Toinen arvostelija painottaa elokuvan merkitystä: ”Reindeerspotting: Escape from Santaland on tärkeä elokuva, joka avaa silmät nuorten ihmisten todellisuudelle. Se tarjoaa syvällisen ja koskettavan katsauksen huumeproblematiikkaan ja sen vaikutuksiin yksilöiden elämässä.”

Dokumenttielokuvan vaikutus

Reindeerspotting: Escape from Santaland on herättänyt laajaa keskustelua ja vaikuttanut monien ihmisten elämään. Se on nostanut esiin huumeiden käytön ongelmat ja tarjonnut näkökulman, joka on herättänyt ymmärrystä ja empatiaa. Elokuvan avulla on pyritty lisäämään tietoisuutta huumeidenkäytön riskeistä ja tarjoamaan toivoa niille, jotka haluavat päästä eroon riippuvuudesta.

Reindeerspotting: Escape from Santaland on myös saanut tunnustusta kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Elokuva on herättänyt kiinnostusta dokumenttielokuvan genreä kohtaan ja avannut keskustelua sen merkityksestä yhteiskunnassa.

Johtopäätös

Reindeerspotting: Escape from Santaland on vaikuttava ja rehellinen dokumenttielokuva, joka kuvaa nuorten miesten elämää huumemaailmassa. Elokuva herättää tunteita ja tarjoaa syvällisen katsauksen huumeidenkäytön aiheuttamiin ongelmiin. Se on herättänyt keskustelua ja lisännyt tietoisuutta huumeproblematiikasta. Reindeerspotting: Escape from Santaland on elokuva, joka jättää jälkensä katsojiin ja herättää ajatuksia vielä pitkään sen jälkeen, kun elokuvan lopputekstit ovat pyörähtäneet ruudulla.

Jätä kommentti